Vietnam Hue naar Nha Trang

 • vanaf 2 reizigers

 • 10 dagen

 • 8 fietsdagen

 • 433 km

Vietnam Hue naar Nha Trang

Geïnteresseerd in deze reis? Laat even je gegevens en voorkeuren achter en wij sturen je extra informatie via mail.

Address*
DD slash MM slash YYYY
Kamertype*
Vlucht via FLY AND BiKE?*
Ik heb het privacybeleid van FLY AND BiKE gelezen en ga hiermee akkoord.**

  • Hue, een historische stad gelegen aan de oever van de Parfumrivier, bekend om zijn keizerlijke erfgoed en prachtige citadel
  • Op ontdekking langs de Centrale kust, een gebied vaak overgeslagen tijdens een meer klassieke reis
  • Fiets naar de top van de Hai Van Pas met een prachtig uitzicht over de Marble Mountains als beloning
  • Fietsen langs de rijstvelden van Hoi An en maak kennis met het alledaagse leven op het Vietnamese platteland
  • Eindigen op Whale Island, een schilderachtig eiland bekend om zijn ongerepte natuur, prachtige duiklocaties en ontspannen sfeer
 • Prijs per persoon op basis van een gedeelde / dubbele kamer

  Aantal reizigers Prijs per persoon
  2 €3275
  3 €2620
  4 tot 6 €2440
  7 tot 9 €2200

  Prijs éénpersoonskamer: 465 euro
  Toeslag e-bike: 250 euro

 • 9 overnachtingen in kamer met ontbijt, 7 middag- en 8 avondmalen, Engelstalige fietsgids, goede huurfiets met technische assistentie, volgwagen met airco, alle uitstappen en inkomgelden volgens programma, snacks en water tijdens het fietsen, hoteltaksen en garantiefonds.

Programma

 • Dag 1

  Bij aankomst in Hue kunnen we indien gewenst een transfer regelen naar het eerste hotel in het centrum van de stad (exclusief). Indien je tijdig toekomt kan je in de namiddag een eerste kleine fietstocht maken in de omgeving van de Parfumrivier. Rond 18 uur staat een kennismaking met het lokale Engelstalige team op het programma. Na het overlopen van de belangrijkste praktische zaken genieten we van een lekkere welkomstmaaltijd in één van de restaurants op wandelafstand van het hotel.
  We adviseren eventueel een dag vroeger toe te komen zodat je in alle rust deze stad kan ontdekken. De stad is gelegen langs de schilderachtige oevers van de Parfumrivier en staat bekend om zijn prachtige keizerlijke erfgoed, waaronder de indrukwekkende citadel en het koninklijke paleis.
  Emm Hotel (D)

   

 • Dag 2

  We verlaten Hue en fietsen vanaf het hotel langs de kust over een mooie weg langs kokospalmen en duinen bezaaid met minimausoleums, pagodes en oorlogsmonumenten. We eindigen de eerste fietsdag met een korte transfer naar het tropische strand van Lang Co waar we net voor de lunch toekomen in een mooi hotel aan de kust. De rest van de dag is vrij om te genieten van het resort en het strand.
  Lang Co Beach Resort (B.L.D)

 • Dag 3

  Na een lekker ontbijt verlaten we het hotel met de fiets en beginnen de dag met een prachtige, maar fysiek uitdagende tocht, over de 496 meter hoge High Van Pass (= Wolkenpas). Van Noord naar Zuid is de beklimming een 10 km. Het is een geleidelijke klim met veel haarspeldbochten, niet echt steil maar wel lang. De volgwagen is steeds in de buurt om de vermoeide reizigers te assisteren indien nodig. Het uitzicht vanaf de Hai Van Pass is adembenemend. Aan de ene kant strekken de met jungle begroeide bergen zich uit tot aan de horizon, terwijl aan de andere kant de schitterende Zuid-Chinese Zee zich uitstrekt, met pittoreske baaien en kustlijnen. Wat goes up must go down en er volgt een welverdiende afdaling richting Danang waar we stoppen voor het middagmaal. In de namiddag wacht ons een rustig, mooi traject naar de Marmeren Bergen. Nadien bezoeken we China Beach, en fietsen we verder op het platteland naar Hoi An waar we twee nachten verblijven in een mooi resort gelegen aan de rivier.
  Hoi An was in de 17de en 18de eeuw één van de belangrijkste handelsplaatsen in het Oosten. Je vindt er meer dan 844 monumenten met historische waarde. Zowel de Chinese als Japanse handelslieden bouwden er imposante koopmanshuizen, die ook nu nog dienst doen als woonplaats. Sommige van deze zijn omgebouwd tot restaurant /taverne en zijn echte pareltjes. Hoi An staat tevens bekend om zijn bloeiende kunstscene, met diverse galerieën verspreid door het dorp. Je vindt er ook diverse naaiwerkplaatsen waar professionele Vietnamese kleermakers je maten opnemen, en binnen één dag kan je al beschikken over een prachtig op maat gemaakt uniek zijden kledingstuk.
  Pho Hoi Riverside (B.L.D)

 • Dag 4

  Via kleine dorpsweggetjes rijden we naar My Son, een oud tempelcomplex van de Cham beschaving. We fietsen over schilderachtige landweggetjes langs rijstvelden en passeren afgelegen dorpjes die verscholen liggen in dit prachtige gebied, ver weg van de toeristische route. De weg is regelmatig onderbroken, wat het fietsen een beetje sportiever maakt. We rijden langs de Song Tranh rivier die zich als een kloof slingert door de dichtbegroeide jungle. Hoewel My Son voor een groot deel vernield werd door de Amerikaanse bombardementen is de site nog erg impressionant. Na de lunch in een lokaal restaurant staat een begeleid bezoek aan de site op het programma. In de late namiddag rijden we per volgwagen terug naar Hoi An en ben je de rest van de dag vrij om de leuke stad verder te ontdekken.
  Pho Hoi Riverside (B.L)

 • Dag 5

  In de ochtendkoelte is het heerlijk fietsen van Hoi An naar Tam Thanh waar we bij aankomst genieten van het strand en de lunch. Na een heerlijke stop nemen we de volgwagen naar My Lai. In dit dorp hebben de Amerikaanse soldaten in 1968 één van de grootste bloedbaden uit de Vietnam oorlog aangericht. De soldaten vielen het dorp binnen in de overtuiging dat de Viet Cong zich in het dorp zouden schuilhouden. Viet Cong werden er echter niet aangetroffen, wel veel vrouwen en kinderen. In het dorp schoten de soldaten op alles wat bewoog en hielden daar pas mee op toen vrijwel alle dorpelingen gedood waren. Slechts elf bewoners overleefden de aanval. We bezoeken eerst een oude tempel vlakbij de site en gaan dan naar de restanten van de platgebrande huizen, waar nu herdenkingstekens staan met de namen van de bewoners van het huis die die dag omkwamen. We stoppen ook even aan het monument dat is opgericht ter nagedachtenis van deze gruwelijke dag en bezoeken het nabijgelegen kleine museum. Na dit indrukwekkende bezoek, nemen we de volgwagen naar het hotel.
  Central Hotel (B.L.D)

 • Dag 6

  Na een vroeg ontbijt nemen we de volgwagen over de Highway en slaan na ongeveer 20 km af naar het binnenland. 10 km verder, te Ba To stappen we op de fiets. We fietsen door een zéér rustig gebied, waar men absoluut niet gewend is aan Westerse toeristen. Regelmatig lopen kinderen achter de fiets en wordt er naar ons gewuifd door de arbeiders op de velden. In Duc Pho, aangekomen aan de Highway, nemen we de volgwagen naar het volgende hotel te Qui Nhon.
  Royal Hotel Quy Nhon (B.L.D)

 • Dag 7

  Na het ontbijt nemen we de volgwagen uit de drukte van de stad en stappen ter hoogte van Dieu Tri terug op de fiets. We rijden over een rustige, geasfalteerde weg langs de spoorlijn. De route is licht heuvelachtig met mooie zichten op het Hoogland. Onderweg passeren we kleine dorpjes met spelende kinderen in de straten. Onze fietstocht voert ons door een landbouwgebied waar we talloze boeren tegenkomen die met ossenkarren de rijstvelden bewerken. Onderweg passeren we regelmatig vrouwen op weg naar de markt met op het bagagerek van hun fiets varkens en kippen vastgebonden. Het laatste stukje gaat nog even op en neer voor we toekomen aan de Highway waar de volgwagen ons opwacht voor een transfer van één uur naar de overnachtingsplaats te Tuy Hoa.
  Kaya Hotel (B.L.D)

 • Dag 8

  Vandaag is de laatste, maar misschien wel meest bijzondere fietsdag van dit avontuur. De eerste 20 km gaan langs diepe valleien, tussen de bergen met grasgroene rijstvelden her en der verspreid. Nadat we een bergpas van 4 km zijn gepasseerd rijden we naar de prachtige kust van Dai Lanh. We houden een drankstop aan het strand en de liefhebbers kunnen zich verfrissen in de zee. Na deze aangename stop is het nog een 3 km fietsen tot de landtong van Hon Gom. De zichten aan de beide zijden van de smalle landtong zijn prachtig. Her en der verspreid mooie strandjes waar kleurrijke vissersboten liggen te schitteren in de zon. Na ongeveer 20 km fietsen, op het einde van de landtong, nemen we een korte boottransfer naar Whale Island waar we twee nachten overnachten in het enige hotel van het eilandje.
  Whale Island Resort (B.L.D)

 • Dag 9

  Vrije dag op Whale Island. Met haar witte stranden en 170 verschillende tropische vissoorten mag Whale Island zich met recht een paradijs op aarde noemen. Toeristen noemen dit gebied ook wel eens de Malediven van Vietnam. Het water is helderblauw en erg diep, ook dicht bij de kust. Je vindt er vele verschillende koraalsoorten, zeepaardjes en clownsvissen. Behalve duiken en snorkelen kan je genieten van de witte stranden met wuivende palmbomen. ‘s Avonds wacht  je een geweldig mooie zonsondergang met op de achtergrond nog een late surfer of vissersboot. We sluiten de dag af met een lekker afscheidsmaal.
  Whale Island Resort (B.D)

 • Dag 10

  Na het ontbijt gaan we per boot terug naar het vasteland en rijden met de volgwagen naar Nha Trang. Einde van het programma.
  Contacteer ons gerust indien je langer op Whale Island wenst te blijven.
  (B)

 • Dag 1

  Bij aankomst in Hue kunnen we indien gewenst een transfer regelen naar het eerste hotel in het centrum van de stad (exclusief). Indien je tijdig toekomt kan je in de namiddag een eerste kleine fietstocht maken in de omgeving van de Parfumrivier. Rond 18 uur staat een kennismaking met het lokale Engelstalige team op het programma. Na het overlopen van de belangrijkste praktische zaken genieten we van een lekkere welkomstmaaltijd in één van de restaurants op wandelafstand van het hotel.
  We adviseren eventueel een dag vroeger toe te komen zodat je in alle rust deze stad kan ontdekken. De stad is gelegen langs de schilderachtige oevers van de Parfumrivier en staat bekend om zijn prachtige keizerlijke erfgoed, waaronder de indrukwekkende citadel en het koninklijke paleis.
  Emm Hotel (D)

   

 • Dag 2

  We verlaten Hue en fietsen vanaf het hotel langs de kust over een mooie weg langs kokospalmen en duinen bezaaid met minimausoleums, pagodes en oorlogsmonumenten. We eindigen de eerste fietsdag met een korte transfer naar het tropische strand van Lang Co waar we net voor de lunch toekomen in een mooi hotel aan de kust. De rest van de dag is vrij om te genieten van het resort en het strand.
  Lang Co Beach Resort (B.L.D)

 • Dag 3

  Na een lekker ontbijt verlaten we het hotel met de fiets en beginnen de dag met een prachtige, maar fysiek uitdagende tocht, over de 496 meter hoge High Van Pass (= Wolkenpas). Van Noord naar Zuid is de beklimming een 10 km. Het is een geleidelijke klim met veel haarspeldbochten, niet echt steil maar wel lang. De volgwagen is steeds in de buurt om de vermoeide reizigers te assisteren indien nodig. Het uitzicht vanaf de Hai Van Pass is adembenemend. Aan de ene kant strekken de met jungle begroeide bergen zich uit tot aan de horizon, terwijl aan de andere kant de schitterende Zuid-Chinese Zee zich uitstrekt, met pittoreske baaien en kustlijnen. Wat goes up must go down en er volgt een welverdiende afdaling richting Danang waar we stoppen voor het middagmaal. In de namiddag wacht ons een rustig, mooi traject naar de Marmeren Bergen. Nadien bezoeken we China Beach, en fietsen we verder op het platteland naar Hoi An waar we twee nachten verblijven in een mooi resort gelegen aan de rivier.
  Hoi An was in de 17de en 18de eeuw één van de belangrijkste handelsplaatsen in het Oosten. Je vindt er meer dan 844 monumenten met historische waarde. Zowel de Chinese als Japanse handelslieden bouwden er imposante koopmanshuizen, die ook nu nog dienst doen als woonplaats. Sommige van deze zijn omgebouwd tot restaurant /taverne en zijn echte pareltjes. Hoi An staat tevens bekend om zijn bloeiende kunstscene, met diverse galerieën verspreid door het dorp. Je vindt er ook diverse naaiwerkplaatsen waar professionele Vietnamese kleermakers je maten opnemen, en binnen één dag kan je al beschikken over een prachtig op maat gemaakt uniek zijden kledingstuk.
  Pho Hoi Riverside (B.L.D)

 • Dag 4

  Via kleine dorpsweggetjes rijden we naar My Son, een oud tempelcomplex van de Cham beschaving. We fietsen over schilderachtige landweggetjes langs rijstvelden en passeren afgelegen dorpjes die verscholen liggen in dit prachtige gebied, ver weg van de toeristische route. De weg is regelmatig onderbroken, wat het fietsen een beetje sportiever maakt. We rijden langs de Song Tranh rivier die zich als een kloof slingert door de dichtbegroeide jungle. Hoewel My Son voor een groot deel vernield werd door de Amerikaanse bombardementen is de site nog erg impressionant. Na de lunch in een lokaal restaurant staat een begeleid bezoek aan de site op het programma. In de late namiddag rijden we per volgwagen terug naar Hoi An en ben je de rest van de dag vrij om de leuke stad verder te ontdekken.
  Pho Hoi Riverside (B.L)

 • Dag 5

  In de ochtendkoelte is het heerlijk fietsen van Hoi An naar Tam Thanh waar we bij aankomst genieten van het strand en de lunch. Na een heerlijke stop nemen we de volgwagen naar My Lai. In dit dorp hebben de Amerikaanse soldaten in 1968 één van de grootste bloedbaden uit de Vietnam oorlog aangericht. De soldaten vielen het dorp binnen in de overtuiging dat de Viet Cong zich in het dorp zouden schuilhouden. Viet Cong werden er echter niet aangetroffen, wel veel vrouwen en kinderen. In het dorp schoten de soldaten op alles wat bewoog en hielden daar pas mee op toen vrijwel alle dorpelingen gedood waren. Slechts elf bewoners overleefden de aanval. We bezoeken eerst een oude tempel vlakbij de site en gaan dan naar de restanten van de platgebrande huizen, waar nu herdenkingstekens staan met de namen van de bewoners van het huis die die dag omkwamen. We stoppen ook even aan het monument dat is opgericht ter nagedachtenis van deze gruwelijke dag en bezoeken het nabijgelegen kleine museum. Na dit indrukwekkende bezoek, nemen we de volgwagen naar het hotel.
  Central Hotel (B.L.D)

 • Dag 6

  Na een vroeg ontbijt nemen we de volgwagen over de Highway en slaan na ongeveer 20 km af naar het binnenland. 10 km verder, te Ba To stappen we op de fiets. We fietsen door een zéér rustig gebied, waar men absoluut niet gewend is aan Westerse toeristen. Regelmatig lopen kinderen achter de fiets en wordt er naar ons gewuifd door de arbeiders op de velden. In Duc Pho, aangekomen aan de Highway, nemen we de volgwagen naar het volgende hotel te Qui Nhon.
  Royal Hotel Quy Nhon (B.L.D)

 • Dag 7

  Na het ontbijt nemen we de volgwagen uit de drukte van de stad en stappen ter hoogte van Dieu Tri terug op de fiets. We rijden over een rustige, geasfalteerde weg langs de spoorlijn. De route is licht heuvelachtig met mooie zichten op het Hoogland. Onderweg passeren we kleine dorpjes met spelende kinderen in de straten. Onze fietstocht voert ons door een landbouwgebied waar we talloze boeren tegenkomen die met ossenkarren de rijstvelden bewerken. Onderweg passeren we regelmatig vrouwen op weg naar de markt met op het bagagerek van hun fiets varkens en kippen vastgebonden. Het laatste stukje gaat nog even op en neer voor we toekomen aan de Highway waar de volgwagen ons opwacht voor een transfer van één uur naar de overnachtingsplaats te Tuy Hoa.
  Kaya Hotel (B.L.D)

 • Dag 8

  Vandaag is de laatste, maar misschien wel meest bijzondere fietsdag van dit avontuur. De eerste 20 km gaan langs diepe valleien, tussen de bergen met grasgroene rijstvelden her en der verspreid. Nadat we een bergpas van 4 km zijn gepasseerd rijden we naar de prachtige kust van Dai Lanh. We houden een drankstop aan het strand en de liefhebbers kunnen zich verfrissen in de zee. Na deze aangename stop is het nog een 3 km fietsen tot de landtong van Hon Gom. De zichten aan de beide zijden van de smalle landtong zijn prachtig. Her en der verspreid mooie strandjes waar kleurrijke vissersboten liggen te schitteren in de zon. Na ongeveer 20 km fietsen, op het einde van de landtong, nemen we een korte boottransfer naar Whale Island waar we twee nachten overnachten in het enige hotel van het eilandje.
  Whale Island Resort (B.L.D)

 • Dag 9

  Vrije dag op Whale Island. Met haar witte stranden en 170 verschillende tropische vissoorten mag Whale Island zich met recht een paradijs op aarde noemen. Toeristen noemen dit gebied ook wel eens de Malediven van Vietnam. Het water is helderblauw en erg diep, ook dicht bij de kust. Je vindt er vele verschillende koraalsoorten, zeepaardjes en clownsvissen. Behalve duiken en snorkelen kan je genieten van de witte stranden met wuivende palmbomen. ‘s Avonds wacht  je een geweldig mooie zonsondergang met op de achtergrond nog een late surfer of vissersboot. We sluiten de dag af met een lekker afscheidsmaal.
  Whale Island Resort (B.D)

 • Dag 10

  Na het ontbijt gaan we per boot terug naar het vasteland en rijden met de volgwagen naar Nha Trang. Einde van het programma.
  Contacteer ons gerust indien je langer op Whale Island wenst te blijven.
  (B)

Praktisch

AARD VAN DE REIS EN MOEILIJKHEIDSGRAAD

Vietnam is een erg vriendelijk land met een lekkere keuken. Ten gevolge van de geschiedenis zijn er heel wat Europese invloeden wat het land toegankelijk maakt.

Fietsen is de ideale manier om een behoorlijk druk land op een rustige en ontspannen manier te verkennen.

Deze reis is toegankelijk voor elkeen met een gemiddelde fysieke conditie. Er zijn 2-3 bergpassen te overbruggen maar én er is voldoende tijd voorzien én er is steeds de assistentie van de volgwagen. Deelnemers kunnen zo veel of zo weinig fietsen naar eigen voorkeur en toch genieten van hetzelfde avontuur als de rest van de groep.

Meestal rijden we over goede, rustige asfaltwegen. Enkel dag 4 is de weg in slechte staat, maar er is geen geen technische mountainbike ervaring nodig om te kunnen genieten van deze reis.

ACCOMMODATIES

Je verblijft 9 nachten in hotels.

Bij alle accommodaties vinden wij minimaal een persoonlijke badkamer, een goede locatie en een lekkere traditionele keuken belangrijk, evenals hygiëne, een aangename sfeer, veiligheid en bovenal een juiste prijs/kwaliteit verhouding.

In de reisbeschrijving die je vindt op de website, staan de gebruikte hotels vermeld.

Zijn bepaalde hotels volzet, dan wordt een gelijkwaardig of beter hotel voorzien.

De hotels in Vietnam zijn over het algemeen van zéér goede kwaliteit en ze hebben vaak een erg mooie architectuur en knappe tuin. Veel van de gebruikte hotels hebben een zwembad.

BEGELEIDING

Je wordt zowel begeleid door een volgwagen en een lokale Engelstalige fietsgids.

De Engelstalige fietsgids zorgt voor de begeleiding op de fiets. Zij kennen de kleine, verkeersarme wegen, spreken de lokale taal en dragen bij tot uw comfort. Zij zijn hét contactmiddel met de plaatselijke bevolking.
Zij zorgen ook voor het dagelijkse onderhoud  en de technische ondersteuning van de fietsen.

De volgwagen vervoert de bagage, overbrugt samen met jou de langere afstanden en zorgt voor assistentie onderweg.

ETEN EN DRINKEN

De reis is gebaseerd op kamer met ontbijt, 7 middag- en 8 avondmalen.

De keuken in Vietnam behoort tot de beste en fijnste van de wereld. In onze programma’s zijn de meeste maaltijden inbegrepen. De Vietnamese keuken bestaat hoofdzakelijk uit rijstgerechten aangevuld met lekkere bijgerechten van verse groenten, kip, vis en/of vlees. De gerechten worden fijn op smaak gebracht met allerlei soorten kruiden.

Ook noedels en soepen behoren tot het menu. In Vietnam hecht men veel belang aan de manier van serveren. Vaak zijn de borden een echt plaatje!

Heb je speciale dieetvoorschriften (ook voor op de eventuele vluchten!), gelieve ons dit vooraf te laten weten. In de mate van het mogelijke kunnen we de maaltijden aanpassen.

GELDZAKEN FOOIEN EN BUDGET

De nationale munteenheid van Vietnam is de Dong.
Je kan makkelijk geld afhalen met een gewone bankkaart waar het Maestro of Cirrus logo op is vermeld. Ook met een gewone kredietkaart kan je geld afhalen, maar vaak zijn de kosten wat hoger.
Om veiligheidsredenen hebben Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wil afhalen in Vietnam dien je deze instelling tijdelijk online te wijzigen naar ‘Wereld’.
Ook het wisselen van cash Euro’s gaat erg vlot.
LET OP: de lokale munt mag niet worden uitgevoerd.

Een fooi is een erg persoonlijke zaak en er bestaan even veel meningen over als er reizigers zijn.
Belangrijk om weten is echter wel, dat onze medewerkers ter plekke een correct loon verdienen en dat een fooi echt wel een extra is.
Als je tevreden was over de geboden service is een extra voor die mensen echter meer dan welkom.
Internationaal adviseert men een 4-5 dollar per persoon / per dag voor de fietsbegeleider en 2-3 dollar per persoon / per dag voor de chauffeurs.

Budget: bijna alle maaltijden zijn inbegrepen in de reis.

Richtprijzen op restaurant:
* Mineraal water: 1 euro
* Frisdrank: 1 euro
* Grote fles lokaal bier: 2 euro

GEZONDHEID

FLY and BiKE heeft geen medische bevoegdheid.
Voor medisch advies verwijzen we dan ook naar je huisarts of naar het Tropisch Instituut (tel. 03 247 64 02 of www.itg.be).
Meer specifiek verwijzen we graag naar de website Wanda.be, een website van het ITG volledig gericht op reisgeneeskunde.

De medische voorzieningen in de grote steden zijn van uitstekende kwaliteit. De artsen en het verplegend personeel hebben meestal een erg goede opleiding genoten, vaak in het buitenland. Gezien er in Vietnam geen sociale zekerheid is zoals bij ons kunnen de kosten heel snel erg oplopen. Vandaar ook de verplichting van een goede reisverzekering af te sluiten.

Onze reisleiders hebben een goede EHBO opleiding gehad maar mogen behalve het bieden van eerste hulp, geen klassiek medische handelingen doen. Zij mogen bv nooit medicatie toedienen of adviseren.

Wij werken samen met Allianz Global Assistance. Meer info zie onderaan.

HUURFIETSEN

In Vietnam beschikken we over goede huurfietsen. Het zijn fietsen van het type mountainbike, hoofdzakelijk van het merk Trek met voorvering en 21-27 versnellingen.
Mits het betalen van een toeslag kunnen we een e-bike voorzien.

Onze begeleiders werken tevens als fietshersteller. Zij doen tijdens de reis het onderhoud van de fietsen en zullen steeds klaar staan de eventuele technische mankementen op te lossen.

KINDEREN

Individueel reizen kan met kinderen, van zodra de kinderen de reis fysiek aankunnen.
Jullie kunnen dit als ouder best inschatten.

Wij hebben in Vietnam een beperkt aantal kinderfietsen. Contacteer ons vooraf om te bekijken wat de haalbaarheid is deze reis te ondernemen met je kind(eren).

KLIMAAT

Het weer in Vietnam is verdeeld in 4 hoofdregio’s: het uiterste noorden, het noorden, centraal en het zuiden.

In Centraal Vietnam zijn de temperatuurverschillen minder groot tussen de zomer en de winter. Het grootste deel van het jaar schijnt hier de zon. Van half oktober tot half december heb je echter kans op cyclonen aan de kust bij Hoi-An (Danang) en Hué. In deze periode is er ook kans op veel regenval die tot plaatselijke overstromingen kan leiden. Het is niet zo dat je in deze periode deze plaatsen niet kan bezoeken, maar je dient wel rekening te houden met slechter weer met name bij Hué en Hoi-An.

PROGRAMMA OP MAAT

Op eenvoudig verzoek kunnen we de programma’s en/of de voorgestelde hotels aanpassen. Het spreekt echter voor zich dat de zorgvuldig uitgewerkte fietsroutes de keuze in hotels kunnen beperken.

Je kan ons ook contacteren voor een eventuele verlenging van je reis.

REISDOCUMENTEN

Voor Vietnam heb je een internationaal reispas nodig, minimum 6 maanden geldig na terugkeer in België.
Er is ook een visum nodig, dat je van tevoren moet aanvragen.
Meer info volgt tijdig vóór vertrek.

VEILIGHEID

Veiligheid is bij FLY and BiKE de eerste vereiste om een reis door een bepaald land te laten doorgaan. Onze reizigers reizen voor hun plezier en dan mogen er omtrent de veiligheid geen zorgen zijn.

Over het algemeen geldt dat Vietnam een veilig land is.

Wij hebben op al onze bestemmingen zéér goede lokale contacten en zullen bij de minste twijfels programma’s aanpassen of de reis in zijn geheel annuleren.

Het dragen van een fietshelm is verplicht en absoluut aangewezen.

De fietsbegeleider heeft een opleiding EHBO gehad, maar het spreekt voor zich dat voorzichtigheid op de fiets is aangewezen.

Ook een goede reisverzekering is verplicht. FLY and BiKE werkt samen met Allianz Global Assistance (zie verder).

VERLENGINGEN

Deze reis kan perfect verlengd worden bv. aan het strand van Whale Island.
Contacteer ons gerust voor de verschillende mogelijkheden.

VERVOER EN VLUCHTEN

In Vietnam reizen we met een veilige volgwagen waar je gemiddeld 1.5 zitplaats hebt per persoon, aangepast aan de grootte van het groepje.

Vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs. Hoe vroeger je reserveert, hoe voordeliger je vliegt!

De reis start in Hue en eindigt in Nha Trang.

FLY and BiKE heeft contracten met de grootste luchtvaartmaatschappijen en zal je graag, in combinatie met de fietsreis, een vrijblijvend vluchtvoorstel maken.

VERZEKERING

Voor avontuurlijke reizen is een goede reisverzekering verplicht
Je bent vanzelfsprekend niet verplicht deze via ons af te sluiten.

FLY and BiKE werkt samen met Allianz Global Assistance.

Een annulatieverzekering alleen komt op 6,5 % van de reissom.
Een volledige reis- en persoonsbijstand komt op € 7,7 per persoon per dag.
Contacteer ons vrijblijvend voor onze interessante jaarpolissen.

De voorwaarden van de verschillende polissen ontvang je samen met het reiscontract maar kunnen indien gewenst vooraf aangevraagd worden.

GARANTIEFONDS REIZEN

FLY and BiKE is via Nordic lid van het VVR en het Garantiefonds Reizen.

Bij financieel onvermogen van de reisorganisator met wie je een reiscontract afsloot, kan je een beroep doen op het Garantiefonds Reizen.
Dit kan je doen door je te wenden tot uw reisorganisator of reisbemiddelaar of door rechtstreeks contact op te nemen op het adres: Metrologielaan 8, 1130 Brussel.

Indien je een reis boekt via FLY and BiKE gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen.

Meer reizen in Azië

 • Nederlandstalige groepsreis

  Bhutan

  Bhutan

  vanaf 6.330 euro

  13 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Bhutan

  Bhutan

  vanaf 4.090 euro

  11 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Thailand naar Cambodja

  Multi Landen, Thailand, Cambodja

  vanaf 1.715 euro

  7 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Thailand naar Cambodja

  Multi Landen, Thailand, Cambodja

  vanaf 1.790 euro

  7 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Vietnam Cambodja Thailand

  Multi Landen, Thailand, Vietnam, Cambodja

  vanaf 3.575 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Vietnam Cambodja Thailand

  Multi Landen, Vietnam, Cambodja, Thailand

  vanaf 3.275 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Nederlandstalige groepsreis

  India Rajasthan

  India

  vanaf 3.860 euro

  15 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  India Rajasthan

  India

  vanaf 2.190 euro

  13 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  India Kerala

  India

  vanaf 3.480 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  India Kerala

  India

  vanaf 3.395 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Laos

  Laos

  vanaf 1.980 euro

  8 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Laos

  Laos

  vanaf 2.200 euro

  8 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Noord-Thailand naar Noord-Laos

  Thailand, Laos, Multi Landen

  vanaf 3.215 euro

  11 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Noord-Thailand naar Noord-Laos

  Thailand, Laos, Multi Landen

  vanaf 3.155 euro

  11 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Noord-Vietnam naar Noord-Laos

  Laos, Multi Landen, Vietnam

  vanaf 3.310 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Noord-Vietnam naar Noord-Laos

  Laos, Multi Landen, Vietnam

  vanaf 3.490 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Nederlandstalige groepsreis

  Mongolië

  Mongolië

  vanaf 4.495 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Mongolië

  Mongolië

  vanaf 2.650 euro

  13 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Noord-Thailand naar Noord-Laos

  Thailand, Laos, Multi Landen

  vanaf 3.215 euro

  11 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Noord-Thailand naar Noord-Laos

  Thailand, Laos, Multi Landen

  vanaf 3.155 euro

  11 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Noord-Vietnam naar Noord-Laos

  Laos, Multi Landen, Vietnam

  vanaf 3.310 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Noord-Vietnam naar Noord-Laos

  Laos, Multi Landen, Vietnam

  vanaf 3.490 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Thailand naar Cambodja

  Multi Landen, Thailand, Cambodja

  vanaf 1.715 euro

  7 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Thailand naar Cambodja

  Multi Landen, Thailand, Cambodja

  vanaf 1.790 euro

  7 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Vietnam Cambodja Thailand

  Multi Landen, Thailand, Vietnam, Cambodja

  vanaf 3.575 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Vietnam Cambodja Thailand

  Multi Landen, Vietnam, Cambodja, Thailand

  vanaf 3.275 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Sri Lanka

  Sri Lanka

  vanaf 2.930 euro

  12 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Sri Lanka

  Sri Lanka

  vanaf 3.065 euro

  12 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Thailand Bangkok naar Chiang Mai

  Thailand

  vanaf 1.670 euro

  7 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Thailand Bangkok naar Chiang Mai

  Thailand

  vanaf 1.670 euro

  7 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Thailand Bangkok naar Khao Lak

  Thailand

  vanaf 3.355 euro

  11 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Thailand Bangkok naar Khao Lak

  Thailand

  vanaf 3.180 euro

  11 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Thailand Chiang Mai naar Bangkok

  Thailand

  vanaf 3.000 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Thailand Chiang Mai naar Bangkok

  Thailand

  vanaf 3.250 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Noord-Thailand naar Noord-Laos

  Thailand, Laos, Multi Landen

  vanaf 3.215 euro

  11 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Noord-Thailand naar Noord-Laos

  Thailand, Laos, Multi Landen

  vanaf 3.155 euro

  11 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Thailand naar Cambodja

  Multi Landen, Thailand, Cambodja

  vanaf 1.715 euro

  7 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Thailand naar Cambodja

  Multi Landen, Thailand, Cambodja

  vanaf 1.790 euro

  7 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Vietnam Cambodja Thailand

  Multi Landen, Thailand, Vietnam, Cambodja

  vanaf 3.575 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Vietnam Cambodja Thailand

  Multi Landen, Vietnam, Cambodja, Thailand

  vanaf 3.275 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Qui Nhon reizen naar Vietnam met FLY and bIKE

  Engelstalige groepsreis

  Vietnam Hue naar Nha Trang

  Vietnam

  vanaf 2.525 euro

  10 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Vietnam Mekongdelta

  Vietnam

  vanaf 895 euro

  4 dagen

  Bekijken
 • Fietsreizen naar Vietnam met FLY and BiKE fiets

  Engelstalige groepsreis

  Vietnam Saigon naar Hanoi

  Vietnam

  vanaf 4.480 euro

  17 dagen

  Bekijken
 • Fietsreizen naar Vietnam met FLY and BiKE fiets

  Individuele reis

  Vietnam Saigon naar Hanoi

  Vietnam

  vanaf 4.225 euro

  17 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Noord-Vietnam naar Noord-Laos

  Laos, Multi Landen, Vietnam

  vanaf 3.310 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Noord-Vietnam naar Noord-Laos

  Laos, Multi Landen, Vietnam

  vanaf 3.490 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Vietnam Cambodja Thailand

  Multi Landen, Thailand, Vietnam, Cambodja

  vanaf 3.575 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Vietnam Cambodja Thailand

  Multi Landen, Vietnam, Cambodja, Thailand

  vanaf 3.275 euro

  14 dagen

  Bekijken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nieuws van onze bestemmingen in je mailbox en ontdek als eerste onze promoties