India

16 dagen
-
Delhi naar Delhi

Fietsen door Rajasthan geeft u het gevoel rond te reizen in een sprookje uit 1001 nachten. Imposante forten, romantische paleizen en oude gegraveerde tempels, getuigen van de overheersing van de Moghuls en de maharadja’s. We fietsen door erg kleine dorpjes, regelmatig de weg vragend aan de herders onderweg en maken kennis met een bijzondere bevolking. Een unieke manier om dit kleurrijke stukje India te ontdekken. Laat u verrassen!

 

Dag 1

Bij aankomst (meestal laat op de avond) wordt u afgehaald door het lokale team en rijden samen naar het hotel in New Delhi. Die avond staat er gezien het late uur van aankomst niets meer op het programma.

Hotel Royal Plaza

Dag 2

Na het ontbijt plannen we onder begeleiding van een lokale gids een stadsbezoek aan Oud en Nieuw Delhi. We starten in Oud Delhi met een bezoek aan Jama Masjid, één van de belangrijkste moskeeën in Delhi. Niet minder dan 20.000 mensen kunnen tegelijkertijd binnen om te bidden, en de binnenplaats is groot genoeg voor 25.000 bezoekers. Dit maakt van Jama Masjid dan ook meteen de grootste moskee van India. Aan de overzijde van deze moskee bewonderen we de prachtige architectuur van het Rode Fort. Met zijn rode stenen muren en wapperende Indiase vlag is het Rode Fort is het symbool bij uitstek van Delhi. Het complex dateert van de zeventiende eeuw en werd gebouwd in opdracht van Shah Jahan, die naast het Rode Fort ook nog de opdrachtgever van onder andere de Taj Mahal en de hoger beschreven Jama Masjid was. Het Rode Fort is sinds enkele jaren deel van het UNESCO erfgoed. Vervolgens maken we per rickshaw een rit door het labyrint van straatjes van de fascinerende, overvolle bazaar van Chandni Chowk. U waant zich zowaar in een Indische film…. Na de lunch te hebben genoten in een restaurant aan de India Gate (42 meter hoge triomfboog) focussen we ons op Nieuw Delhi. We bewonderen de Qutub Minar toren, met zijn 72.5 meter de hoogste stenen toren van India. We brengen ook een bezoek aan de bloemvormige Lotus Tempel. Deze tempel, een zogenaamd huis van aanbidding, is vanwege de bijzondere architectuur en ontwerp meermaals bekroond met internationale prijzen. ’ s Avonds nemen we het avondmaal in de buurt van het hotel.

Hotel Royal Plaza (B.L.D)

 
 

Dag 3

We verlaten het hotel erg vroeg in de ochtend en rijden naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht naar Udaipur. Bij aankomst worden we afgehaald door de volgwagen en de rest van het begeleidend team en rijden in een kwartiertje naar het hotel, gelegen met schitterend zicht op het Fateh Sugar Meer. We proberen de check-in te doen bij aankomst, maar kunnen dit niet garanderen.
Deze ochtend plannen we een begeleid stadsbezoek aan Udaipur. We beginnen met een uitgebreid bezoek een het schitterende, maar drukke City Palace. We bezoeken de verschillende zalen van het voormalige paleis en genieten van de grandeur van dit complex. Na het middagmaal te hebben genoten in de oude stad, rijden we terug naar het hotel. In de namiddag testen we de fietsen en vertrekken rond 16 uur voor een eerste korte fietstocht rond het Fateh Sugar Meer.

Hotel Rampratap Palace (B.L.D)

icoBike
12 km fietsen

Dag 4

Na het ontbijt, op het terras van het hotel, nemen we kort de volgwagen uit de drukte van de stad. We stappen op de fiets en rijden op en neer door een uitgestrekt landbouwgebied. We fietsen door dorpjes, langs velden van granen, mosterdplanten en mais. Hier en daar passeren we wat pittigere hellingen, maar net als gedurende heel de reis is de volgwagen in de buurt om de eventueel vermoeide reizigers te assisteren. Na een 32 km plannen we een erg lekkere tali picknick in de schaduw aan het Badi meer. In de namiddag fietsen we terug naar het hotel waar u kan genieten van een lekker drankje in de tuin van het hotel met mooi zicht over het Fateh Sugar Meer.
Hotel Rampratap Palace (B.L.D)

icoBike
40 km fietsen
 
 

Dag 5

We vertrekken rond 08h30 aan het hotel voor een transfer van een uurtje met de volgwagen. De rest van de dag fietsen we over een secundaire weg door kleine gehuchtjes. Onderweg ontmoeten we jonger herder met kuddes schapen en erg kleurrijke dames, met grote waterkannen balancerend op hun hoofd. Na een uurtje wordt de omgeving droger en meer desolaat. Het middagmaal nemen we in een klein lokaal restaurant. Na de lunch fietsen we verder over een wat bredere, maar nog steeds erg rustige weg naar Kelwara, waar we de fietsen in de volgwagen plaatsen. De laatste 15 km rijden we met de volgwagen naar Kumbhalgarh Fort. De weg wordt hier drukker en de laatste 5 km zijn behoorlijk klimmen, minder aangenaam om met de fiets te doen. Bij aankomst installeren we ons in het mooie hotel en kan u genieten van een verfrissende duik in het zwembad.
Hotel The Aodhi (B.L.D)

icoBike
40 km fietsen

Dag 6

Na het ontbijt nemen we de volgwagen kort naar het fort. We wandelen via een goede geasfalteerde weg, een 1,5 km klimmend tot de ingang van het fort (bussen mogen het laatste stukje asfalt niet rijden). Onder leiding van een lokale gids bezoeken we het fort. We klimmen tot op het platform van de mannen- en vrouwenvleugel.
We bezoeken ook de slaapvertrekken van de maharadja en bewonderen de schilderingen op de muur. Het zicht vanop het platform op de 36 km lange kasteelmuur is fenomenaal. De omgeving is droog, dor en erg ruw. Heuvels begroeid met grassen zo ver uw oog reikt met hier en daar kleine tempels gebouwd in opdracht van de maharadja. Na dit bezoek nemen we de volgwagen voor een korte transfer door het steilste stuk van de bergen waar de fietsen wachten. De eerste 8 km fietsen zijn best sportief. Nadien blijft het klimmen en dalen voor een paar km tot het traject uitvlakt over een rustig baantje. Indien gewenst kan u dit eerste uur van het fietstraject zonder probleem afleggen in de volgwagen. We fietsen een 32 km tot aan de gezellig restaurantje waar een lekker buffet klaar staat. Na het middagmaal is het nog een 12-15 km hoofdzakelijk bergaf naar de wereldberoemde, uit marmer gebouwde, Ranakpur Jain tempel.
Er is hier bijna geen verkeer en het overzicht op de weg is goed, maar toch opletten voor bussen en wagens die plots uit de bocht kunnen komen. Indien u zich onzeker voelt in een afdaling adviseren we dit stuk in de volgwagen af te leggen.
Deze tempel is de grootste Jain tempel van India, en is één van de vijf heilige plaatsen in India van de aanhangers van het jaïnisme, een prachtexemplaar. Tijdens het bezoek worden fietsen opgeladen en nadien rijden we kort naar het hotel, waar u kan genieten van een welverdiende massage (exclusief) aan de rand van het zwembad.
Ranakpur Hill Resort (B.L.D)

icoBike
53 km fietsen
 
 

Dag 7

Deze ochtend vertrekken we per fiets aan het hotel. Het eerste deel, volledig vlak, is het heerlijk fietsen van dorpje naar dorpje door een gebied waar men niet gewend is aan buitenlands bezoek. Het lijkt wel of de tijd hier heeft stil gestaan. Op de open plaatsen in de dorpen staan de koeien te wachten om gemolken te worden, aan de waterpompen staan de dames water te pompen om dit met grote zilveren potten op hun hoofd naar de huizen te dragen. De vrouwen zijn prachtig gekleed in sari’s in alle kleuren. Ze dragen zilveren grote neusringen en verschillende witte armbanden van klein naar groot rond de armen. Onder de centrale boom in het dorp zitten de oudere mannen te praten en keuvelen. Onderweg komen we herders tegen getooid met felgekleurde tulbanden. Groot en klein zwaait ons enthousiast welkom. Op de velden zien we zowel vrouwen als mannen werken. De vrouwen plukken de gewassen, de mannen bewerken de velden met houten werktuigen getrokken door de grote zebu’s. Net voor we aan de highway toekomen wordt het traject een klein stukje wat meer heuvelachtig. Na ongeveer een 40-45 km plannen we een picknick lunch in de schaduw van de bomen. De lokale bevolking komt nieuwsgierig kijken en de jongeren nemen ook van ons foto’s met hun gsm’s. Het contact is intens maar erg vriendelijk. Telkens we stoppen onderweg staan binnen de kortste keren nieuwsgierige mensen met ons te lachen. Na het middagmaal is het nog een 30-35 km fietsen. De omgeving droogt verder uit en in de verte zien we de eerste heuvels/bergen van de Aravali oprijzen. In Sumerpur steken we de highway over en volgt nog een prachtige, 10 km lange, smalle slingerende weg door de velden naar Korta. Het hotel waar we logeren is uniek. Het is een stoeterij met momenteel een 20 paarden en slechts een 15-tal prachtig ingerichte bungalows. Bij valavond bezoeken we met een herder het nabijgelegen dorp. Na dit fascinerende bezoek wandelen we bij zonsondergang terug naar het hotel en genieten van een heerlijk avondmaal onder de sterrenhemel, gevolgd door een gezellig kampvuur.

Hotel Korta Escape (B.L.D)

icoBike
Max. 75 km fietsen

Dag 8

Na het ontbijt fietsen we naar de volgende overnachtingsplaats. Vrij snel verandert het asfalt in een zandweg. Gedurende een 3 km rijden we, hier en daar door mul zand, door een schitterende omgeving van droge jungle.
De weg gaat terug over in asfalt, maar de eerste 20 km blijven eerder zwaar door de slechte staat van de weg. We plannen onderweg terug een picknick lunch. We fietsen de hele dag door een uniek gebied, ver weg van de toeristische wereld. Bij aankomst in Bhenswara installeren we ons in een prachtige havela (oud handelshuis). De kamers van dit comfortabele hotel zijn stuk per stuk geschilderd door lokale kunstenaars. Behalve de grootte en de vorm, zijn ze allemaal verschillend maar bijzonder mooi. ’s Avonds genieten we van een lekkere maaltijd in het hotel.
Hotel Rawla Bhenswara (B.L.D)

icoBike
53 km fietsen
 
 

Dag 9

We verlaten het hotel per fiets en rijden naar Bhadruan. De route gaat een beetje op en af, nog steeds hoofdzakelijk door een droge jungle. Na een picknick lunch wordt de omgeving erg schraal, beetje gelijkend op een woestijn landschap. De laatste 10 km moeten we door wat uitgestrekte heuvels fietsen. Niet echt sportief maar wel even wat op en neer. Na 65 km te hebben gefietst stoppen we voor een transfer van een 100 km naar Jodhpur. Reken voor deze transfer, afhankelijk van de verkeersdrukte op een 3 uur.

Pal Haveli (B.L.D)

icoBike
Max. 65 km fietsen

Dag 10

Vandaag laten we de fiets aan de haak en plannen een stadsbezoek. We nemen de volgwagen naar de tempel van Jaswant Thada. Deze witmarmeren tempel werd opgericht door de echtgenote van de maharadja Jaswant Sing II, ter zijner nagedachtenis. Het is een schitterend gebouw volledig opgetrokken uit wit marmer. Vlakbij vindt u er een klein natuurlijk meertje dat nog steeds gebruikt wordt voor de rituele reinigingen na de crematie. (Crematie: slachtoffer wordt volledig gewassen en in nieuwe kledij gestoken. Ook legt men een nieuw dekentje over het lijk. Vervolgens wordt lichaam ingevet en steekt de oudste zoon het lijk in brand. Verbranding duurt een 4-5 uur. Tijdens de verbranding gaat de familie zich ritueel wassen. Een paar resten zoals de nagels, wat gewrichten en wat stukjes been worden binnen de 12 dagen in de Ganges rivier gegooid. Dit alles doen ze om de 5 elementen van het lichaam: aarde, vuur, water, hout en metaal te verenigen). Na dit bezoek van een klein uurtje nemen we de volgwagen naar het fort van Mehrangar. Via een lift gaan we naar het topterras van het fort. We bezoeken onder leiding van een lokale gids de verschillende zalen. Na een uitgebreid bezoek nemen we de volgwagen naar een gezellig restaurant in de buurt van de oude stad. Na een lekker middagmaal wandelen we door de smalle, erg drukke steegjes van de oude stad, Jodhpur ook wel gekend als de blauwe stad.
Pal Haveli (B.L.D)

 
 

Dag 11

Vandaag wacht ons een eerder lange dag. We vertrekken vroeg aan het hotel met de volgwagen voor een transfer van een 76 km naar Piper Pipaar waar de fietsen klaar staan. We fietsen door een groen lappendeken van dorpje naar dorpje verbonden door vruchtbare velden. Voor het middagmaal worden we uitgenodigd in de tuin van een erg gastvrije familie. Na deze bijzondere ervaring fietsen we nog een 30 km voor we de volgwagen nemen voor een transfer van een 220 km naar Jaipur. Gezien de drukte onderweg, komen we hier pas tegen het avondmaal toe.
KK Royal Jaipur (B.L.D)

icoBike
Max. 75 km fietsen

Dag 12

Vandaag laten we de fietsen nogmaals aan de haak en plannen terug een stadsbezoek. Zowel te voet als per volgwagen verkennen we de verschillende hoogtepunten van deze prachtige 'Roze Stad'. Op het programma staan onder meer onder meer een bezoek aan het Amber Fort met letterlijk een schitterende spiegelhal, het Stadspaleis met het naastgelegen Jantar Mantar, ‘s werelds grootste astronomisch observatorium én net voor het avondmaal het Hawa Mahal oftewel het Paleis der Winden. Het is niet zozeer een echt paleis maar eerder een prachtig verlichte gevel met daarin 953 ramen, balkons en nissen verspreid over vijf verdiepingen.
KK Royal Jaipur (B.L.D)

 
 

Dag 13

's Voormiddags rijden we met de fiets én de volgwagen richting Ranthambore. Na een korte transfer uit Jaipur stappen we op de fiets en rijden door kleine dorpjes over rustige wegen naar het zuiden. Eindbestemming van de dag is het nationale park van Ranthambore. Dit park wordt gezien als één van de beste plekken in India om een kans te maken de zeldzame tijgers in het wild te zien. We verblijven twee nachten in de buurt van het park zelf in een mooi resort, ten midden van de natuur.

Tiger Moon Resort (B.L.D)

icoBike
60 km fietsen

Dag 14

Bij zonsopgang worden we gewekt door een lekkere thee aan bed gebracht. We vertrekken in de ochtendkoelte naar het park en maken, onder leiding van een ervaren ranger, een 3 uur durende safari door het park, Het park is gesitueerd rondom zes grote meren die met de hand werden uitgegraven. Het landschap van het park varieert van ondoordringbare jungle tot open savannes. Het park kent een rijk geschakeerde flora en fauna en mag trots zijn op de grote populatie tijgers! Momenteel leven hier maar liefst 300 exemplaren, die vaak te bewonderen zijn tijdens deze avontuurlijke game drive door het park. Daarnaast vindt u hier vele bijzondere boomsoorten, maar liefst 272 soorten vogels en allerlei reptielen, waaronder de krokodil. Na deze eerste safari gaan we terug naar het resort voor het ontbijt. De rest van de ochtend kan u genieten van de mooie omgeving van het resort; of lekker afkoelen in het zwembad. In de middag rond 14 uur plannen we een tweede safari.

Tiger Moon Resort (B.L.D)

 
 

Dag 15

We starten de dag met een transfer van een 85 km naar Binori, waar we de fietsen afladen. Deze laatste fietstocht is absoluut memorabel. We fietsen langs kleine wegen, licht op en neer (rivierbeddingen) door erg kleine dorpjes. Het kan gebeuren, dat de fietsgids af en toe de weg zal vragen aan de lokale bevolking. De rijrichting kennen we, het finale traject zal reis per reis anders zijn. We eindigen deze mooie dag met een transfer van 150 km naar Agra. Bij valavond komen we toe aan ons kleinschalige hotel, met zicht op de majestueuze Taj Mahal.

Taj Resort Agra (B.L.D)

icoBike
Max. 65 km fietsen

Dag 16

Bij zonsopgang bezoeken we wereldberoemde, Taj Mahal, gelegen op wandelafstand van ons hotel. In de ochtendkoelte heeft u voldoende tijd dit monument te verkennen in al zijn glorie. Voordeel is ook dat het dan nog rustiger is, gezien de dagjestoeristen vanuit Delhi nog niet zijn toegekomen. De Taj Mahal, één van de mooiste gebouwen ter wereld en absoluut een hoogtepunt op deze reis. Het werd in de zeventiende eeuw gebouwd door Sjah Jahan, als graftombe voor zijn geliefde vrouw Mumtaz Mahal. Het hele gebouw is uit wit marmer opgetrokken en ingelegd met halfedelstenen. Later op de dag staat nog een bezoek aan het Rode Fort en aan de Baby Taj op het programma.
In de namiddag nemen we de volgwagen naar Delhi (een transfer van een 4-5 uur) waar het programma eindigt met een transfer naar de luchthaven.
(B.L.D)

B = ontbijt
L = middagmaal
D = avondmaal

Hotels steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid.