Thailand Chiang Mai naar Bangkok

 • 2 tot 16 reizigers

 • 14 dagen

 • 11 fietsdagen

 • 529 km

Thailand Chiang Mai naar Bangkok

Geïnteresseerd in deze reis? Laat even je gegevens en voorkeuren achter en wij sturen je extra informatie via mail.

Address*
Kamertype*
Vlucht via FLY AND BiKE?*
Ik heb het privacybeleid van FLY AND BiKE gelezen en ga hiermee akkoord.**

  • Fietsen van het bergachtige noorden naar de smaragdgroene rijstvelden van Centraal Thailand
  • Bezoek per fiets aan de oude steden Lampang, Sukhothai, Khampeng Phet en Ayutthaya.
  • Fietsen door de vallei van de Chao Prayo rivier terwijl je kennismaakt met de eeuwenoude geschiedenis en kleurrijke cultuur van het koninkrijk.
  • Bezoek aan de historische plaats Kanchanaburi bekend vanwege de beruchte Dodenspoorlijn
  • Fietsen door het weinig bezochte platteland van Pa Mok en ervaar op die manier het authentieke Thaise leven
  • Eindigen in Bangkok, bekend om zijn rijke culturele erfgoed, tempels en bruisende nachtleven
 • Prijs per persoon op basis van een gedeelde / dubbele kamer

  Vertrekdatum Terugdatum Prijs per persoon
  13.10.2024 26.10.2024 €3700
  17.11.2024 30.11.2024 €3700
  08.12.2024 21.12.2024 €3700
  02.03.2025 15.03.2025 €3700
  06.07.2025 19.07.2025 €3700
  12.10.2025 25.10.2025 €3700
  16.11.2025 29.11.2025 €3700
  07.12.2025 11.03.2025 €3700

  Prijs éénpersoonskamer: 600 euro
  Toeslag e-bike: 450 euro

 • 13 overnachtingen in kamer met ontbijt, 11 middag- en 12 avondmalen, Engelstalige fietsgids, goede huurfiets met technische assistentie, volgwagen met airco, alle uitstappen en inkomgelden volgens programma, snacks en water tijdens het fietsen, hoteltaksen en garantiefonds.

Programma

 • Dag 1

  Bij aankomst in Chiang Mai kunnen we indien gewenst een transfer regelen naar het eerste hotel in het centrum van de stad (exclusief). Rond 17 uur staat een kennismaking met de andere groepsleden en het lokale Engelstalige team op het programma. Na het overlopen van de belangrijkste praktische zaken genieten we van een lekkere welkomstmaaltijd in één van de betere restaurants met zicht op de Ping rivier.
  Aruntara Riverside Boutique Hotel (D)

 • Dag 2

  Na het ontbijt plannen we een stadstour door Chiang Mai op het programma. We verkennen zowel het oude als het nieuwe stadsdeel en bezoeken onder meer de stadswallen met ingangspoorten en grachten, kleine marktjes, de residentiële wijken, enkele staatsgebouwen en Tapei, de hoofdstraat van de stad. Na dit stadsbezoek nemen we de volgwagen naar Doi Suthep. De 1.600m hoge berg ligt op zowat 16km ten noordwesten van Chiang Mai. Op de top van de berg staat de Wat Phra That Doi Suthep, één van de meest heilige tempels van Thailand. Na het beklimmen van ongeveer 309 Nagas (trappen) kom je toe aan de eigenlijke tempel. Dé plek om te genieten van de serene sfeer en het panoramische uitzicht op de stad en de bergen.
  Na een uitgebreid bezoek gaan we verder naar de tempel Wat Yed Yord. Deze tempel dankt zijn naam aan de zeven (= Yed) chedis. Ter info: een chedi is een Boeddhistisch bouwwerk waarin relikwieën worden bewaard, soms relikwieën van Boeddha, soms de as van overleden personen. In Thailand wordt meestal de naam chedi gebruikt, maar in andere landen worden ze ook stupa of pagode genoemd.
  We eindigen het culturele luik met een bezoek aan de tempel Wat Suan Dok, waar de as van de Chiang Mai Koninklijke familie wordt bewaard. In de late namiddag eindigen we terug aan het hotel.
  Vanavond staat er niets op het programma. We adviseren zeker een bezoek te brengen aan de levendige nachtmarkt rond de Ping rivier. De reisbegeleiding zal je graag adviseren over een aantal lekkere restaurants op wandelafstand van het hotel.
  Aruntara Riverside Boutique Hotel (B.L)

 • Dag 3

  Vroeg na het ontbijt testen we de fietsen en doen aanpassingen waar nodig. We vertrekken via een rustige weg zuidwaarts langs de Ping rivier. Na een 35 km komen we toe in het oude stadje Lamphun waar we het middagmaal nemen in een klein, lokaal restaurantje. Na de maaltijd bezoeken we het stadje en ontdekken onder meer de tempel Wat Phra That Hariphunchai. Deze prachtige tempel dateert uit de 11de eeuw en heeft een 46 m hoge chedi met op de top een soort parasol gemaakt van 6,5 kg puur goud! Vervolgens nemen we de volgwagen verder naar het zuiden met als eindbestemming Lampang. Na te hebben ingecheckt in het hotel verkennen we te voet deze bruisende oude stad vooral populair bij de Thaise toeristen. Het avondmaal nemen we in een gezellig restaurant aan de rivier.
  Wianglakor Hotel (B.L.D)

 • Dag 4

  Na een korte transfer met de volgwagen uit de stad stappen we op de fiets in de heuvels van Maerang. We fietsen licht op en neer via kleine lokale dorpjes, over smalle bruggen en door uitgestrekte velden. Regelmatig stoppen we in de dorpjes aan kleine, kleurrijke marktjes waar de reisleider wat meer uitleg zal geven over de lokale producten. We passeren ook langs de stad Ban Nasan, befaamd vanwege de vele bamboe producten. Nadat we nog wat heuvels hebben overwonnen volgt een welverdiende afdaling naar de historische stad Phrae, waar de volgwagen ons opwacht. We rijden in een uur en half naar Uttaradit en checken in in een mooi luxueus hotel.
  Seeharaj Hotel (B.L.D)

 • Dag 5

  Via één van de mooiste, afgelegen binnenlandse routes fietsen we verder naar het zuiden. Grote stukken van de weg zijn omzoomd met wuivende palmbomen die ons de nodige schaduw bezorgen tegen de hete Thaise zon. Via uitgestrekte rijstvelden fietsen we van dorpje naar dorpje. De lokale bevolking is enorm gastvrij en nieuwsgierig en regelmatig stoppen we dan ook voor een klein praatje. Vroeg in de middag komen we toe in Sukhothai, de eerste hoofdstad van Thailand. Per fiets gaat het verder naar Sri Satchanalai, de satellietstad die in het verleden het rijk van Sukhothai bestuurde. Hier verkennen we het Sri Satchanalai Historical Park dat eveneens op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Na een uitgebreid bezoek volgt een transfer per volgwagen naar het hotel.
  Het avondmaal nemen we in Dream Café, een populair restaurant gedecoreerd met heel wat Thaise antiquiteiten.
  Ruean Thai Hotel (B.L.D)

 • Dag 6

  Vandaag staat alles in het teken van de site van Sukhotai. We fietsen door het historische park, met meer dan 193 ruïnes, omgeven door drie grachten en overbrugd door vier poorten. De fiets is het beste vervoersmiddel om deze uitgestrekte stad te verkennen. We fietsen langs mooi onderhouden grasvelden, langs waterpartijen, zo helder dat je de vissen ziet zwemmen, langs grote, wuivende palmbomen, langs ruïnes in alle vormen en passeren prachtige grote Boeddha beelden.
  Ruean Thai Hotel (B.L.D)

 • Dag 7

  In de ochtendkoelte beginnen we een eerder vlakke fietstocht langs plattelandswegen naar het minder gekende Khamphang Phet. Na een 50 km wordt het wat meer klimmen, maar de rit wordt nooit echt heel sportief. De fietsafstand is vrij lang, maar net als gedurende heel de reis is er de assistentie van de volgwagen. Toegekomen in Khamphang Phet, een oude marktplaats verkennen we zowel per fiets als te voet de met mos en bloemen overgroeide ruïnes.
  Chakungrao Riverview (B.L.D)

 • Dag 8

  Na een vroeg ontbijt nemen we de volgwagen naar een rustige weg buiten de stad. Hier beginnen we te fietsen over een landschappelijk, prachtige route. De route gaat langs uitgestrekte rijstvelden door een gebied weinig bezocht door toeristen. Een uiterst vredige tocht om zo het authentieke landbouwleven van de Thai te ervaren. Net voor het middagmaal komen we toe te Uthai Thani. We schepen in op een oude ‘rijstpakketboot’ en varen de hele middag op de Sakaekrang rivier. Terwijl we genieten van een heerlijke lunch observeren we het leven langs en op het water. Aan de oevers zien we paalwoningen in het water, mensen die op de velden werken, en voorbij zwemmende kinderen. Het is een buitengewoon aangename en ontspannen middag. Bij valavond stoppen we aan ons mooi resort gelegen aan de oevers van de rivier.
  Uthai River Lake Resort (B.L.D)

 • Dag 9

  Na het ontbijt fietsen we naar het bosrijke Thepho eiland. Dit beboste eiland, waar de rivieren Chao Phraya en Sakaekrung samenkomen, staat bekend om zijn aantrekkelijk weelderige groene landschappen. We steken verschillende keren de rivier over met de veerboot, fietsen langs boomgaarden en rijstvelden, en rijden langs de schaduwrijke oevers van de Chao Phraya rivier. Het middagmaal nemen we in Chai Nat. Na deze maaltijd rijden we met de volgwagen naar de tempel Wat Pa Mok waar we een grote liggende Boeddha kunnen bewonderen en vervolgens rijden we door naar Ayutthaya. Als er nog voldoende tijd (en energie) is verkennen we in de late namiddag per fiets deze door de Unesco beschermde site.
  Pludhaya Resort & Spa (B.L.D)

 • Dag 10

  In de ochtendkoelte fietsen we langs de rivier naar Bang Pa In, waar het Koninklijk zomerpaleis gelegen is. King Rama V spendeerde regelmatig zijn zomers in dit paleis. Je vindt er een mix van stijlen, gaande van oud Chinees tot Europese ornamenten en versieringen. Het paleis is gelegen in een tuin met vijvers, kleine bruggetjes en straalt een heerlijke rust uit. Na een uitgebreid bezoek en een lokale lunch rijden we met de volgwagen naar onze overnachtingsplaats. Onderweg stoppen we aan de Bridge over River Kwai en komen tegen de avond toe aan onze overnachtingsplaats, een prachtig gelegen resort.
  River Kwai Resotel Resort (B.L.D)

 • Dag 11

  Vandaag plannen we een rustige fietstocht door zowel jungle als door landbouwgebied. We fietsen langs de Kwai rivier met af en toe een korte maar wat fellere beklimming. We rijden langs jeepsporen, smalle asfaltbaantjes door de felgroene omgeving.  We eindigen de fietstocht vandaag aan het Mueang Sing Historical Park. Op deze archeologische site vinden we  oude ruïnes en architectuur die teruggaan tot de Dvaravati-periode en ontdekken we ook 2 tempels uit de Khmer-beschaving.  Na het middagmaal te hebben genoten in een klein lokaal restaurant rijden we met de volgwagen naar Kanchanaburi en checken in in een mooi hotel met een prachtig zwembad in de weelderige tuin.
  Royal River Kwai (B.L.D)

 • Dag 12

  ’s Ochtends rijden we met de volgwagen naar de drijvende markt van Damnoen Saduak. Bij aankomst worden we verwelkomd door een bruisende scène van boten beladen met verse producten, handgemaakte ambachten en lokale lekkernijen. Terwijl we wandelen langs het kanaal genieten we van het spektakel van verkopers die luidkeels hun waren aanprijzen en klanten die onderhandelen van boot naar boot. We stappen over op een ‘long tail boot’ (een typisch lange smalle boot) en varen via een wirwar van kleine kanaaltjes door verschillende kleine dorpjes verbonden met uitgestrekte kokosplantages. Onderweg krijgen we een inkijkje in het leven langs de oevers, waar we vrouwen bezig zien met de was, kinderen die spelen in het water en we passeren verschillende vissers in kleine bootjes. Na ongeveer een uurtje varen nemen we ter hoogte van een klein haventje afscheid van onze bootsman en wisselen we de boot voor onze fietsen We rijden via een smal weggetje weg slingerend door een prachtige decor van kokospalmen, Aloë Vera planten en fruitgaarden van bananen, lychees en pomelo’s naar onze gezellige overnachtingsplaats gelegen aan de rivier.
  Amphawa River View (B.L.D)

 • Dag 13

  Transfer naar Bangkok waar we nog een hele dag fietsen door Ban Kra Jao, het groene hart van Bangkok gelegen aan de overzijde van de Chao Praya rivier. We fietsen onder een dak van bladeren over kleine betonnen weggetjes door kleine dorpjes, tempels en markten. Een geweldige manier om onze fietstocht af te sluiten. ’s Avonds genieten we van een lekker afscheidsmaal op een rijstpakketboot op de rivier.
  Majestic Grande Hotel (B.D)

 • Dag 14

  Na het ontbijt eindigt de reis.
  Contacteer ons gerust voor een verlenging in Bangkok of aan één van de mooie stranden.
  (B)

 • Dag 1

  Bij aankomst in Chiang Mai kunnen we indien gewenst een transfer regelen naar het eerste hotel in het centrum van de stad (exclusief). Rond 17 uur staat een kennismaking met de andere groepsleden en het lokale Engelstalige team op het programma. Na het overlopen van de belangrijkste praktische zaken genieten we van een lekkere welkomstmaaltijd in één van de betere restaurants met zicht op de Ping rivier.
  Aruntara Riverside Boutique Hotel (D)

 • Dag 2

  Na het ontbijt plannen we een stadstour door Chiang Mai op het programma. We verkennen zowel het oude als het nieuwe stadsdeel en bezoeken onder meer de stadswallen met ingangspoorten en grachten, kleine marktjes, de residentiële wijken, enkele staatsgebouwen en Tapei, de hoofdstraat van de stad. Na dit stadsbezoek nemen we de volgwagen naar Doi Suthep. De 1.600m hoge berg ligt op zowat 16km ten noordwesten van Chiang Mai. Op de top van de berg staat de Wat Phra That Doi Suthep, één van de meest heilige tempels van Thailand. Na het beklimmen van ongeveer 309 Nagas (trappen) kom je toe aan de eigenlijke tempel. Dé plek om te genieten van de serene sfeer en het panoramische uitzicht op de stad en de bergen.
  Na een uitgebreid bezoek gaan we verder naar de tempel Wat Yed Yord. Deze tempel dankt zijn naam aan de zeven (= Yed) chedis. Ter info: een chedi is een Boeddhistisch bouwwerk waarin relikwieën worden bewaard, soms relikwieën van Boeddha, soms de as van overleden personen. In Thailand wordt meestal de naam chedi gebruikt, maar in andere landen worden ze ook stupa of pagode genoemd.
  We eindigen het culturele luik met een bezoek aan de tempel Wat Suan Dok, waar de as van de Chiang Mai Koninklijke familie wordt bewaard. In de late namiddag eindigen we terug aan het hotel.
  Vanavond staat er niets op het programma. We adviseren zeker een bezoek te brengen aan de levendige nachtmarkt rond de Ping rivier. De reisbegeleiding zal je graag adviseren over een aantal lekkere restaurants op wandelafstand van het hotel.
  Aruntara Riverside Boutique Hotel (B.L)

 • Dag 3

  Vroeg na het ontbijt testen we de fietsen en doen aanpassingen waar nodig. We vertrekken via een rustige weg zuidwaarts langs de Ping rivier. Na een 35 km komen we toe in het oude stadje Lamphun waar we het middagmaal nemen in een klein, lokaal restaurantje. Na de maaltijd bezoeken we het stadje en ontdekken onder meer de tempel Wat Phra That Hariphunchai. Deze prachtige tempel dateert uit de 11de eeuw en heeft een 46 m hoge chedi met op de top een soort parasol gemaakt van 6,5 kg puur goud! Vervolgens nemen we de volgwagen verder naar het zuiden met als eindbestemming Lampang. Na te hebben ingecheckt in het hotel verkennen we te voet deze bruisende oude stad vooral populair bij de Thaise toeristen. Het avondmaal nemen we in een gezellig restaurant aan de rivier.
  Wianglakor Hotel (B.L.D)

 • Dag 4

  Na een korte transfer met de volgwagen uit de stad stappen we op de fiets in de heuvels van Maerang. We fietsen licht op en neer via kleine lokale dorpjes, over smalle bruggen en door uitgestrekte velden. Regelmatig stoppen we in de dorpjes aan kleine, kleurrijke marktjes waar de reisleider wat meer uitleg zal geven over de lokale producten. We passeren ook langs de stad Ban Nasan, befaamd vanwege de vele bamboe producten. Nadat we nog wat heuvels hebben overwonnen volgt een welverdiende afdaling naar de historische stad Phrae, waar de volgwagen ons opwacht. We rijden in een uur en half naar Uttaradit en checken in in een mooi luxueus hotel.
  Seeharaj Hotel (B.L.D)

 • Dag 5

  Via één van de mooiste, afgelegen binnenlandse routes fietsen we verder naar het zuiden. Grote stukken van de weg zijn omzoomd met wuivende palmbomen die ons de nodige schaduw bezorgen tegen de hete Thaise zon. Via uitgestrekte rijstvelden fietsen we van dorpje naar dorpje. De lokale bevolking is enorm gastvrij en nieuwsgierig en regelmatig stoppen we dan ook voor een klein praatje. Vroeg in de middag komen we toe in Sukhothai, de eerste hoofdstad van Thailand. Per fiets gaat het verder naar Sri Satchanalai, de satellietstad die in het verleden het rijk van Sukhothai bestuurde. Hier verkennen we het Sri Satchanalai Historical Park dat eveneens op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Na een uitgebreid bezoek volgt een transfer per volgwagen naar het hotel.
  Het avondmaal nemen we in Dream Café, een populair restaurant gedecoreerd met heel wat Thaise antiquiteiten.
  Ruean Thai Hotel (B.L.D)

 • Dag 6

  Vandaag staat alles in het teken van de site van Sukhotai. We fietsen door het historische park, met meer dan 193 ruïnes, omgeven door drie grachten en overbrugd door vier poorten. De fiets is het beste vervoersmiddel om deze uitgestrekte stad te verkennen. We fietsen langs mooi onderhouden grasvelden, langs waterpartijen, zo helder dat je de vissen ziet zwemmen, langs grote, wuivende palmbomen, langs ruïnes in alle vormen en passeren prachtige grote Boeddha beelden.
  Ruean Thai Hotel (B.L.D)

 • Dag 7

  In de ochtendkoelte beginnen we een eerder vlakke fietstocht langs plattelandswegen naar het minder gekende Khamphang Phet. Na een 50 km wordt het wat meer klimmen, maar de rit wordt nooit echt heel sportief. De fietsafstand is vrij lang, maar net als gedurende heel de reis is er de assistentie van de volgwagen. Toegekomen in Khamphang Phet, een oude marktplaats verkennen we zowel per fiets als te voet de met mos en bloemen overgroeide ruïnes.
  Chakungrao Riverview (B.L.D)

 • Dag 8

  Na een vroeg ontbijt nemen we de volgwagen naar een rustige weg buiten de stad. Hier beginnen we te fietsen over een landschappelijk, prachtige route. De route gaat langs uitgestrekte rijstvelden door een gebied weinig bezocht door toeristen. Een uiterst vredige tocht om zo het authentieke landbouwleven van de Thai te ervaren. Net voor het middagmaal komen we toe te Uthai Thani. We schepen in op een oude ‘rijstpakketboot’ en varen de hele middag op de Sakaekrang rivier. Terwijl we genieten van een heerlijke lunch observeren we het leven langs en op het water. Aan de oevers zien we paalwoningen in het water, mensen die op de velden werken, en voorbij zwemmende kinderen. Het is een buitengewoon aangename en ontspannen middag. Bij valavond stoppen we aan ons mooi resort gelegen aan de oevers van de rivier.
  Uthai River Lake Resort (B.L.D)

 • Dag 9

  Na het ontbijt fietsen we naar het bosrijke Thepho eiland. Dit beboste eiland, waar de rivieren Chao Phraya en Sakaekrung samenkomen, staat bekend om zijn aantrekkelijk weelderige groene landschappen. We steken verschillende keren de rivier over met de veerboot, fietsen langs boomgaarden en rijstvelden, en rijden langs de schaduwrijke oevers van de Chao Phraya rivier. Het middagmaal nemen we in Chai Nat. Na deze maaltijd rijden we met de volgwagen naar de tempel Wat Pa Mok waar we een grote liggende Boeddha kunnen bewonderen en vervolgens rijden we door naar Ayutthaya. Als er nog voldoende tijd (en energie) is verkennen we in de late namiddag per fiets deze door de Unesco beschermde site.
  Pludhaya Resort & Spa (B.L.D)

 • Dag 10

  In de ochtendkoelte fietsen we langs de rivier naar Bang Pa In, waar het Koninklijk zomerpaleis gelegen is. King Rama V spendeerde regelmatig zijn zomers in dit paleis. Je vindt er een mix van stijlen, gaande van oud Chinees tot Europese ornamenten en versieringen. Het paleis is gelegen in een tuin met vijvers, kleine bruggetjes en straalt een heerlijke rust uit. Na een uitgebreid bezoek en een lokale lunch rijden we met de volgwagen naar onze overnachtingsplaats. Onderweg stoppen we aan de Bridge over River Kwai en komen tegen de avond toe aan onze overnachtingsplaats, een prachtig gelegen resort.
  River Kwai Resotel Resort (B.L.D)

 • Dag 11

  Vandaag plannen we een rustige fietstocht door zowel jungle als door landbouwgebied. We fietsen langs de Kwai rivier met af en toe een korte maar wat fellere beklimming. We rijden langs jeepsporen, smalle asfaltbaantjes door de felgroene omgeving.  We eindigen de fietstocht vandaag aan het Mueang Sing Historical Park. Op deze archeologische site vinden we  oude ruïnes en architectuur die teruggaan tot de Dvaravati-periode en ontdekken we ook 2 tempels uit de Khmer-beschaving.  Na het middagmaal te hebben genoten in een klein lokaal restaurant rijden we met de volgwagen naar Kanchanaburi en checken in in een mooi hotel met een prachtig zwembad in de weelderige tuin.
  Royal River Kwai (B.L.D)

 • Dag 12

  ’s Ochtends rijden we met de volgwagen naar de drijvende markt van Damnoen Saduak. Bij aankomst worden we verwelkomd door een bruisende scène van boten beladen met verse producten, handgemaakte ambachten en lokale lekkernijen. Terwijl we wandelen langs het kanaal genieten we van het spektakel van verkopers die luidkeels hun waren aanprijzen en klanten die onderhandelen van boot naar boot. We stappen over op een ‘long tail boot’ (een typisch lange smalle boot) en varen via een wirwar van kleine kanaaltjes door verschillende kleine dorpjes verbonden met uitgestrekte kokosplantages. Onderweg krijgen we een inkijkje in het leven langs de oevers, waar we vrouwen bezig zien met de was, kinderen die spelen in het water en we passeren verschillende vissers in kleine bootjes. Na ongeveer een uurtje varen nemen we ter hoogte van een klein haventje afscheid van onze bootsman en wisselen we de boot voor onze fietsen We rijden via een smal weggetje weg slingerend door een prachtige decor van kokospalmen, Aloë Vera planten en fruitgaarden van bananen, lychees en pomelo’s naar onze gezellige overnachtingsplaats gelegen aan de rivier.
  Amphawa River View (B.L.D)

 • Dag 13

  Transfer naar Bangkok waar we nog een hele dag fietsen door Ban Kra Jao, het groene hart van Bangkok gelegen aan de overzijde van de Chao Praya rivier. We fietsen onder een dak van bladeren over kleine betonnen weggetjes door kleine dorpjes, tempels en markten. Een geweldige manier om onze fietstocht af te sluiten. ’s Avonds genieten we van een lekker afscheidsmaal op een rijstpakketboot op de rivier.
  Majestic Grande Hotel (B.D)

 • Dag 14

  Na het ontbijt eindigt de reis.
  Contacteer ons gerust voor een verlenging in Bangkok of aan één van de mooie stranden.
  (B)

Praktisch

AARD VAN DE REIS EN MOEILIJKHEIDSGRAAD

Deze reis is vooral gericht op mensen die houden van de bijzondere geschiedenis en cultuur en dit op een actieve, toegankelijke manier wensen te beleven. Een reis van het bergachtige Noorden via alle culture hoogtepunten naar de bruisende hoofdstad Bangkok. Dé manier om al dit fraais op een rustige manier te verkennen zonder ‘tempelziek’ te worden. We fietsen van hoogtepunt naar hoogtepunt en voorzien voldoende tijd geeft om te genieten van al het moois dat je ziet onderweg.

Enkel de eerste dagen, wanneer we vertrekken in het bergachtige noorden, zijn er wat beklimmingen. In het centrale deel van Thailand vlakt de route af en zijn er geen felle beklimmingen meer. De fietsafstanden zijn bewust vrij kort gehouden zodat u meer dan voldoende tijd heeft te genieten van de mooie natuur én cultuur. De meeste trajecten gaan over goede asfaltwegen met af en toe wat verharde zandwegen. Er is echter geen technische mountainbike ervaring vereist. Steeds is er de assistentie van een volgwagen.

ACCOMMODATIES

Je verblijft 13 nachten in hotels.

Bij alle accommodaties vinden wij minimaal een persoonlijke badkamer, een goede locatie en een lekkere traditionele keuken belangrijk, evenals hygiëne, een aangename sfeer, veiligheid en bovenal een juiste prijs/kwaliteit verhouding.

In de reisbeschrijving die je vindt op de website, staan de gebruikte hotels vermeld.

Zijn bepaalde hotels volzet, dan wordt een gelijkwaardig of beter hotel voorzien.

De hotels in Thailand zijn over het algemeen van zéér goede kwaliteit en ze hebben vaak een erg mooie architectuur en knappe tuin. Veel van de gebruikte hotels hebben een zwembad.

BEGELEIDING

Je wordt zowel begeleid door een volgwagen en een lokale Engelstalige fietsgids.

De Engelstalige fietsgids zorgt voor de begeleiding op de fiets. Zij kennen de kleine, verkeersarme wegen, spreken de lokale taal en dragen bij tot uw comfort. Zij zijn hét contactmiddel met de plaatselijke bevolking.
Zij zorgen ook voor het dagelijkse onderhoud  en de technische ondersteuning van de fietsen.

De volgwagen vervoert de bagage, overbrugt samen met jou de langere afstanden en zorgt voor assistentie onderweg.

ETEN EN DRINKEN

De internationale groepsreis is gebaseerd op basis van kamer met ontbijt, 11 middag- en 12 avondmalen.

Het mag gezegd worden, de Thaise keuken is terecht wereldberoemd! Het aanbod aan verschillende smaken en schotels is enorm. De basis van elke maaltijd vormen rijst en/of noedels, aangevuld met gestoomde groenten, vlees, gevogelte, schaaldieren of vis.

‘s Ochtends bestaat het ontbijt uit toast, jam en eieren.
De andere maaltijden voorzien we in lokale restaurants en trachten je zoveel mogelijk het plaatselijke eten te leren kennen op basis van rijst en allerlei kleine gerechten die we delen.

De Thaise keuken staat bekend om zijn uitgebalanceerde smaken, waarin zoet, zuur, zout, bitter en umami samenkomen, en om zijn gebruik van verse kruiden en specerijen, zoals koriander, limoenblaadjes, en citroengras, die gerechten hun kenmerkende smaak en aroma geven. Beroemde gerechten zoals Tom Kha Kai (kokosmelksoep), Pad Thai (roerbaknoedels) en Groene Curry zijn slechts enkele voorbeelden van de rijke en gevarieerde culinaire tradities in Thailand.

Heb je speciale dieetvoorschriften (ook voor op de eventuele vluchten!), gelieve ons dit vooraf te laten weten. In de mate van het mogelijke kunnen we de maaltijden aanpassen.

GELDZAKEN FOOIEN EN BUDGET

De nationale munteenheid van Thailand is de Bath.
Je kan makkelijk geld afhalen met een gewone bankkaart waar het Maestro of Cirrus logo op is vermeld. Ook met een gewone kredietkaart kan je geld afhalen, maar vaak zijn de kosten wat hoger.
Om veiligheidsredenen hebben Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wil afhalen in Thailand dien je deze instelling tijdelijk online te wijzigen naar ‘Wereld’.
Ook het wisselen van cash Euro’s gaat erg vlot.

Een fooi is een erg persoonlijke zaak en er bestaan even veel meningen over als er reizigers zijn.
Belangrijk om weten is echter wel, dat onze medewerkers ter plekke een correct loon verdienen en dat een fooi echt wel een extra is.
Als je tevreden was over de geboden service is een extra voor die mensen echter meer dan welkom.
Internationaal adviseert men een 4-5 dollar per persoon / per dag voor de fietsbegeleider en 2-3 dollar per persoon / per dag voor de chauffeurs.

Budget: alle maaltijden zijn inbegrepen in de reis.

Richtprijzen op restaurant:
* Mineraal water: 1 euro
* Frisdrank: 1 euro
* Grote fles lokaal bier: 2 euro

GEZONDHEID

FLY and BiKE heeft geen medische bevoegdheid.
Voor medisch advies verwijzen we dan ook naar je huisarts of naar het Tropisch Instituut (tel. 03 247 64 02 of www.itg.be).
Meer specifiek verwijzen we graag naar de website Wanda.be, een website van het ITG volledig gericht op reisgeneeskunde.

De medische voorzieningen in de grote steden zijn van uitstekende kwaliteit. De artsen en het verplegend personeel hebben meestal een erg goede opleiding genoten, vaak in het buitenland. Gezien er in Thailand geen sociale zekerheid is zoals bij ons kunnen de kosten heel snel erg oplopen. Vandaar ook de verplichting van een goede reisverzekering af te sluiten.

Onze reisleiders hebben een goede EHBO opleiding gehad maar mogen behalve het bieden van eerste hulp, geen klassiek medische handelingen doen. Zij mogen bv nooit medicatie toedienen of adviseren.

Wij werken samen met Allianz Global Assistance. Meer info zie onderaan.

GROEPSGROOTTE EN SAMENSTELLING

Onze Engelstalig begeleide groepen zijn samengesteld uit mensen van over heel de wereld. Een aangename manier om vrienden te maken wereldwijd.
De voertaal tijdens deze reizen is Engels.
Voor deze reis gaan we van 2 tot 16 reizigers. We beperken bewust het aantal deelnemers om de impact op de omgeving zo klein mogelijk te houden.

HUURFIETSEN

In Thailand beschikken we over goede huurfietsen. Het zijn fietsen van het type mountainbike, hoofdzakelijk van het merk Trek met voorvering en 21-27 versnellingen.
Mits het betalen van een toeslag kunnen we een e-bike voorzien.

Onze begeleiders werken tevens als fietshersteller. Zij doen tijdens de reis het onderhoud van de fietsen en zullen steeds klaar staan de eventuele technische mankementen op te lossen.

KINDEREN

Op onze groepsreizen naar Thailand is de minimumleeftijd 18 jaar.

KLIMAAT

De noordelijke en centrale regio van Thailand hebben een tropisch klimaat met een vrij hoge luchtvochtigheid.

Er zijn drie seizoenen: van maart tot juni is het heet en droog, met temperaturen tussen 27 °C en 40 ° C, met nachttemperaturen rond 20° C.
Het regenseizoen is van juli tot oktober. De temperaturen zijn dan iets lager, in hoofdzaak vanwege de regen. Gedurende deze tijd zal het niet constant regenen, maar in felle buien waarna de zon weer snel zal schijnen.
Het koelere seizoen is van oktober tot februari, met gemiddelde temperaturen tussen 20˚C en 30˚C .

REISDOCUMENTEN

Voor Thailand heb je een internationaal reispas nodig, minimum 6 maanden geldig na terugkeer in België.

Er is géén visum nodig, voor een verblijf van maximaal 30 dagen.

SINGLES

Bij deze internationale groepsreis is er géén toeslag voor reizigers alleen.
Wie alleen reist, deelt een kamer met één of twee alleenreizende reisgenoten van hetzelfde geslacht.
Wil je verzekerd zijn van een éénpersoonskamer, kan dit aangevraagd worden mits betaling van de éénpersoonstoeslag.

VEILIGHEID

Veiligheid is bij FLY and BiKE de eerste vereiste om een reis door een bepaald land te laten doorgaan. Onze reizigers reizen voor hun plezier en dan mogen er omtrent de veiligheid geen zorgen zijn.

Over het algemeen geldt dat Thailand een veilig land is.

Wij hebben op al onze bestemmingen zéér goede lokale contacten en zullen bij de minste twijfels programma’s aanpassen of de reis in zijn geheel annuleren.

Het dragen van een fietshelm is verplicht en absoluut aangewezen.

De fietsbegeleider heeft een opleiding EHBO gehad, maar het spreekt voor zich dat voorzichtigheid op de fiets is aangewezen.

Ook een goede reisverzekering is verplicht. FLY and BiKE werkt samen met Allianz Global Assistance (zie verder).

VERLENGINGEN

Deze reis kan perfect verlengd worden bv. in Bangkok of aan één van de vele mooie stranden van Thailand.
Contacteer ons gerust voor de verschillende mogelijkheden.

VERVOER EN VLUCHTEN

In Thailand reizen we met een veilige volgwagen waar je gemiddeld 1.5 zitplaats hebt per persoon, aangepast aan de grootte van het groepje.

Vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs. Hoe vroeger je reserveert, hoe voordeliger je vliegt!

De reis start in Chiang Mai en eindigt in Bangkok.

FLY and BiKE heeft contracten met de grootste luchtvaartmaatschappijen en zal je graag, in combinatie met de fietsreis, een vrijblijvend vluchtvoorstel maken.

VERZEKERING

Voor avontuurlijke reizen is een goede reisverzekering verplicht
Je bent vanzelfsprekend niet verplicht deze via ons af te sluiten.

FLY and BiKE werkt samen met Allianz Global Assistance.

Een annulatieverzekering alleen komt op 6,5 % van de reissom.
Een volledige reis- en persoonsbijstand komt op € 7,7 per persoon per dag.
Contacteer ons vrijblijvend voor onze interessante jaarpolissen.

De voorwaarden van de verschillende polissen ontvang je samen met het reiscontract maar kunnen indien gewenst vooraf aangevraagd worden.

GARANTIEFONDS REIZEN

FLY and BiKE is via Nordic lid van het VVR en het Garantiefonds Reizen.

Bij financieel onvermogen van de reisorganisator met wie je een reiscontract afsloot, kan je een beroep doen op het Garantiefonds Reizen.
Dit kan je doen door je te wenden tot uw reisorganisator of reisbemiddelaar of door rechtstreeks contact op te nemen op het adres: Metrologielaan 8, 1130 Brussel.

Indien je een reis boekt via FLY and BiKE gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen.

Meer reizen in Azië

 • Nederlandstalige groepsreis

  Bhutan

  Bhutan

  vanaf 6.330 euro

  13 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Bhutan

  Bhutan

  vanaf 4.090 euro

  11 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Thailand naar Cambodja

  Multi Landen, Thailand, Cambodja

  vanaf 1.715 euro

  7 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Thailand naar Cambodja

  Multi Landen, Thailand, Cambodja

  vanaf 1.790 euro

  7 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Vietnam Cambodja Thailand

  Multi Landen, Thailand, Vietnam, Cambodja

  vanaf 3.575 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Vietnam Cambodja Thailand

  Multi Landen, Vietnam, Cambodja, Thailand

  vanaf 3.275 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Nederlandstalige groepsreis

  India Rajasthan

  India

  vanaf 3.860 euro

  15 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  India Rajasthan

  India

  vanaf 2.190 euro

  13 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  India Kerala

  India

  vanaf 3.480 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  India Kerala

  India

  vanaf 3.395 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Laos

  Laos

  vanaf 1.980 euro

  8 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Laos

  Laos

  vanaf 2.200 euro

  8 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Noord-Thailand naar Noord-Laos

  Thailand, Laos, Multi Landen

  vanaf 3.215 euro

  11 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Noord-Thailand naar Noord-Laos

  Thailand, Laos, Multi Landen

  vanaf 3.155 euro

  11 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Noord-Vietnam naar Noord-Laos

  Laos, Multi Landen, Vietnam

  vanaf 3.310 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Noord-Vietnam naar Noord-Laos

  Laos, Multi Landen, Vietnam

  vanaf 3.490 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Nederlandstalige groepsreis

  Mongolië

  Mongolië

  vanaf 4.495 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Mongolië

  Mongolië

  vanaf 2.650 euro

  13 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Noord-Thailand naar Noord-Laos

  Thailand, Laos, Multi Landen

  vanaf 3.215 euro

  11 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Noord-Thailand naar Noord-Laos

  Thailand, Laos, Multi Landen

  vanaf 3.155 euro

  11 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Noord-Vietnam naar Noord-Laos

  Laos, Multi Landen, Vietnam

  vanaf 3.310 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Noord-Vietnam naar Noord-Laos

  Laos, Multi Landen, Vietnam

  vanaf 3.490 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Thailand naar Cambodja

  Multi Landen, Thailand, Cambodja

  vanaf 1.715 euro

  7 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Thailand naar Cambodja

  Multi Landen, Thailand, Cambodja

  vanaf 1.790 euro

  7 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Vietnam Cambodja Thailand

  Multi Landen, Thailand, Vietnam, Cambodja

  vanaf 3.575 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Vietnam Cambodja Thailand

  Multi Landen, Vietnam, Cambodja, Thailand

  vanaf 3.275 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Sri Lanka

  Sri Lanka

  vanaf 2.930 euro

  12 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Sri Lanka

  Sri Lanka

  vanaf 3.145 euro

  12 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Thailand Bangkok naar Chiang Mai

  Thailand

  vanaf 1.670 euro

  7 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Thailand Bangkok naar Chiang Mai

  Thailand

  vanaf 1.670 euro

  7 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Thailand Bangkok naar Khao Lak

  Thailand

  vanaf 3.355 euro

  11 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Thailand Bangkok naar Khao Lak

  Thailand

  vanaf 3.180 euro

  11 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Thailand Chiang Mai naar Bangkok

  Thailand

  vanaf 3.250 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Noord-Thailand naar Noord-Laos

  Thailand, Laos, Multi Landen

  vanaf 3.215 euro

  11 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Noord-Thailand naar Noord-Laos

  Thailand, Laos, Multi Landen

  vanaf 3.155 euro

  11 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Thailand naar Cambodja

  Multi Landen, Thailand, Cambodja

  vanaf 1.715 euro

  7 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Thailand naar Cambodja

  Multi Landen, Thailand, Cambodja

  vanaf 1.790 euro

  7 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Vietnam Cambodja Thailand

  Multi Landen, Thailand, Vietnam, Cambodja

  vanaf 3.575 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Vietnam Cambodja Thailand

  Multi Landen, Vietnam, Cambodja, Thailand

  vanaf 3.275 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Qui Nhon reizen naar Vietnam met FLY and bIKE

  Engelstalige groepsreis

  Vietnam Hue naar Nha Trang

  Vietnam

  vanaf 2.525 euro

  10 dagen

  Bekijken
 • Qui Nhon reizen naar Vietnam met FLY and bIKE

  Individuele reis

  Vietnam Hue naar Nha Trang

  Vietnam

  vanaf 2.200 euro

  10 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Vietnam Mekongdelta

  Vietnam

  vanaf 895 euro

  4 dagen

  Bekijken
 • Fietsreizen naar Vietnam met FLY and BiKE fiets

  Engelstalige groepsreis

  Vietnam Saigon naar Hanoi

  Vietnam

  vanaf 4.480 euro

  17 dagen

  Bekijken
 • Fietsreizen naar Vietnam met FLY and BiKE fiets

  Individuele reis

  Vietnam Saigon naar Hanoi

  Vietnam

  vanaf 4.225 euro

  17 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Noord-Vietnam naar Noord-Laos

  Laos, Multi Landen, Vietnam

  vanaf 3.310 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Noord-Vietnam naar Noord-Laos

  Laos, Multi Landen, Vietnam

  vanaf 3.490 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Vietnam Cambodja Thailand

  Multi Landen, Thailand, Vietnam, Cambodja

  vanaf 3.575 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Vietnam Cambodja Thailand

  Multi Landen, Vietnam, Cambodja, Thailand

  vanaf 3.275 euro

  14 dagen

  Bekijken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nieuws van onze bestemmingen in je mailbox en ontdek als eerste onze promoties