India Rajasthan

 • 10 tot 16 reizigers

 • 15 dagen

 • 11 fietsdagen

 • 530 km

Geïnteresseerd in deze reis? Laat even je gegevens en voorkeuren achter en wij sturen je extra informatie via mail.

Address*
Kamertype*
Ik heb het privacybeleid van FLY AND BiKE gelezen en ga hiermee akkoord.**

  • Tijdbesparende vlucht naar Udaipur, het Venetië van India
  • Fietsen langs landelijke rustige wegen van dorpje naar dorpje
  • Uitgebreid bezoek aan de Ranakpur Jain-tempel, een meesterwerk van wit marmer en fragile architectuur
  • Verblijf in zowel oude paleizen, authentieke handelshuizen als in prachtige hotels
  • Safari rond de Jawai rivier op zoek naar de majestueuze Aziatische luipaarden in hun natuurlijke habitat
  • Verblijf en bezoek aan de blauwe stad Jodhpur en de heilige stad Pushkar
  • Eindigen aan de Taj Mahal, een ongeëvenaard meesterwerk van architectuur, één van de meest iconische monumenten ter wereld
 • Vertrekdatum Terugdatum Prijs per persoon
  22.11.2024 06.12.2024 €3860

  Prijs éénpersoonskamer: 750 euro

   

 • internationale vluchten, taksen bij vertrek, transfers van en naar de luchthaven, binnenlandse vlucht, 13 overnachtingen op basis van vol pension, Engelstalige fietsgids, Nederlandstalige begeleider, goede huurfiets met technische assistentie, alle uitstappen en inkomgelden volgens programma, volgwagen met airco, snacks en water tijdens het fietsen, vertrekvergadering, hoteltaksen en garantiefonds.

Programma

 • Dag 1 en 2

  We nemen een lijnvlucht van Brussel naar Delhi. Bij aankomst vroeg in de ochtend op dag 2 nemen we aansluitend een binnenlandse vlucht naar Udaipur waar we worden afgehaald door de volgwagen en de rest van het begeleidend team. We rijden in een half uurtje naar het hotel, gelegen met schitterend zicht op het Fateh Sugar Meer.  Na het inchecken nemen we de tijd om rustig te bekomen van de lange reis.
  In de namiddag testen we fietsen en doen eventuele aanpassingen waar nodig. Nadien vertrekken we voor een eerste korte fietstocht rond het Fateh Sugar Meer.
  Hotel Rampratap Palace (L.D)

 • Dag 3

  Na het ontbijt in de tuin van het hotel maken we ons klaar voor onze eerste echte fietstocht in de wijde omgeving van Udaipur. We vertrekken per fiets aan het hotel en na een 3 km wat drukkere weg slaan we rechtsaf op een klein baantje. Heel de dag fietsen we langs rustige wegen op en neer door een uitgestrekt landbouwgebied, het landschap is prachtig. We fietsen door dorpjes, langs velden van granen, mosterdplanten en maïs. Hier en daar passeren we wat pittigere hellingen, maar net als gedurende heel de reis is de volgwagen in de buurt om de eventueel vermoeide reizigers te assisteren. Na een 40 km plannen we een lekkere lunch in een lokaal restaurant aan de boorden van het meer.  Van hieruit is het slechts 5 minuutjes fietsen terug naar het hotel. In de namiddag staat een stadsbezoek op het programma. Udaipur staat bekend als één van de meest romantische steden van India met zijn eeuwenoude paleizen en schitterende meren. We brengen een uitgebreid bezoek aan het City Palace, gelegen aan het Pichola meer. Het is niet echt één paleis maar eerder een complex met daarin verschillende paleizen. Toch wel één van de grootste en meest flamboyante paleizen van heel Rajasthan. We bezoeken de verschillende zalen van het complex en genieten van de grandeur van de site. Bij valavond maken we een boottochtje op het meer en gaan nadien naar een restaurantje in de oude binnenstad. Een mooie afsluiter van een bijzondere dag.
  Hotel Rampratap Palace (B.L.D)

 • Dag 4

  We vertrekken rond 08h30 aan het hotel voor een transfer van een uurtje met de volgwagen naar Iswal het vertrekpunt van vandaag. We fietsen de hele dag over secundaire, rustige wegen door het uitgestrekte platteland. We passeren door kleine dorpjes en zijn getuige van het dagdagelijkse leven in deze kleine gehuchtjes. Onderweg moeten we regelmatig uitwijken voor grote kuddes schapen begeleid door herders getooid met prachtige tulbanden in roze, oranje tot dieprood. Ook passeren we dames gekleed in prachtige sari’s, versierd met glinsteren neus- en oorbellen met grote waterkannen balancerend op hun hoofd. Na een uurtje wordt de omgeving droger en meer desolaat. Het middagmaal nemen we in de tuin van een mooi resort aan de kant van de weg. Na de lunch fietsen we verder over een wat bredere, maar nog steeds erg rustige weg naar Kelwara, waar we de fietsen in de volgwagen plaatsen. De laatste 15 km rijden we met de volgwagen naar Kumbhalgarh Fort. De weg wordt hier drukker en de laatste 5 km zijn behoorlijk klimmen, minder aangenaam om met de fiets te doen. Bij aankomst installeren we ons in het mooie hotel en kan je voor het avondmaal genieten van een verfrissende duik in het zwembad.
  Fateh Safari (B.L.D)

 • Dag 5

  Na het ontbijt nemen we kort de volgwagen naar het Kumbhalgarh fort. We wandelen via een goede geasfalteerde weg, een 1,5 km klimmend tot de ingang. (bussen mogen het laatste stukje asfalt niet rijden). We klimmen tot op het platform van de mannen- en vrouwenvleugel. We bezoeken ook de slaapvertrekken van de maharadja en bewonderen de schilderingen op de muur. Het zicht vanop het platform op de 36 km lange kasteelmuur is fenomenaal. De omgeving is droog, dor en erg ruw. Heuvels begroeid met grassen zo ver je oog reikt met hier en daar kleine tempels gebouwd in opdracht van de maharadja. Na dit bezoek maken we ons klaar voor de fietstocht. De dag begint even pittig met wat steilere maar korte beklimmingen door de heuvels net buiten Kumbhalgarh. Nadien blijft het klimmen en dalen voor een paar km tot het traject uitvlakt over een rustig baantje. Indien gewenst kan je dit eerste uur van het fietstraject zonder probleem afleggen in de volgwagen. We fietsen een 32 km tot aan de gezellig restaurantje waar een lekker buffet klaar staat. Na het middagmaal is het nog een 12-15 km hoofdzakelijk bergaf (er is hier bijna geen verkeer en het overzicht op de slingerende weg is goed) naar de wereldberoemde, uit marmer gebouwde, Ranakpur Jain tempel.  Deze tempel is de grootste Jain tempel van India, en is één van de vijf heilige plaatsen in India van de aanhangers van het jaïnisme, een prachtexemplaar. Na het bezoek is het nog 3 km fietsen naar het hotel, wat ons betreft het mooiste hotel van Ranakpur, met een uitnodigend zwembad in de tuin.
  Fateh Bagh (B.L.D) 

 • Dag 6

  Deze ochtend vertrekken we per fiets aan het hotel. Het eerste deel, volledig vlak, is het heerlijk fietsen van dorpje naar dorpje door een gebied waar men totaal niet gewend is aan buitenlands bezoek. Het lijkt wel of de tijd hier heeft stil gestaan. Op de open plaatsen in de dorpen staan de koeien te wachten om gemolken te worden en aan de waterpompen staan de dames water te pompen om dit met grote zilveren potten op hun hoofd naar de huizen te dragen. De vrouwen zijn prachtig gekleed in sari’s in alle kleuren. Ze dragen zilveren grote neusringen en verschillende armbanden van klein naar groot rond de armen. Onder de centrale boom in het dorp zitten de oudere mannen te praten en keuvelen. Onderweg komen we herders tegen getooid met felgekleurde tulbanden. Groot en klein zwaait ons enthousiast welkom. Op de velden zien we zowel vrouwen als mannen werken. De vrouwen plukken de gewassen, de mannen bewerken de velden met houten werktuigen getrokken door de grote zebu’s. Na ongeveer een 40-45 km plannen we een picknick lunch in de schaduw van de bomen. De lokale bevolking komt nieuwsgierig kijken en de jongeren nemen ook van ons foto’s met hun gsm’s. Het contact is intens maar erg vriendelijk. Telkens we stoppen onderweg staan binnen de kortste keren nieuwsgierige mensen met ons te lachen. Na het middagmaal is het nog een 20 km fietsen. De omgeving droogt verder uit  en de laatste kilometer op weg naar het hotel moeten we regelmatig afstappen om de fiets te duwen door stukken mul zand. In de latere namiddag plannen we een jeepsafari door het uitgestrekte natuurgebied gelegen aan de Jawai rivier. Dit gebied staat gekend als dé plaats om de luipaarden te spotten. Wanneer het donker wordt rijden we terug naar het hotel en genieten van een heerlijk avondmaal onder de sterrenhemel, gevolgd door een gezellig kampvuur.
  Clarks Safari (B.L.D)

 • Dag 7

  Na het ontbijt fietsen we naar de volgende overnachtingsplaats. De eerste kilometers gaan over een zandweg met hier en daar wat mul zand, door een schitterende omgeving van droge jungle. Hier en daar zullen we moeten afstappen en onze fietsen even duwen door het zand. Na ongeveer 5 km gaat de weg over in een asfalt baantje slingerend door de verschillende dorpen. We plannen onderweg terug een picknick lunch. We fietsen de hele dag door een uniek gebied, nog steeds ver weg van de toeristische wereld. In de namiddag gaat het licht op en neer maar we moeten geen echte  heuvels overbruggen vandaag. Bij aankomst in Bhenswara installeren we ons in een prachtige havela (oud handelshuis). De kamers van dit comfortabele hotel zijn stuk per stuk geschilderd door lokale kunstenaars. Behalve de grootte en de vorm, zijn ze allemaal verschillend maar bijzonder mooi. ’s Avonds genieten we van een lekkere maaltijd in het hotel.
  Hotel Rawla Bhenswara (B.L.D)

 • Dag 8

  We verlaten het hotel per fiets en rijden naar Bhadruan. De route gaat een beetje op en af, nog steeds hoofdzakelijk door een droge jungle. Na een picknick lunch wordt de omgeving erg schraal, beetje gelijkend op een woestijn landschap. De laatste 10 km moeten we door wat uitgestrekte heuvels fietsen. Niet echt sportief maar wel even wat op en neer. Na een 60 km te hebben gefietst stoppen we voor een transfer van een 100 km naar Jodhpur. Reken voor deze transfer, afhankelijk van de verkeersdrukte op een 3 uur.
  Pal Haveli (B.L.D)

 • Dag 9

  Vandaag laten we de fiets aan de haak en plannen een stadsbezoek. We nemen de volgwagen naar de tempel van Jaswant Thada. Deze witmarmeren tempel werd opgericht door de echtgenote van de maharadja Jaswant Sing II, ter zijner nagedachtenis. Het is een schitterend gebouw volledig opgetrokken uit wit marmer. Vlakbij vind je er een klein natuurlijk meertje dat nog steeds gebruikt wordt voor de rituele reinigingen na de crematie. (Crematie: slachtoffer wordt volledig gewassen en in nieuwe kledij gestoken. Ook legt men een nieuw dekentje over het lijk. Vervolgens wordt lichaam ingevet en steekt de oudste zoon het lijk in brand. Verbranding duurt een 4-5 uur. Tijdens de verbranding gaat de familie zich ritueel wassen. Een paar resten zoals de nagels, wat gewrichten en wat stukjes been worden binnen de 12 dagen in de Ganges rivier gegooid. Dit alles doen ze om de 5 elementen van het lichaam: aarde, vuur, water, hout en metaal te verenigen). Na dit bezoek van een klein uurtje nemen we de volgwagen naar het fort van Mehrangar. Via een lift gaan we naar het topterras van het fort. We bezoeken onder leiding van een lokale gids de verschillende zalen. We sluiten het culturele luik af met een bezoek aan het Umaid Bhawan Paleis. Dit spectaculaire paleis van gele zandsteen werd gebouwd tussen 1928 en 1943 strekt zich uit over 26 hecatere met tuinen. Na een uitgebreid bezoek nemen we de volgwagen naar een gezellig restaurant in de buurt van de oude stad. Na een lekker middagmaal wandelen we door de smalle, erg drukke steegjes van de oude stad, Jodhpur ook wel gekend als de blauwe stad.
  Pal Haveli (B.L.D)

 • Dag 10

  We vertrekken vroeg aan het hotel met de volgwagen voor een transfer van een 70 km naar net buiten de stad Satheen waar de fietsen klaar staan. We fietsen door een groen lappendeken van dorpje naar dorpje verbonden door vruchtbare velden. Voor het middagmaal worden we uitgenodigd in de tuin van een erg gastvrije familie. Na deze bijzondere ervaring fietsen we nog een 20 km voor we de volgwagen nemen voor een transfer van een 120 km naar Pushkar. ‘s Avonds verkennen we de gezellige straatjes van deze heilige stad.
  Pushkar Palace (B.L.D)

 • Dag 11

  Na een lekker ontbijt trekken we op verkenning door deze heilige pelgrimsstad. We wandelen van het hotel via een wirwar aan straatjes naar het gelijknamige meer in het midden van de stad. De sfeer rond dit meer is bijzonder en intens. Dagelijks komen honderden hindoes zich onder dompelen aan de ghats (trappen) van het heilige meer en wat verder doen vrouwen de was in datzelfde meer. Langs de boorden van het meer wandelen we naar de kleurrijke Brahma tempel. Hier sluiten we ons bezoek aan de stad af en nemen kort de volgwagen uit de drukte van het verkeer. De fietstocht start licht op en neer door een glooiend uitgestrekt landschap. Na 28 km wordt het even pittig en moeten we een 2 km klimmen over een kleine bergkam. De welverdiende afdaling is prachtig. Na 48 km fietsen stoppen we ter hoogte van een drukke weg en laden de fietsen in de volgwagen. In de namiddag is het nog een 150 km rijden naar de roze stad Jaipur.
  Narain Niwas Palace (B.L.D)

 • Dag 12

  Bij het ochtendgloren maken we een bijzondere fietstocht door de stad. Het is nog donker als we vertrekken en op die manier ervaren we het ontwaken van deze levendige stad in de nog bijna verkeersvrije straten. We starten onze tocht met het voeden van wat aangekocht gras aan de ronddwalende heilige koeien. Op die manier, volgens het plaatselijke geloof, beschermen we ons tegen eventuele accidenten. Onderweg genieten we ook van een lekkere chai (zwarte thee gemaakt met melk, veel suiker en kruiden) en proeven we wat lokale zoetigheden. We houden ook halt aan een tempel en begeven ons tussen de honderden gelovigen die hier elke ochtend samenkomen om geloof samen te beleven. In de namiddag plannen we een stadsbezoek. Zowel te voet als per volgwagen verkennen we de verschillende hoogtepunten van deze prachtige ‘Roze Stad’. Op het programma staan onder meer onder meer een bezoek aan het Amber Fort met letterlijk een schitterende spiegelhal, het Stadspaleis met het naastgelegen Jantar Mantar, ‘s werelds grootste astronomisch observatorium én net voor het avondmaal het Hawa Mahal oftewel het Paleis der Winden. Het is niet zozeer een echt paleis maar eerder een prachtig verlichte gevel met daarin 953 ramen, balkons en nissen verspreid over vijf verdiepingen.
  Narain Niwas Palace (B.L.D)

 • Dag 13

  ‘s Voormiddags rijden we met de fiets én de volgwagen richting Agra. Na een transfer van een uurtje uit Jaipur stappen we op de fiets en rijden door kleine dorpjes over rustige wegen naar het oosten. Heel de tocht gaat licht op en neer langs uitgedroogde rivierbeddingen. De laatste 8 km van ons fietsavontuur zijn prachtig. We fietsen langs een heel smal baantje (volgwagen kan hier niet mee) door de velden en een wat kleine dorpjes. Een mooi afscheid van onze fietsen.
  In de namiddag is het nog een 200 km = 4 uur rijden naar ons hotel te Agra.
  Howard Plaza The Fern (B.L.D)

 • Dag 14 en 15

  Bij zonsopgang, in de ochtendkoelte nemen we kort de volgwagen naar de wereldberoemde, Taj Mahal. Een bezoek aan dit monument is een onvergetelijke ervaring. Dit prachtige witmarmeren mausoleum, gebouwd in de 17e eeuw door keizer Shah Jahan, is een UNESCO-werelderfgoedsite en wordt beschouwd als een meesterwerk van Mughal-architectuur. Je wordt betoverd door de verbluffende symmetrie, de ingewikkelde details en de romantische geschiedenis achter dit iconische monument. We voorzien voldoende tijd dit monument te verkennen in al zijn glorie. Voordeel is ook dat het dan nog rustiger is, gezien de dagjestoeristen vanuit Delhi nog niet zijn toegekomen. De Taj Mahal, één van de mooiste gebouwen ter wereld en absoluut een hoogtepunt op deze reis. Later op de dag staat nog een bezoek aan het Rode Fort en aan de Baby Taj op het programma.
  In de namiddag nemen we de volgwagen naar Delhi, een transfer van een 4-5 uur. We installeren ons nog voor een (korte) nacht in een hotel aan de luchthaven en nemen  aansluitend de lijnvlucht terug naar Brussel waar we dag 15 toekomen.
  (B.L.D)

 • Dag 1 en 2

  We nemen een lijnvlucht van Brussel naar Delhi. Bij aankomst vroeg in de ochtend op dag 2 nemen we aansluitend een binnenlandse vlucht naar Udaipur waar we worden afgehaald door de volgwagen en de rest van het begeleidend team. We rijden in een half uurtje naar het hotel, gelegen met schitterend zicht op het Fateh Sugar Meer.  Na het inchecken nemen we de tijd om rustig te bekomen van de lange reis.
  In de namiddag testen we fietsen en doen eventuele aanpassingen waar nodig. Nadien vertrekken we voor een eerste korte fietstocht rond het Fateh Sugar Meer.
  Hotel Rampratap Palace (L.D)

 • Dag 3

  Na het ontbijt in de tuin van het hotel maken we ons klaar voor onze eerste echte fietstocht in de wijde omgeving van Udaipur. We vertrekken per fiets aan het hotel en na een 3 km wat drukkere weg slaan we rechtsaf op een klein baantje. Heel de dag fietsen we langs rustige wegen op en neer door een uitgestrekt landbouwgebied, het landschap is prachtig. We fietsen door dorpjes, langs velden van granen, mosterdplanten en maïs. Hier en daar passeren we wat pittigere hellingen, maar net als gedurende heel de reis is de volgwagen in de buurt om de eventueel vermoeide reizigers te assisteren. Na een 40 km plannen we een lekkere lunch in een lokaal restaurant aan de boorden van het meer.  Van hieruit is het slechts 5 minuutjes fietsen terug naar het hotel. In de namiddag staat een stadsbezoek op het programma. Udaipur staat bekend als één van de meest romantische steden van India met zijn eeuwenoude paleizen en schitterende meren. We brengen een uitgebreid bezoek aan het City Palace, gelegen aan het Pichola meer. Het is niet echt één paleis maar eerder een complex met daarin verschillende paleizen. Toch wel één van de grootste en meest flamboyante paleizen van heel Rajasthan. We bezoeken de verschillende zalen van het complex en genieten van de grandeur van de site. Bij valavond maken we een boottochtje op het meer en gaan nadien naar een restaurantje in de oude binnenstad. Een mooie afsluiter van een bijzondere dag.
  Hotel Rampratap Palace (B.L.D)

 • Dag 4

  We vertrekken rond 08h30 aan het hotel voor een transfer van een uurtje met de volgwagen naar Iswal het vertrekpunt van vandaag. We fietsen de hele dag over secundaire, rustige wegen door het uitgestrekte platteland. We passeren door kleine dorpjes en zijn getuige van het dagdagelijkse leven in deze kleine gehuchtjes. Onderweg moeten we regelmatig uitwijken voor grote kuddes schapen begeleid door herders getooid met prachtige tulbanden in roze, oranje tot dieprood. Ook passeren we dames gekleed in prachtige sari’s, versierd met glinsteren neus- en oorbellen met grote waterkannen balancerend op hun hoofd. Na een uurtje wordt de omgeving droger en meer desolaat. Het middagmaal nemen we in de tuin van een mooi resort aan de kant van de weg. Na de lunch fietsen we verder over een wat bredere, maar nog steeds erg rustige weg naar Kelwara, waar we de fietsen in de volgwagen plaatsen. De laatste 15 km rijden we met de volgwagen naar Kumbhalgarh Fort. De weg wordt hier drukker en de laatste 5 km zijn behoorlijk klimmen, minder aangenaam om met de fiets te doen. Bij aankomst installeren we ons in het mooie hotel en kan je voor het avondmaal genieten van een verfrissende duik in het zwembad.
  Fateh Safari (B.L.D)

 • Dag 5

  Na het ontbijt nemen we kort de volgwagen naar het Kumbhalgarh fort. We wandelen via een goede geasfalteerde weg, een 1,5 km klimmend tot de ingang. (bussen mogen het laatste stukje asfalt niet rijden). We klimmen tot op het platform van de mannen- en vrouwenvleugel. We bezoeken ook de slaapvertrekken van de maharadja en bewonderen de schilderingen op de muur. Het zicht vanop het platform op de 36 km lange kasteelmuur is fenomenaal. De omgeving is droog, dor en erg ruw. Heuvels begroeid met grassen zo ver je oog reikt met hier en daar kleine tempels gebouwd in opdracht van de maharadja. Na dit bezoek maken we ons klaar voor de fietstocht. De dag begint even pittig met wat steilere maar korte beklimmingen door de heuvels net buiten Kumbhalgarh. Nadien blijft het klimmen en dalen voor een paar km tot het traject uitvlakt over een rustig baantje. Indien gewenst kan je dit eerste uur van het fietstraject zonder probleem afleggen in de volgwagen. We fietsen een 32 km tot aan de gezellig restaurantje waar een lekker buffet klaar staat. Na het middagmaal is het nog een 12-15 km hoofdzakelijk bergaf (er is hier bijna geen verkeer en het overzicht op de slingerende weg is goed) naar de wereldberoemde, uit marmer gebouwde, Ranakpur Jain tempel.  Deze tempel is de grootste Jain tempel van India, en is één van de vijf heilige plaatsen in India van de aanhangers van het jaïnisme, een prachtexemplaar. Na het bezoek is het nog 3 km fietsen naar het hotel, wat ons betreft het mooiste hotel van Ranakpur, met een uitnodigend zwembad in de tuin.
  Fateh Bagh (B.L.D) 

 • Dag 6

  Deze ochtend vertrekken we per fiets aan het hotel. Het eerste deel, volledig vlak, is het heerlijk fietsen van dorpje naar dorpje door een gebied waar men totaal niet gewend is aan buitenlands bezoek. Het lijkt wel of de tijd hier heeft stil gestaan. Op de open plaatsen in de dorpen staan de koeien te wachten om gemolken te worden en aan de waterpompen staan de dames water te pompen om dit met grote zilveren potten op hun hoofd naar de huizen te dragen. De vrouwen zijn prachtig gekleed in sari’s in alle kleuren. Ze dragen zilveren grote neusringen en verschillende armbanden van klein naar groot rond de armen. Onder de centrale boom in het dorp zitten de oudere mannen te praten en keuvelen. Onderweg komen we herders tegen getooid met felgekleurde tulbanden. Groot en klein zwaait ons enthousiast welkom. Op de velden zien we zowel vrouwen als mannen werken. De vrouwen plukken de gewassen, de mannen bewerken de velden met houten werktuigen getrokken door de grote zebu’s. Na ongeveer een 40-45 km plannen we een picknick lunch in de schaduw van de bomen. De lokale bevolking komt nieuwsgierig kijken en de jongeren nemen ook van ons foto’s met hun gsm’s. Het contact is intens maar erg vriendelijk. Telkens we stoppen onderweg staan binnen de kortste keren nieuwsgierige mensen met ons te lachen. Na het middagmaal is het nog een 20 km fietsen. De omgeving droogt verder uit  en de laatste kilometer op weg naar het hotel moeten we regelmatig afstappen om de fiets te duwen door stukken mul zand. In de latere namiddag plannen we een jeepsafari door het uitgestrekte natuurgebied gelegen aan de Jawai rivier. Dit gebied staat gekend als dé plaats om de luipaarden te spotten. Wanneer het donker wordt rijden we terug naar het hotel en genieten van een heerlijk avondmaal onder de sterrenhemel, gevolgd door een gezellig kampvuur.
  Clarks Safari (B.L.D)

 • Dag 7

  Na het ontbijt fietsen we naar de volgende overnachtingsplaats. De eerste kilometers gaan over een zandweg met hier en daar wat mul zand, door een schitterende omgeving van droge jungle. Hier en daar zullen we moeten afstappen en onze fietsen even duwen door het zand. Na ongeveer 5 km gaat de weg over in een asfalt baantje slingerend door de verschillende dorpen. We plannen onderweg terug een picknick lunch. We fietsen de hele dag door een uniek gebied, nog steeds ver weg van de toeristische wereld. In de namiddag gaat het licht op en neer maar we moeten geen echte  heuvels overbruggen vandaag. Bij aankomst in Bhenswara installeren we ons in een prachtige havela (oud handelshuis). De kamers van dit comfortabele hotel zijn stuk per stuk geschilderd door lokale kunstenaars. Behalve de grootte en de vorm, zijn ze allemaal verschillend maar bijzonder mooi. ’s Avonds genieten we van een lekkere maaltijd in het hotel.
  Hotel Rawla Bhenswara (B.L.D)

 • Dag 8

  We verlaten het hotel per fiets en rijden naar Bhadruan. De route gaat een beetje op en af, nog steeds hoofdzakelijk door een droge jungle. Na een picknick lunch wordt de omgeving erg schraal, beetje gelijkend op een woestijn landschap. De laatste 10 km moeten we door wat uitgestrekte heuvels fietsen. Niet echt sportief maar wel even wat op en neer. Na een 60 km te hebben gefietst stoppen we voor een transfer van een 100 km naar Jodhpur. Reken voor deze transfer, afhankelijk van de verkeersdrukte op een 3 uur.
  Pal Haveli (B.L.D)

 • Dag 9

  Vandaag laten we de fiets aan de haak en plannen een stadsbezoek. We nemen de volgwagen naar de tempel van Jaswant Thada. Deze witmarmeren tempel werd opgericht door de echtgenote van de maharadja Jaswant Sing II, ter zijner nagedachtenis. Het is een schitterend gebouw volledig opgetrokken uit wit marmer. Vlakbij vind je er een klein natuurlijk meertje dat nog steeds gebruikt wordt voor de rituele reinigingen na de crematie. (Crematie: slachtoffer wordt volledig gewassen en in nieuwe kledij gestoken. Ook legt men een nieuw dekentje over het lijk. Vervolgens wordt lichaam ingevet en steekt de oudste zoon het lijk in brand. Verbranding duurt een 4-5 uur. Tijdens de verbranding gaat de familie zich ritueel wassen. Een paar resten zoals de nagels, wat gewrichten en wat stukjes been worden binnen de 12 dagen in de Ganges rivier gegooid. Dit alles doen ze om de 5 elementen van het lichaam: aarde, vuur, water, hout en metaal te verenigen). Na dit bezoek van een klein uurtje nemen we de volgwagen naar het fort van Mehrangar. Via een lift gaan we naar het topterras van het fort. We bezoeken onder leiding van een lokale gids de verschillende zalen. We sluiten het culturele luik af met een bezoek aan het Umaid Bhawan Paleis. Dit spectaculaire paleis van gele zandsteen werd gebouwd tussen 1928 en 1943 strekt zich uit over 26 hecatere met tuinen. Na een uitgebreid bezoek nemen we de volgwagen naar een gezellig restaurant in de buurt van de oude stad. Na een lekker middagmaal wandelen we door de smalle, erg drukke steegjes van de oude stad, Jodhpur ook wel gekend als de blauwe stad.
  Pal Haveli (B.L.D)

 • Dag 10

  We vertrekken vroeg aan het hotel met de volgwagen voor een transfer van een 70 km naar net buiten de stad Satheen waar de fietsen klaar staan. We fietsen door een groen lappendeken van dorpje naar dorpje verbonden door vruchtbare velden. Voor het middagmaal worden we uitgenodigd in de tuin van een erg gastvrije familie. Na deze bijzondere ervaring fietsen we nog een 20 km voor we de volgwagen nemen voor een transfer van een 120 km naar Pushkar. ‘s Avonds verkennen we de gezellige straatjes van deze heilige stad.
  Pushkar Palace (B.L.D)

 • Dag 11

  Na een lekker ontbijt trekken we op verkenning door deze heilige pelgrimsstad. We wandelen van het hotel via een wirwar aan straatjes naar het gelijknamige meer in het midden van de stad. De sfeer rond dit meer is bijzonder en intens. Dagelijks komen honderden hindoes zich onder dompelen aan de ghats (trappen) van het heilige meer en wat verder doen vrouwen de was in datzelfde meer. Langs de boorden van het meer wandelen we naar de kleurrijke Brahma tempel. Hier sluiten we ons bezoek aan de stad af en nemen kort de volgwagen uit de drukte van het verkeer. De fietstocht start licht op en neer door een glooiend uitgestrekt landschap. Na 28 km wordt het even pittig en moeten we een 2 km klimmen over een kleine bergkam. De welverdiende afdaling is prachtig. Na 48 km fietsen stoppen we ter hoogte van een drukke weg en laden de fietsen in de volgwagen. In de namiddag is het nog een 150 km rijden naar de roze stad Jaipur.
  Narain Niwas Palace (B.L.D)

 • Dag 12

  Bij het ochtendgloren maken we een bijzondere fietstocht door de stad. Het is nog donker als we vertrekken en op die manier ervaren we het ontwaken van deze levendige stad in de nog bijna verkeersvrije straten. We starten onze tocht met het voeden van wat aangekocht gras aan de ronddwalende heilige koeien. Op die manier, volgens het plaatselijke geloof, beschermen we ons tegen eventuele accidenten. Onderweg genieten we ook van een lekkere chai (zwarte thee gemaakt met melk, veel suiker en kruiden) en proeven we wat lokale zoetigheden. We houden ook halt aan een tempel en begeven ons tussen de honderden gelovigen die hier elke ochtend samenkomen om geloof samen te beleven. In de namiddag plannen we een stadsbezoek. Zowel te voet als per volgwagen verkennen we de verschillende hoogtepunten van deze prachtige ‘Roze Stad’. Op het programma staan onder meer onder meer een bezoek aan het Amber Fort met letterlijk een schitterende spiegelhal, het Stadspaleis met het naastgelegen Jantar Mantar, ‘s werelds grootste astronomisch observatorium én net voor het avondmaal het Hawa Mahal oftewel het Paleis der Winden. Het is niet zozeer een echt paleis maar eerder een prachtig verlichte gevel met daarin 953 ramen, balkons en nissen verspreid over vijf verdiepingen.
  Narain Niwas Palace (B.L.D)

 • Dag 13

  ‘s Voormiddags rijden we met de fiets én de volgwagen richting Agra. Na een transfer van een uurtje uit Jaipur stappen we op de fiets en rijden door kleine dorpjes over rustige wegen naar het oosten. Heel de tocht gaat licht op en neer langs uitgedroogde rivierbeddingen. De laatste 8 km van ons fietsavontuur zijn prachtig. We fietsen langs een heel smal baantje (volgwagen kan hier niet mee) door de velden en een wat kleine dorpjes. Een mooi afscheid van onze fietsen.
  In de namiddag is het nog een 200 km = 4 uur rijden naar ons hotel te Agra.
  Howard Plaza The Fern (B.L.D)

 • Dag 14 en 15

  Bij zonsopgang, in de ochtendkoelte nemen we kort de volgwagen naar de wereldberoemde, Taj Mahal. Een bezoek aan dit monument is een onvergetelijke ervaring. Dit prachtige witmarmeren mausoleum, gebouwd in de 17e eeuw door keizer Shah Jahan, is een UNESCO-werelderfgoedsite en wordt beschouwd als een meesterwerk van Mughal-architectuur. Je wordt betoverd door de verbluffende symmetrie, de ingewikkelde details en de romantische geschiedenis achter dit iconische monument. We voorzien voldoende tijd dit monument te verkennen in al zijn glorie. Voordeel is ook dat het dan nog rustiger is, gezien de dagjestoeristen vanuit Delhi nog niet zijn toegekomen. De Taj Mahal, één van de mooiste gebouwen ter wereld en absoluut een hoogtepunt op deze reis. Later op de dag staat nog een bezoek aan het Rode Fort en aan de Baby Taj op het programma.
  In de namiddag nemen we de volgwagen naar Delhi, een transfer van een 4-5 uur. We installeren ons nog voor een (korte) nacht in een hotel aan de luchthaven en nemen  aansluitend de lijnvlucht terug naar Brussel waar we dag 15 toekomen.
  (B.L.D)

Praktisch

AARD VAN DE REIS EN MOEILIJKHEIDSGRAAD

Reizen door India kan erg intens zijn. De lokale bevolking is enorm geïnteresseerd in de blanke mens en zal dan ook heel vaak (dezelfde) vragen stellen. Als je dit alles kan relativeren, is India een fantastisch land om te ervaren per fiets.

Er zijn af en toe wat heuvels te overbruggen (vooral de eerste drie fietsdagen), maar steeds heb je de assistentie van de volgwagen. Het programma is in die zin opgebouwd dat je voldoende tijd hebt te genieten van de vele bezienswaardigheden onderweg. Regelmatig wisselen we een wat zwaardere fietsdag af met een bezoek aan de culturele hoogtepunten in de vele mooie steden die we onderweg passeren. Af en toe ligt de weg er slechter bij maar je hebt geen technische mountainbike ervaring nodig om te kunnen genieten van deze reis.

ACCOMMODATIES

Tijdens de productie hebben we heel erg ons best gedaan selectief te zijn in de hotels. Regelmatig verblijven we in het beste hotel aanwezig en er zitten een aantal echte pareltjes tussen.Veel van de gebruikte hotels hebben een zwembad.

Bij alle accommodaties vinden wij minimaal een persoonlijke badkamer, een goede locatie en een lekkere traditionele keuken belangrijk, evenals hygiëne, een aangename sfeer, veiligheid en bovenal een juiste prijs/kwaliteit verhouding.

In de reisbeschrijving die je vindt op de website, staan de gebruikte hotels vermeld.

Zijn bepaalde hotels volzet, dan wordt een gelijkwaardig of beter hotel voorzien.

BEGELEIDING

Je wordt zowel begeleid door een volgwagen een lokale Engelstalige fietsgids én een Belgische reisbegeleider.

De Engelstalige fietsgids zorgt voor de begeleiding op de fiets. Zij kennen de kleine, verkeersarme wegen, spreken de lokale taal en dragen bij tot uw comfort. Zij zijn hét contactmiddel met de plaatselijke bevolking.
Zij zorgen ook voor het dagelijkse onderhoud  en de technische ondersteuning van de fietsen.

De Nederlandstalige begeleider staat in voor het goede verloop van de reis en regelt al de praktische zaken ter plaatse. Zij zorgt voor een fijne groepsdynamiek in samenwerking met de plaatselijke medewerkers.

De volgwagen vervoert de bagage, overbrugt samen met jou de langere afstanden en zorgt voor assistentie onderweg.

ETEN EN DRINKEN

De Nederlandstalige groepsreis is gebaseerd op basis van vol pension.
De drank tijdens het middag- en avondmaal is niet inbegrepen.

De Indische keuken is een echte aanrader! Men kent er veelal groente- en vleesgerechten, en er wordt veel gebruik gemaakt van kruiden. De Indische keuken is ook voor vegetariërs een prima keuken. In India is curry een normaal gerecht, zoals de alu dum, een milde curry van aardappelen en erwten, of de masala dosa, dat is een soort pannenkoekje gevuld met groentencurry. Ook bekend en lekker zijn korma, vlees of rijst met kokos en knoflook, sheeshkebab, dat zijn vleesgehaktballetjes en tandoori, traditionele gerechten met kip. In India drinkt men veelal thee. Hou er rekening mee dat het drinken van alcohol in India op sommige plaatsen verboden is, en bovendien erg duur!
Een reden waarom toeristen soms slecht tegen het eten kunnen, is omdat ze naar verhouding teveel van de curries opscheppen en te weinig brood of rijst. Curries zijn vaak vet en scherp en kunnen beter in kleine hoeveelheden worden gegeten als smaakmaker bij de koolhydraten. Zo doet de Indiër het ook. Wie zo lang mogelijk gezond wil blijven moet vooral voorzichtig zijn met fruit dat door anderen is geschild, ongekookte groenten en consumptie-ijs.

Iedereen heeft wel eens van de ‘Delhi belly’ gehoord; de (vaak tijdelijke) ongemakken die gepaard gaan met de verandering van eetgewoontes tijdens een bezoek aan India (diarree en/of overgeven). Dit heeft onder meer met de kruidigheid van gerechten te maken, maar ook met het feit dat bijvoorbeeld salades, groentes, fruit of ijs/ijsklontjes soms gewassen of bereid zijn met kraanwater.
In de hotels waar FLY and BiKE gebruik van maakt zijn deze producten weliswaar allemaal ‘veilig’, maar het is wel iets om tijdens de eventuele vrije tijd of stops onderweg alert op te zijn. Een goede tip voor als je op straat iets wilt eten of drinken: probeer gefrituurde producten en de lokale chai, die immers beide lang en/of heet verhit zijn geweest. Mocht je toch last ondervinden, dan zijn een dagelijkse portie cola en bananen een goede manier om er snel weer bovenop te zijn.
Let op met het leidingwater
. Wij adviseren ten alle tijden flessenwater te kopen, ook voor het poetsen van de tanden!

Heb je echter speciale dieetvoorschriften (ook voor op de eventuele vluchten!), gelieve ons dit vooraf te laten weten. In de mate van het mogelijke kunnen we de maaltijden aanpassen.

GELDZAKEN FOOIEN EN BUDGET

De lokale munt is de Roepie.
Je kan makkelijk ter plaatse Euro’s inwisselen en in de grote steden geld afhalen met een bankkaart met Cirrus symbool.
Om veiligheidsredenen hebben Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt afhalen in Thailand dien je deze instelling tijdelijk online te wijzigen naar ‘Wereld’.
Kredietkaarten worden aanvaard in de grotere hotels en (duurdere) toeristenwinkels maar kan je ook gebruiken om geld af te halen.

Een fooi is een erg persoonlijke zaak en er bestaan even veel meningen over als er reizigers zijn.
Belangrijk om weten is echter wel, dat onze medewerkers ter plekke een correct loon verdienen en dat een fooi echt wel een extra is.
Als je tevreden was over de geboden service is een extra voor die mensen echter meer dan welkom.
Internationaal adviseert men een 4-5 dollar per persoon / per dag voor de fietsbegeleider en 2-3 dollar per persoon / per dag voor de chauffeurs.

Het gemiddelde budget van onze laatste reizigers (2023) was een 250-300 euro per persoon, zonder souvenirs en eventuele fooien.

drinken:

bier 500 ml:            150 INR (1.5 euro)
frisdrank:                50-100 INR (1 euro)

 

GEZONDHEID

FLY and BiKE heeft geen medische bevoegdheid.
Voor medisch advies verwijzen we dan ook naar uw huisarts of naar het Tropisch Instituut (tel. 03 247 64 02 of www.itg.be).
Meer specifiek verwijzen we graag naar de website Wanda.be, een website van het ITG volledig gericht op reisgeneeskunde.

Gelieve te noteren dat de hygiënische omstandigheden minder zijn dan de westerse standaard. Wees erg oplettend met voedsel en water. Flessenwater is overal zeer goedkoop te verkrijgen.

Zorg in elk geval voor een middel tegen darmstoornissen, een zoutoplossing tegen uitdroging en een pijnstillend middel.

De reisleiders hebben een goede EHBO-opleiding gevolgd, maar het spreekt voor zich dat zij geen medicatie mogen toedienen.
Een goede persoonlijke reisapotheek wordt dan ook sterk aanbevolen.

Een goede reisverzekering is verplicht voor onze reizen. Wij werken samen met
Allianz Global Assistance. Meer info zie onderaan.

GROEPSGROOTTE EN SAMENSTELLING

Onze Nederlandstalig begeleide groepen bestaan hoofdzakelijk uit Belgen.

Voor deze reis gaan we van 10 tot 16 reizigers. De reis kan doorgaan vanaf 8 personen maar dan is er een kleine toeslag per persoon. We bekijken dit reis per reis.

We beperken bewust het aantal deelnemers om de impact op de omgeving zo klein mogelijk te houden.

HUURFIETSEN

In Rajasthan beschikken we over goede huurfietsen.
Het zijn fietsen van het type mountainbike, full suspension met 21-27 versnellingen. De fietsen zijn van het merk Trek, type Marlin 6 en 7.

Onze begeleiders werken tevens als fietshersteller. Zij doen tijdens de reis het onderhoud van de fietsen en zullen steeds klaar staan de eventuele technische mankementen op te lossen.

KINDEREN

Op onze groepsreizen naar India is de minimumleeftijd 18 jaar.

KLIMAAT

In Noord-India zijn de weersomstandigheden sterk afhankelijk van het seizoen.

In het najaar (vanaf 2de helft oktober / november) en het voorjaar (februari t/m eerste helft april) zijn de temperaturen bijzonder aangenaam, zowel overdag als ‘s nachts. In de winter (december en januari) is het overdag warm, terwijl het ‘s avonds en ‘s nachts behoorlijk af kan afkoelen. In het woestijngebied van Rajasthan koelt het, het gehele jaren door ’s nachts flink af.

REISDOCUMENTEN

Voor India heb je een internationaal reispas nodig, minimum 6 maanden geldig na terugkeer in België.
Er is ook een visum nodig, dat je van tevoren moet aanvragen. Je kan sinds enige tijd een visum-on-arrival verkrijgen. Dit kan je online aanvragen. Bij aankomst in India wordt het visum dan in je paspoort gestempeld.

SINGLES

Bij onze groepsreizen is er géén toeslag voor reizigers alleen. Wie alleen reist, deelt een kamer met één of twee alleenreizende reisgenoten van hetzelfde geslacht.
Indien er geen kamergenoot wordt gevonden rekenen we automatisch de toeslag aan op de factuur (dit is een reisvoorwaarde en dus geen reden om een reis te annuleren).
Wil je verzekerd zijn van een éénpersoonskamer, kan dit aangevraagd worden mits betaling van de éénpersoonstoeslag.

VEILIGHEID

Veiligheid is bij FLY and BiKE de eerste vereiste om een reis door een bepaald land te laten doorgaan. Onze reizigers reizen voor hun plezier en dan mogen er omtrent de veiligheid geen zorgen zijn.

Wij hebben op al onze bestemmingen zéér goede lokale contacten en zullen bij de minste twijfel programma’s aanpassen of de reis in zijn geheel annuleren.

Het dragen van een fietshelm is verplicht en absoluut aangewezen.

De fietsbegeleider heeft een opleiding EHBO gehad, maar het spreekt voor zich dat voorzichtigheid op de fiets is aangewezen.

Ook een goede reisverzekering is verplicht. FLY and BiKE werkt samen met Allianz Global Assistance (zie verder).

VERLENGINGEN

Je kan ons ook contacteren voor een eventuele verlenging van uw reis.
Regelmatig verlengen mensen hun reis een paar dagen in Varanasi. Contacteer ons gerust voor het programma en de prijs.

VERTREKVERGADERING

Een paar weken vóór vertrek organiseren we voor de Nederlandstalige groepen een vertrekvergadering waar je de laatste informatie ontvangt en kan kennismaken met je medereizigers en de reisleider.

VERVOER EN VLUCHTEN

In Rajasthan reizen met een veilige bus waar je gemiddeld 1.5 zitplaats heeft per persoon.

De fietsen worden vervoerd in een pick-up 4 X 4, die ook dienst doet als volgwagen op sommige stukken.

Vluchten zijn inbegrepen in de prijs.

Onder voorbehoud van wijzigingen:

22 november: Brussel naar Istanbul, vertrek om 11h30, aankomst om 16h55
22 november: Istanbul naar Delhi, vertrek om 20h50, aankomst om 05h15 (23 november)
23 november: Delhi naar Udaipur, vertrek om 13h10, aankomst om 14h30

06 december: Delhi naar Istanbul, vertrek om 06h55, aankomst om 11h35
06 december: Istanbul naar Brussel, vertrek om 15h30, aankomst om 17h05

VERZEKERING

Voor avontuurlijke reizen is een goede reisverzekering verplicht.
Je bent vanzelfsprekend niet verplicht deze via ons af te sluiten.

FLY and BiKE werkt samen met Allianz Global Assistance.

Een annulatieverzekering alleen komt op 6,5 % van de reissom.
Een volledige reis- en persoonsbijstand komt op € 7,7 per persoon per dag.
Contacteer ons vrijblijvend voor onze interessante jaarpolissen.

De voorwaarden van de verschillende polissen ontvang je samen met het reiscontract maar kunnen indien gewenst vooraf aangevraagd worden.

GARANTIEFONDS REIZEN

FLY and BiKE is via Nordic lid van het VVR en het Garantiefonds Reizen.

Bij financieel onvermogen van de reisorganisator met wie je een reiscontract afsloot, kan je een beroep doen op het Garantiefonds Reizen.
Dit kan je doen door je te wenden tot uw reisorganisator of reisbemiddelaar of door rechtstreeks contact op te nemen op het adres: Metrologielaan 8, 1130 Brussel.

Indien je een reis boekt via FLY and BiKE gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen.

Meer reizen in Azië

 • Nederlandstalige groepsreis

  Bhutan

  Bhutan

  vanaf 6.330 euro

  13 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Bhutan

  Bhutan

  vanaf 4.090 euro

  11 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Thailand naar Cambodja

  Multi Landen, Thailand, Cambodja

  vanaf 1.715 euro

  7 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Thailand naar Cambodja

  Multi Landen, Thailand, Cambodja

  vanaf 1.790 euro

  7 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Vietnam Cambodja Thailand

  Multi Landen, Thailand, Vietnam, Cambodja

  vanaf 3.575 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Vietnam Cambodja Thailand

  Multi Landen, Vietnam, Cambodja, Thailand

  vanaf 3.275 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  India Rajasthan

  India

  vanaf 2.190 euro

  13 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  India Kerala

  India

  vanaf 3.480 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  India Kerala

  India

  vanaf 3.395 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Laos

  Laos

  vanaf 1.980 euro

  8 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Laos

  Laos

  vanaf 2.200 euro

  8 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Noord-Thailand naar Noord-Laos

  Thailand, Laos, Multi Landen

  vanaf 3.215 euro

  11 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Noord-Thailand naar Noord-Laos

  Thailand, Laos, Multi Landen

  vanaf 3.155 euro

  11 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Noord-Vietnam naar Noord-Laos

  Laos, Multi Landen, Vietnam

  vanaf 3.310 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Noord-Vietnam naar Noord-Laos

  Laos, Multi Landen, Vietnam

  vanaf 3.490 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Nederlandstalige groepsreis

  Mongolië

  Mongolië

  vanaf 4.495 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Mongolië

  Mongolië

  vanaf 2.650 euro

  13 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Noord-Thailand naar Noord-Laos

  Thailand, Laos, Multi Landen

  vanaf 3.215 euro

  11 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Noord-Thailand naar Noord-Laos

  Thailand, Laos, Multi Landen

  vanaf 3.155 euro

  11 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Noord-Vietnam naar Noord-Laos

  Laos, Multi Landen, Vietnam

  vanaf 3.310 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Noord-Vietnam naar Noord-Laos

  Laos, Multi Landen, Vietnam

  vanaf 3.490 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Thailand naar Cambodja

  Multi Landen, Thailand, Cambodja

  vanaf 1.715 euro

  7 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Thailand naar Cambodja

  Multi Landen, Thailand, Cambodja

  vanaf 1.790 euro

  7 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Vietnam Cambodja Thailand

  Multi Landen, Thailand, Vietnam, Cambodja

  vanaf 3.575 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Vietnam Cambodja Thailand

  Multi Landen, Vietnam, Cambodja, Thailand

  vanaf 3.275 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Sri Lanka

  Sri Lanka

  vanaf 2.930 euro

  12 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Sri Lanka

  Sri Lanka

  vanaf 3.145 euro

  12 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Thailand Bangkok naar Chiang Mai

  Thailand

  vanaf 1.670 euro

  7 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Thailand Bangkok naar Chiang Mai

  Thailand

  vanaf 1.670 euro

  7 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Thailand Bangkok naar Khao Lak

  Thailand

  vanaf 3.355 euro

  11 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Thailand Bangkok naar Khao Lak

  Thailand

  vanaf 3.180 euro

  11 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Thailand Chiang Mai naar Bangkok

  Thailand

  vanaf 3.000 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Thailand Chiang Mai naar Bangkok

  Thailand

  vanaf 3.250 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Noord-Thailand naar Noord-Laos

  Thailand, Laos, Multi Landen

  vanaf 3.215 euro

  11 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Noord-Thailand naar Noord-Laos

  Thailand, Laos, Multi Landen

  vanaf 3.155 euro

  11 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Thailand naar Cambodja

  Multi Landen, Thailand, Cambodja

  vanaf 1.715 euro

  7 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Thailand naar Cambodja

  Multi Landen, Thailand, Cambodja

  vanaf 1.790 euro

  7 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Vietnam Cambodja Thailand

  Multi Landen, Thailand, Vietnam, Cambodja

  vanaf 3.575 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Vietnam Cambodja Thailand

  Multi Landen, Vietnam, Cambodja, Thailand

  vanaf 3.275 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Qui Nhon reizen naar Vietnam met FLY and bIKE

  Engelstalige groepsreis

  Vietnam Hue naar Nha Trang

  Vietnam

  vanaf 2.525 euro

  10 dagen

  Bekijken
 • Qui Nhon reizen naar Vietnam met FLY and bIKE

  Individuele reis

  Vietnam Hue naar Nha Trang

  Vietnam

  vanaf 2.200 euro

  10 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Vietnam Mekongdelta

  Vietnam

  vanaf 895 euro

  4 dagen

  Bekijken
 • Fietsreizen naar Vietnam met FLY and BiKE fiets

  Engelstalige groepsreis

  Vietnam Saigon naar Hanoi

  Vietnam

  vanaf 4.480 euro

  17 dagen

  Bekijken
 • Fietsreizen naar Vietnam met FLY and BiKE fiets

  Individuele reis

  Vietnam Saigon naar Hanoi

  Vietnam

  vanaf 4.225 euro

  17 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Noord-Vietnam naar Noord-Laos

  Laos, Multi Landen, Vietnam

  vanaf 3.310 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Noord-Vietnam naar Noord-Laos

  Laos, Multi Landen, Vietnam

  vanaf 3.490 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Engelstalige groepsreis

  Multi Landen Vietnam Cambodja Thailand

  Multi Landen, Thailand, Vietnam, Cambodja

  vanaf 3.575 euro

  14 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Multi Landen Vietnam Cambodja Thailand

  Multi Landen, Vietnam, Cambodja, Thailand

  vanaf 3.275 euro

  14 dagen

  Bekijken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nieuws van onze bestemmingen in je mailbox en ontdek als eerste onze promoties