Sri Lanka

 • 2 tot 16 reizigers

 • 12 dagen

 • 9 fietsdagen

 • 575 km

Sri Lanka

Geïnteresseerd in deze reis? Laat even je gegevens en voorkeuren achter en wij sturen je extra informatie via mail.

Address*
Kamertype*
Vlucht via FLY AND BiKE?*
Ik heb het privacybeleid van FLY AND BiKE gelezen en ga hiermee akkoord.**

  • Verken per fiets de culturele driehoek van Sri Lanka, met zijn rijke geschiedenis en archeologische schatten
  • Safari in Udawalawe op zoek naar de majestueuze olifanten in hun natuurlijke habitat
  • Beleef het authentieke Sri Lanka ver weg van de massa
  • Fiets door de theeplantages en beleef het hele proces, van het plukken van theebladeren tot de verwerking van het eindproduct
  • Ontdek de smaakvolle keuken van Sri Lanka, een kleurrijk scala aan kruidige curry’s, exotische specerijen en verrukkelijk tropische gerechten
  • Ervaar vanop de fiets de vriendelijke bevolking en geniet van de lokale gastvrijheid
 • Prijs per persoon op basis van een gedeelde / dubbele kamer

  Vertrekdatum Terugdatum Prijs per persoon
  21.07.2024 01.08.2024 €2930
  13.10.2024 24.10.2024 €2930
  03.11.2024 14.11.2024 €2930
  08.12.2024 19.12.2024 €2930
  05.01.2025 16.01.2025 €2930
  02.02.2025 13.02.2025 €2930
  09.03.2025 20.03.2025 €2930
  20.07.2025 31.07.2025 €2930
  12.10.2025 23.10.2025 €2930
  02.11.2025 13.11.2025 €2930
  07.12.2025 18.12.2025 €2930

  Prijs éénpersoonskamer: 720 euro
  Toeslag e-bike: 375 euro

 • 11 overnachtingen in kamer met ontbijt, 9 middag- en 10 avondmalen, Engelstalige fietsgids, goede huurfiets met technische assistentie, volgwagen met airco, alle uitstappen en inkomgelden volgens programma, snacks en water tijdens het fietsen, hoteltaksen en garantiefonds.

Programma

 • Dag 1

  Bij aankomst in Colombo kunnen we indien gewenst een transfer regelen (exclusief) naar het eerste hotel in het badplaatsje Kammala, een 15 km ten noorden van Negombo. We overnachten in een strandresort met mooi zwembad. Rond 17 uur staat een kennismaking met de andere groepsleden en het lokale Engelstalige team op het programma, gevolgd door een lekkere welkomstmaaltijd.
  Suriya Resort (D)

 • Dag 2

  Na een lekker ontbijt testen we samen met de begeleiding de fietsen en doen aanpassingen waar nodig. Het fietsavontuur begint aan het hotel via een oude kustweg naar het noorden. We doorkruisen kleine dorpen van  Karava-vissers en maken regelmatig stops om foto’s te nemen van de vissers en de bruisende vismarkten aan het strand. Na ongeveer 30 km te hebben gefietst verlaten we de mooie kustweg en rijden nog een 20 km richting het binnenland. We laden de fietsen in de volwagen en rijden vervolgens naar het Kununegala Meer waar we stoppen voor de lunch. In de namiddag transfer (totaal 3 uur) naar de beroemde rotstempel van Dambulla, een grottencomplex, bestaande uit een stenen klooster met vijf verschillende grotten. Deze boeddhistische grottentempel, ook wel de Gouden Tempel genoemd, is het grootste en best bewaarde grottempelcomplex van het land waarvan de muren en plafonds zijn versierd met oude Boeddha-beelden en kleurrijke fresco’s. Na een uitgebreid bezoek nemen we de volgwagen naar het mooie hotel gelegen tussen de mangobomen en rijstvelden.
  Thilanka Spa & Resort (B.L.D)

 • Dag 3

  Vandaag plannen we een daguitstap naar de rots van Sigiriya ook wel de Leeuwenrots genoemd. We vetrekken in de ochtendkoelte aan het hotel en fietsen over een mix van asfalt en goede zandwegen door fruitgaarden, rijstvelden en uitgestrekte stroken van olifantsgras. Zodra we langs de oevers van het uitgestrekte Kandalama Meer fietsen duikt in de verte de historische rots op aan de horizon. Bij aankomst aan de site parkeren we de fietsen aan de volgwagen en bezoeken de site verder te voet. Op deze rots (175 meter hoog) vind je de restanten van een paleis van koning Kaspaya, daterend uit de 5de eeuw. De klim naar de top is behoorlijk zwaar (veel trappen), maar onderweg stoppen we onder meer aan prachtige, kleurrijke fresco’s en aan de ‘mirror wall’. Het uitzicht van op de rots is bij helder weer adembenemend. Na dit bezoek gaan we lunchen in een lokaal restaurantje. Onze middagrit volgt een oud irrigatiekanaal over rode onverharde wegen, omgeven door weelderige groene grassen terug naar ons hotel. 
  Thilanka Spa & Resort (B.L.D)

 • Dag 4

  De fietstocht vandaag start eerder sportief met een traject over de Kaladuwa heuvels. De weg is goed geasfalteerd maar bij de afdaling aan de andere zijde passen we onze snelheid aan, rekening houdend met wilde olifanten die de weg kunnen kruisen. Vervolgens fietsen we over een schaduwrijke landweg naar het kunstmatige meer van Polonnaruwa waar we een lekkere middagmaal plannen in een voormalig hotel, vandaag een sfeervol restaurant. In de namiddag fietsen we van tempel naar tempel door de historische site van Polonnaruwa. De ruïnes liggen verspreid in een groot gebied en zijn verbonden door goede zandwegen. Wanneer we voldaan zijn nemen we de volgwagen voor een korte transfer (20 min.) naar een mooi hotel aan de oevers van het meer.
  Deer Park (B.L.D)

 • Dag 5

  Na het ontbijt nemen we kort de volgwagen terug naar Pollonaruwa waar de fietsen staan te wachten aan de oevers van het kunstmatige meer van Parakrama Samudra. We fietsen via een moois asfaltbaantje door het prachtige Angammedilla Nationaal Park om vervolgens langs de Ambon Ganga rivier verder naar het zuiden te rijden. Het fietstraject gaat door begroeide heuvels, langs een panoramische route, ook wel gekend als de kruidenroute, naar Naula waar we ter hoogte van een drukkere weg de volgwagen nemen naar Matale. Na een lekkere én gezonde lunch rijden we met de wagen verder naar Kandy waar we twee nachten verblijven in een centraal gelegen hotel.
  Thilanka Hotel (B.L.D)

 • Dag 6

  Vrije dag te Kandy. De begeleiding zal je graag adviseren in een mooie daguitstap in deze stad. Samen met de liefhebbers, gaan we naar de Geragama theefabriek, één van de oudste theefabrieken waar je meer te weten komt over de volledige productie van Ceylonthee. Een andere aanrader zijn zeker ook de botanische tuinen van Peradeniya en de Tempel van de Tand, waar volgens overlevering de tand van Llord Buddha bewaard wordt en waar je ‘s avonds kan genieten van een culturele dansshow.
  Thilanka Hotel (B)

 • Dag 7

  Na de rustdag van gisteren volgt vandaag een behoorlijk sportieve dag volledig in het teken van de thee nijverheid. We beginnen de dag met een korte transfer en fietsen vervolgens over een eerder vlakke weg, licht op en neer door een mooie riviervallei naar Gampola, waar we toekomen na 21 km fietsen. Ter hoogte van een gekend theehuis kunnen de liefhebbers de trein nemen naar onze overnachtingsplaats in Hatton. De rest van de groep zal verder fietsen, op en neer door de diepgroene heuvels van de theeplantages. We nemen ruim de tijd te genieten van de verschillende vergezichten over de theevelden en kunnen onderweg voldoende foto’s nemen. De fietstocht gaat met de nodige pauzes, verder langs kleine Tamilgemeenschappen en kleurrijke hindoetempels. Na een laatste klim, dalen we heerlijk af naar onze overnachtingsplaats, een uniek gelegen koloniale villa, te midden van een theeplantage. Diegenen die de trein nemen, worden op het station opgewacht en naar de bungalow gebracht.
  Upper Glencairn Bungalow (B.L.D)

 • Dag 8

  Ook vandaag begint eerder sportief verder op en neer door het hart van de theeregio. Onderweg worden we begroet door de vele theeplukkers op weg naar het natuurpark Peak Wilderness met de opvallende Adam’s Peak aan de horizon. Het is een lange maar geleidelijke klim naar Bogownatalawa. De laatste 10 km wordt het wel pittig naar een bergpas met schitterende vergezichten. De pas is een deel van het Peak Forest Reserve, waar het opvallende ongerepte bos een thuis biedt aan talloze zeldzame, inheemse plantensoorten evenals aan de schuwe berenaap, die doorgaans vaker wordt gehoord dan gezien. De beloning voor de lange klim is een verbluffende 30 km, 1000 m afdaling door kleine dorpjes en theegemeenschappen, die eindigt in de buurt van Banlangoda. Fascinerend te ervaren hoe de lucht warmer en warmer wordt naarmate we dalen. Na de lunch in een lokaal restaurant, laden we de fietsen in en transfereren naar ons hotel aan de rand van het Udawalawe Nationaal Park.
  Grand Udawalawe (B.L.D)

 • Dag 9

  Vandaag maken we een daguitstap in het  Udawalawe Nationaal Park. We vertrekken aan het hotel en fietsen 21 km naar de oevers van het een meer waar we onze fietsen ruilen voor een open safari jeep. Onder leiding van ervaren gidsen gaan we op zoek naar de vele olifantenkuddes, te bewonderen in hun natuurlijke habitat. In het park leven ook krokodillen, apen, ontzettend veel vogelsoorten en wilde buffels. De open jeeps bieden een panoramisch uitzicht en zorgen ervoor dat we dicht bij de wilde dieren kunt komen zonder ze te verstoren. Na deze fijne ervaring, lunchen we in een nabijgelegen eco-lodge en stappen dan terug op onze fiets en rijden via een ​​irrigatiekanaal naar ons hotel.
  Grand Udawalawe (B.L.D)

 • Dag 10

  Na het ontbijt fietsen we via een netwerk van kleine lokale wegen verder richting het zuiden. De sfeer onderweg is relax en zuiders met veel lachende gezichten en wuivende kinderen langs de kant van de baan. De dagtocht is vrij lang en gaat constant op en neer maar we pauzeren regelmatig om te proeven van het vele verse fruit dat in deze regio groeit. We proberen in de vroege namiddag toe te komen aan het hotel zodat je nog de kans hebt te genieten van het mooie strand van Mirissa.
  Mandara Mirissa (B.L.D)

 • Dag 11

  Vandaag gaan we op daguitstap naar de stad Galle. We fietsen zacht op en neer langs rijstvelden en kaneelplantages naar de oude historische haven waar we de fietsen parkeren en de stad verder te voet verkennen. Omdat Galle zeer gunstig gelegen is, gebruikten de Nederlanders de stad voor het in- en uitvoeren van specerijen via het water. Om de havenstad te beschermen bouwden ze dan in 1663 een groot fort. Dit fort is vandaag de dag nog steeds volledig in tact en zeker een bezoek waard. Binnen de muren vind je smalle straatjes geplaveid met keien, historische gebouwen, kunstgalerijen, boetieks en restaurants. We voorzien voldoende tijd deze tot Unesco Werelderfgoed erkende stad te verkennen. In de namiddag brengt de volgwagen ons terug naar het strandhotel waar we ‘s avonds bij een lekker diner afscheid nemen van het lokale team.
  Mandara Mirissa (B.L.D)

 • Dag 12

  Na het ontbijt nemen we de volgwagen in drie uur terug naar Colombo luchthaven, waar het programma eindigt.
  Contacteer ons gerust voor ene eventuele verlenging aan het strand.
  (B)

 • Dag 1

  Bij aankomst in Colombo kunnen we indien gewenst een transfer regelen (exclusief) naar het eerste hotel in het badplaatsje Kammala, een 15 km ten noorden van Negombo. We overnachten in een strandresort met mooi zwembad. Rond 17 uur staat een kennismaking met de andere groepsleden en het lokale Engelstalige team op het programma, gevolgd door een lekkere welkomstmaaltijd.
  Suriya Resort (D)

 • Dag 2

  Na een lekker ontbijt testen we samen met de begeleiding de fietsen en doen aanpassingen waar nodig. Het fietsavontuur begint aan het hotel via een oude kustweg naar het noorden. We doorkruisen kleine dorpen van  Karava-vissers en maken regelmatig stops om foto’s te nemen van de vissers en de bruisende vismarkten aan het strand. Na ongeveer 30 km te hebben gefietst verlaten we de mooie kustweg en rijden nog een 20 km richting het binnenland. We laden de fietsen in de volwagen en rijden vervolgens naar het Kununegala Meer waar we stoppen voor de lunch. In de namiddag transfer (totaal 3 uur) naar de beroemde rotstempel van Dambulla, een grottencomplex, bestaande uit een stenen klooster met vijf verschillende grotten. Deze boeddhistische grottentempel, ook wel de Gouden Tempel genoemd, is het grootste en best bewaarde grottempelcomplex van het land waarvan de muren en plafonds zijn versierd met oude Boeddha-beelden en kleurrijke fresco’s. Na een uitgebreid bezoek nemen we de volgwagen naar het mooie hotel gelegen tussen de mangobomen en rijstvelden.
  Thilanka Spa & Resort (B.L.D)

 • Dag 3

  Vandaag plannen we een daguitstap naar de rots van Sigiriya ook wel de Leeuwenrots genoemd. We vetrekken in de ochtendkoelte aan het hotel en fietsen over een mix van asfalt en goede zandwegen door fruitgaarden, rijstvelden en uitgestrekte stroken van olifantsgras. Zodra we langs de oevers van het uitgestrekte Kandalama Meer fietsen duikt in de verte de historische rots op aan de horizon. Bij aankomst aan de site parkeren we de fietsen aan de volgwagen en bezoeken de site verder te voet. Op deze rots (175 meter hoog) vind je de restanten van een paleis van koning Kaspaya, daterend uit de 5de eeuw. De klim naar de top is behoorlijk zwaar (veel trappen), maar onderweg stoppen we onder meer aan prachtige, kleurrijke fresco’s en aan de ‘mirror wall’. Het uitzicht van op de rots is bij helder weer adembenemend. Na dit bezoek gaan we lunchen in een lokaal restaurantje. Onze middagrit volgt een oud irrigatiekanaal over rode onverharde wegen, omgeven door weelderige groene grassen terug naar ons hotel. 
  Thilanka Spa & Resort (B.L.D)

 • Dag 4

  De fietstocht vandaag start eerder sportief met een traject over de Kaladuwa heuvels. De weg is goed geasfalteerd maar bij de afdaling aan de andere zijde passen we onze snelheid aan, rekening houdend met wilde olifanten die de weg kunnen kruisen. Vervolgens fietsen we over een schaduwrijke landweg naar het kunstmatige meer van Polonnaruwa waar we een lekkere middagmaal plannen in een voormalig hotel, vandaag een sfeervol restaurant. In de namiddag fietsen we van tempel naar tempel door de historische site van Polonnaruwa. De ruïnes liggen verspreid in een groot gebied en zijn verbonden door goede zandwegen. Wanneer we voldaan zijn nemen we de volgwagen voor een korte transfer (20 min.) naar een mooi hotel aan de oevers van het meer.
  Deer Park (B.L.D)

 • Dag 5

  Na het ontbijt nemen we kort de volgwagen terug naar Pollonaruwa waar de fietsen staan te wachten aan de oevers van het kunstmatige meer van Parakrama Samudra. We fietsen via een moois asfaltbaantje door het prachtige Angammedilla Nationaal Park om vervolgens langs de Ambon Ganga rivier verder naar het zuiden te rijden. Het fietstraject gaat door begroeide heuvels, langs een panoramische route, ook wel gekend als de kruidenroute, naar Naula waar we ter hoogte van een drukkere weg de volgwagen nemen naar Matale. Na een lekkere én gezonde lunch rijden we met de wagen verder naar Kandy waar we twee nachten verblijven in een centraal gelegen hotel.
  Thilanka Hotel (B.L.D)

 • Dag 6

  Vrije dag te Kandy. De begeleiding zal je graag adviseren in een mooie daguitstap in deze stad. Samen met de liefhebbers, gaan we naar de Geragama theefabriek, één van de oudste theefabrieken waar je meer te weten komt over de volledige productie van Ceylonthee. Een andere aanrader zijn zeker ook de botanische tuinen van Peradeniya en de Tempel van de Tand, waar volgens overlevering de tand van Llord Buddha bewaard wordt en waar je ‘s avonds kan genieten van een culturele dansshow.
  Thilanka Hotel (B)

 • Dag 7

  Na de rustdag van gisteren volgt vandaag een behoorlijk sportieve dag volledig in het teken van de thee nijverheid. We beginnen de dag met een korte transfer en fietsen vervolgens over een eerder vlakke weg, licht op en neer door een mooie riviervallei naar Gampola, waar we toekomen na 21 km fietsen. Ter hoogte van een gekend theehuis kunnen de liefhebbers de trein nemen naar onze overnachtingsplaats in Hatton. De rest van de groep zal verder fietsen, op en neer door de diepgroene heuvels van de theeplantages. We nemen ruim de tijd te genieten van de verschillende vergezichten over de theevelden en kunnen onderweg voldoende foto’s nemen. De fietstocht gaat met de nodige pauzes, verder langs kleine Tamilgemeenschappen en kleurrijke hindoetempels. Na een laatste klim, dalen we heerlijk af naar onze overnachtingsplaats, een uniek gelegen koloniale villa, te midden van een theeplantage. Diegenen die de trein nemen, worden op het station opgewacht en naar de bungalow gebracht.
  Upper Glencairn Bungalow (B.L.D)

 • Dag 8

  Ook vandaag begint eerder sportief verder op en neer door het hart van de theeregio. Onderweg worden we begroet door de vele theeplukkers op weg naar het natuurpark Peak Wilderness met de opvallende Adam’s Peak aan de horizon. Het is een lange maar geleidelijke klim naar Bogownatalawa. De laatste 10 km wordt het wel pittig naar een bergpas met schitterende vergezichten. De pas is een deel van het Peak Forest Reserve, waar het opvallende ongerepte bos een thuis biedt aan talloze zeldzame, inheemse plantensoorten evenals aan de schuwe berenaap, die doorgaans vaker wordt gehoord dan gezien. De beloning voor de lange klim is een verbluffende 30 km, 1000 m afdaling door kleine dorpjes en theegemeenschappen, die eindigt in de buurt van Banlangoda. Fascinerend te ervaren hoe de lucht warmer en warmer wordt naarmate we dalen. Na de lunch in een lokaal restaurant, laden we de fietsen in en transfereren naar ons hotel aan de rand van het Udawalawe Nationaal Park.
  Grand Udawalawe (B.L.D)

 • Dag 9

  Vandaag maken we een daguitstap in het  Udawalawe Nationaal Park. We vertrekken aan het hotel en fietsen 21 km naar de oevers van het een meer waar we onze fietsen ruilen voor een open safari jeep. Onder leiding van ervaren gidsen gaan we op zoek naar de vele olifantenkuddes, te bewonderen in hun natuurlijke habitat. In het park leven ook krokodillen, apen, ontzettend veel vogelsoorten en wilde buffels. De open jeeps bieden een panoramisch uitzicht en zorgen ervoor dat we dicht bij de wilde dieren kunt komen zonder ze te verstoren. Na deze fijne ervaring, lunchen we in een nabijgelegen eco-lodge en stappen dan terug op onze fiets en rijden via een ​​irrigatiekanaal naar ons hotel.
  Grand Udawalawe (B.L.D)

 • Dag 10

  Na het ontbijt fietsen we via een netwerk van kleine lokale wegen verder richting het zuiden. De sfeer onderweg is relax en zuiders met veel lachende gezichten en wuivende kinderen langs de kant van de baan. De dagtocht is vrij lang en gaat constant op en neer maar we pauzeren regelmatig om te proeven van het vele verse fruit dat in deze regio groeit. We proberen in de vroege namiddag toe te komen aan het hotel zodat je nog de kans hebt te genieten van het mooie strand van Mirissa.
  Mandara Mirissa (B.L.D)

 • Dag 11

  Vandaag gaan we op daguitstap naar de stad Galle. We fietsen zacht op en neer langs rijstvelden en kaneelplantages naar de oude historische haven waar we de fietsen parkeren en de stad verder te voet verkennen. Omdat Galle zeer gunstig gelegen is, gebruikten de Nederlanders de stad voor het in- en uitvoeren van specerijen via het water. Om de havenstad te beschermen bouwden ze dan in 1663 een groot fort. Dit fort is vandaag de dag nog steeds volledig in tact en zeker een bezoek waard. Binnen de muren vind je smalle straatjes geplaveid met keien, historische gebouwen, kunstgalerijen, boetieks en restaurants. We voorzien voldoende tijd deze tot Unesco Werelderfgoed erkende stad te verkennen. In de namiddag brengt de volgwagen ons terug naar het strandhotel waar we ‘s avonds bij een lekker diner afscheid nemen van het lokale team.
  Mandara Mirissa (B.L.D)

 • Dag 12

  Na het ontbijt nemen we de volgwagen in drie uur terug naar Colombo luchthaven, waar het programma eindigt.
  Contacteer ons gerust voor ene eventuele verlenging aan het strand.
  (B)

Praktisch

AARD VAN DE REIS EN MOEILIJKHEIDSGRAAD

Sri Lanka is een erg toegankelijk land. Het eten is lekker en niet te pikant, de mensen zijn vriendelijk en gastvrij. Dé perfecte combinatie van cultuur en geschiedenis in het binnenland en mooie natuur langs de kusten. Dit land wordt niet voor niets de parel van het Oosten genoemd. De reis is bijzonder afwisselend met een goede balans tussen natuur en cultuur.

Behalve de kuststrook zijn er weinig vlakke stukken en is de route vrij sportief. Er zijn ook een aantal langere fietsdagen tijdens de reis. Er is echter steeds de assistentie van een volgwagen en we voorzien voldoende tijd de heuvels op een rustige manier te overwinnen.

ACCOMMODATIES

Je verblijft 11 nachten in hotels.

Bij alle accommodaties vinden wij minimaal een persoonlijke badkamer, een goede locatie en een lekkere traditionele keuken belangrijk, evenals hygiëne, een aangename sfeer, veiligheid en bovenal een juiste prijs/kwaliteit verhouding.

In de reisbeschrijving die je vindt op de website, staan de gebruikte hotels vermeld.

Zijn bepaalde hotels volzet, dan wordt een gelijkwaardig of beter hotel voorzien.

De hotels in Sri Lanka zijn over het algemeen van zéér goede kwaliteit en ze hebben vaak een erg mooie architectuur en knappe tuin. Veel van de gebruikte hotels hebben een zwembad.

BEGELEIDING

Je wordt zowel begeleid door een volgwagen en een lokale Engelstalige fietsgids.

De Engelstalige fietsgids zorgt voor de begeleiding op de fiets. Zij kennen de kleine, verkeersarme wegen, spreken de lokale taal en dragen bij tot uw comfort. Zij zijn hét contactmiddel met de plaatselijke bevolking.
Zij zorgen ook voor het dagelijkse onderhoud  en de technische ondersteuning van de fietsen.

De volgwagen vervoert de bagage, overbrugt samen met jou de langere afstanden en zorgt voor assistentie onderweg.

ETEN EN DRINKEN

De internationale groepsreis is gebaseerd op basis van kamer met ontbijt, 9 middag- en 10 avondmalen.

Zowel het ontbijt als het avondmaal bestaan in de meeste hotels uit uitgebreide buffetten. Hier vind je zowel Westers als Singalees eten. Voor het middagmaal trachten we een lichtere maaltijd te voorzien.

In de lokale keuken vinden we veel invloeden van de koloniale lange geschiedenis van Sri Lanka. Je zou het kort kunnen samenvatten als een menu ‘oriental-occidental-chinees’.

Sri Lanka heeft geleerd op de westerse manier te koken dankzij de Portugese, Nederlandse en Engelse gemeenschappen op het eiland. Zo wordt het ontbijt bijvoorbeeld met toast opgediend, een geklutst ei, met thee of koffie. Ouder en traditioneler zijn de erfenissen van het Oosten: typische vleesschotels van de Arabische gastronomie, sausen met specerijen van Maleisië, vegetarische tradities van Zuid-India, China bekend om haar zoetzure sausen om de zeevruchten in te bereiden. U kunt hier alle kanten op, het is vooral lekker.
‘s Middags is het vaak een typische ‘rice and curry’ maaltijd, bestaande uit rijst, gecombineerd met verschillende curie gerechten, gaande van mild tot bijzonder pikant.

GELDZAKEN FOOIEN EN BUDGET

De munteenheid in Sri Lanka is de Roepie.
In de grote steden kan je makkelijk geld afhalen met een bankkaart met Maestro of Cirrus symbool. Dit kan ook op de luchthaven van Colombo.
Om veiligheidsredenen hebben Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wil afhalen in Sri Lanka dien je deze instelling tijdelijk online te wijzigen naar ‘Wereld’.
Je kan ook handig cash Euro’s wisselen in de hotels waar wij verblijven. Neem best coupures mee van 50-100 Euro, die niet beschadigd zijn.
Let op buiten Sri Lanka kan je geen Roepies wisselen in Euro!

Een fooi is een erg persoonlijke zaak en er bestaan even veel meningen over als er reizigers zijn.
Belangrijk om weten is echter wel, dat onze medewerkers ter plekke een correct loon verdienen en dat een fooi echt wel een extra is.
Als je tevreden was over de geboden service is een extra voor die mensen echter meer dan welkom.
Internationaal adviseert men een 4-5 dollar per persoon / per dag voor de fietsbegeleider en 2-3 dollar per persoon / per dag voor de chauffeurs.

Budget: met uitzondering van één middag- en avondmaal zijn alle maaltijden inbegrepen in de reis.

Richtprijzen op restaurant:
* Mineraal water: 1 euro
* Frisdrank: 1 euro
* Grote fles lokaal bier: 1-2 euro

GEZONDHEID

FLY and BiKE heeft geen medische bevoegdheid.
Voor medisch advies verwijzen we dan ook naar je huisarts of naar het Tropisch Instituut (tel. 03 247 64 02 of www.itg.be).
Meer specifiek verwijzen we graag naar de website Wanda.be, een website van het ITG volledig gericht op reisgeneeskunde.

De medische voorzieningen in de grote steden zijn van uitstekende kwaliteit. De artsen en het verplegend personeel hebben meestal een erg goede opleiding genoten, vaak in het buitenland. Gezien er in Sri Lanka geen sociale zekerheid is zoals bij ons kunnen de kosten heel snel erg oplopen. Vandaar ook de verplichting van een goede reisverzekering af te sluiten.

Onze reisleiders hebben een goede EHBO opleiding gehad maar mogen behalve het bieden van eerste hulp, geen klassiek medische handelingen doen. Zij mogen bv nooit medicatie toedienen of adviseren.

Wij werken samen met Allianz Global Assistance. Meer info zie onderaan.

GROEPSGROOTTE EN SAMENSTELLING

Onze Engelstalig begeleide groepen zijn samengesteld uit mensen van over heel de wereld. Een aangename manier om vrienden te maken wereldwijd.
De voertaal tijdens deze reizen is Engels.
Voor deze reis gaan we van 2 tot 16 reizigers. We beperken bewust het aantal deelnemers om de impact op de omgeving zo klein mogelijk te houden.

HUURFIETSEN

In Sri Lanka beschikken we over goede huurfietsen. Het zijn fietsen van het type mountainbike, hoofdzakelijk van het merk Merida met voorvering en 21-27 versnellingen.
Mits het betalen van een toeslag kunnen we een e-bike voorzien.

Onze begeleiders werken tevens als fietshersteller. Zij doen tijdens de reis het onderhoud van de fietsen en zullen steeds klaar staan de eventuele technische mankementen op te lossen.

KINDEREN

Op onze groepsreizen naar Sri Lanka is de minimumleeftijd 18 jaar.

KLIMAAT

Sri Lanka kent een tropisch klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van 27°C in de kustgebieden. Omdat dit eiland dicht bij de evenaar ligt zijn de temperatuurverschillen tussen de zomer en winter in de lagergelegen gebieden niet heel groot. Gemiddeld gezien zijn de maanden tussen maart en augustus de warmste en tussen oktober en februari de koudste.

In het westelijk kustgebied is het overdag bijna altijd 28°C tot 30°C. In het hoger gelegen binnenland (Kandy en Nuwara Eliya) is het overdag tussen de 16 en 24° C, terwijl de temperatuur ’s nachts schommelt rond de 10°C.

De temperatuur van het zeewater is altijd aangenaam warm, rond de 25 – 27°C. Tijdens de zomermaanden is de zee aan de westkust soms wild en kunnen er gevaarlijke onderstromen zijn waardoor zwemmen te gevaarlijk is.

Sri Lanka kent twee moessonperiodes. De zuidwestmoesson van mei tot en met september, is vooral van invloed aan de zuid- en westkust. De noordoostmoesson van oktober tot en met april is vooral van invloed aan de noord- en oostkust, een gebied waar onze fietsreis niet komt.

Het regent nooit de hele dag. De tropische regenbuien duren meestal een tweetal uur waarna het opklaart en de lucht meestal terug stralend blauw is.

REISDOCUMENTEN

Voor Sri Lanka heb je een internationaal reispas nodig, minimum 6 maanden geldig na terugkeer in België/Nederland én een visum (eTA).
De elektronische reistoestemming (eTA) gaat via een online applicatie.

SINGLES

Bij deze internationale groepsreis is er géén toeslag voor reizigers alleen.
Wie alleen reist, deelt een kamer met één of twee alleenreizende reisgenoten van hetzelfde geslacht.
Wil je verzekerd zijn van een éénpersoonskamer, kan dit aangevraagd worden mits betaling van de éénpersoonstoeslag.

VEILIGHEID

Veiligheid is bij FLY and BiKE de eerste vereiste om een reis door een bepaald land te laten doorgaan. Onze reizigers reizen voor hun plezier en dan mogen er omtrent de veiligheid geen zorgen zijn.

Over het algemeen geldt dat Sri Lanka een veilig land is.

Wij hebben op al onze bestemmingen zéér goede lokale contacten en zullen bij de minste twijfels programma’s aanpassen of de reis in zijn geheel annuleren.

Het dragen van een fietshelm is verplicht en absoluut aangewezen.

De fietsbegeleider heeft een opleiding EHBO gehad, maar het spreekt voor zich dat voorzichtigheid op de fiets is aangewezen.

Ook een goede reisverzekering is verplicht. FLY and BiKE werkt samen met Allianz Global Assistance (zie verder).

VERLENGINGEN

Deze reis kan perfect verlengd worden bv. aan het strand van Mirissa.
Contacteer ons gerust voor de verschillende mogelijkheden.

VERVOER EN VLUCHTEN

In Sri Lanka reizen we met een veilige volgwagen waar je gemiddeld 1.5 zitplaats hebt per persoon, aangepast aan de grootte van het groepje.

Vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs. Hoe vroeger je reserveert, hoe voordeliger je vliegt!

De reis start en eindigt in Colombo. 

FLY and BiKE heeft contracten met de grootste luchtvaartmaatschappijen en zal je graag, in combinatie met de fietsreis, een vrijblijvend vluchtvoorstel maken.

VERZEKERING

Voor avontuurlijke reizen is een goede reisverzekering verplicht
Je bent vanzelfsprekend niet verplicht deze via ons af te sluiten.

FLY and BiKE werkt samen met Allianz Global Assistance.

Een annulatieverzekering alleen komt op 6,5 % van de reissom.
Een volledige reis- en persoonsbijstand komt op € 7,7 per persoon per dag.
Contacteer ons vrijblijvend voor onze interessante jaarpolissen.

De voorwaarden van de verschillende polissen ontvang je samen met het reiscontract maar kunnen indien gewenst vooraf aangevraagd worden.

GARANTIEFONDS REIZEN

FLY and BiKE is via Nordic lid van het VVR en het Garantiefonds Reizen.

Bij financieel onvermogen van de reisorganisator met wie je een reiscontract afsloot, kan je een beroep doen op het Garantiefonds Reizen.
Dit kan je doen door je te wenden tot uw reisorganisator of reisbemiddelaar of door rechtstreeks contact op te nemen op het adres: Metrologielaan 8, 1130 Brussel.

Indien je een reis boekt via FLY and BiKE gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen.

Meer reizen in Azië

 • Nederlandstalige groepsreis

  Bhutan

  Bhutan

  vanaf 6.330 euro

  13 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Bhutan

  Bhutan

  vanaf 4.090 euro

  11 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Thailand naar Cambodja

  Multi Landen, Thailand, Cambodja

  vanaf 1.715 euro

  7 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Thailand naar Cambodja

  Multi Landen, Thailand, Cambodja

  vanaf 1.790 euro

  7 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Vietnam Cambodja Thailand

  Multi Landen, Thailand, Vietnam, Cambodja

  vanaf 3.575 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Vietnam Cambodja Thailand

  Multi Landen, Vietnam, Cambodja, Thailand

  vanaf 3.275 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Nederlandstalige groepsreis

  India Rajasthan

  India

  vanaf 3.860 euro

  15 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  India Rajasthan

  India

  vanaf 2.190 euro

  13 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  India Kerala

  India

  vanaf 3.480 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  India Kerala

  India

  vanaf 3.395 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Laos

  Laos

  vanaf 1.980 euro

  8 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Laos

  Laos

  vanaf 2.200 euro

  8 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Noord-Thailand naar Noord-Laos

  Thailand, Laos, Multi Landen

  vanaf 3.215 euro

  11 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Noord-Thailand naar Noord-Laos

  Thailand, Laos, Multi Landen

  vanaf 3.155 euro

  11 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Noord-Vietnam naar Noord-Laos

  Laos, Multi Landen, Vietnam

  vanaf 3.310 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Noord-Vietnam naar Noord-Laos

  Laos, Multi Landen, Vietnam

  vanaf 3.490 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Nederlandstalige groepsreis

  Mongolië

  Mongolië

  vanaf 4.495 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Mongolië

  Mongolië

  vanaf 2.650 euro

  13 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Noord-Thailand naar Noord-Laos

  Thailand, Laos, Multi Landen

  vanaf 3.215 euro

  11 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Noord-Thailand naar Noord-Laos

  Thailand, Laos, Multi Landen

  vanaf 3.155 euro

  11 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Noord-Vietnam naar Noord-Laos

  Laos, Multi Landen, Vietnam

  vanaf 3.310 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Noord-Vietnam naar Noord-Laos

  Laos, Multi Landen, Vietnam

  vanaf 3.490 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Thailand naar Cambodja

  Multi Landen, Thailand, Cambodja

  vanaf 1.715 euro

  7 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Thailand naar Cambodja

  Multi Landen, Thailand, Cambodja

  vanaf 1.790 euro

  7 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Vietnam Cambodja Thailand

  Multi Landen, Thailand, Vietnam, Cambodja

  vanaf 3.575 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Vietnam Cambodja Thailand

  Multi Landen, Vietnam, Cambodja, Thailand

  vanaf 3.275 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Thailand Bangkok naar Chiang Mai

  Thailand

  vanaf 1.670 euro

  7 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Thailand Bangkok naar Chiang Mai

  Thailand

  vanaf 1.670 euro

  7 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Thailand Bangkok naar Khao Lak

  Thailand

  vanaf 3.355 euro

  11 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Thailand Bangkok naar Khao Lak

  Thailand

  vanaf 3.180 euro

  11 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Thailand Chiang Mai naar Bangkok

  Thailand

  vanaf 3.000 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Thailand Chiang Mai naar Bangkok

  Thailand

  vanaf 3.250 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Noord-Thailand naar Noord-Laos

  Thailand, Laos, Multi Landen

  vanaf 3.215 euro

  11 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Noord-Thailand naar Noord-Laos

  Thailand, Laos, Multi Landen

  vanaf 3.155 euro

  11 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Thailand naar Cambodja

  Multi Landen, Thailand, Cambodja

  vanaf 1.715 euro

  7 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Thailand naar Cambodja

  Multi Landen, Thailand, Cambodja

  vanaf 1.790 euro

  7 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Vietnam Cambodja Thailand

  Multi Landen, Thailand, Vietnam, Cambodja

  vanaf 3.575 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Vietnam Cambodja Thailand

  Multi Landen, Vietnam, Cambodja, Thailand

  vanaf 3.275 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Qui Nhon reizen naar Vietnam met FLY and bIKE

  Engelstalige groepsreis

  Vietnam Hue naar Nha Trang

  Vietnam

  vanaf 2.525 euro

  10 dagen

  Bekijken
 • Qui Nhon reizen naar Vietnam met FLY and bIKE

  Individuele reis

  Vietnam Hue naar Nha Trang

  Vietnam

  vanaf 2.200 euro

  10 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Vietnam Mekongdelta

  Vietnam

  vanaf 895 euro

  4 dagen

  Bekijken
 • Fietsreizen naar Vietnam met FLY and BiKE fiets

  Engelstalige groepsreis

  Vietnam Saigon naar Hanoi

  Vietnam

  vanaf 4.480 euro

  17 dagen

  Bekijken
 • Fietsreizen naar Vietnam met FLY and BiKE fiets

  Individuele reis

  Vietnam Saigon naar Hanoi

  Vietnam

  vanaf 4.225 euro

  17 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Noord-Vietnam naar Noord-Laos

  Laos, Multi Landen, Vietnam

  vanaf 3.310 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Noord-Vietnam naar Noord-Laos

  Laos, Multi Landen, Vietnam

  vanaf 3.490 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Vietnam Cambodja Thailand

  Multi Landen, Thailand, Vietnam, Cambodja

  vanaf 3.575 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Vietnam Cambodja Thailand

  Multi Landen, Vietnam, Cambodja, Thailand

  vanaf 3.275 euro

  14 dagen

  Bekijken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nieuws van onze bestemmingen in je mailbox en ontdek als eerste onze promoties