India

16 dagen
-
Delhi naar Delhi

Fietsen door Rajasthan geeft u het gevoel rond te reizen in een sprookje uit 1001 nachten. Imposante forten, romantische paleizen en oude gegraveerde tempels, getuigen van de overheersing van de Moghuls en de maharadja’s. We fietsen door erg kleine dorpjes, regelmatig de weg vragend aan de herders onderweg en maken kennis met een bijzondere bevolking. Een unieke manier om dit kleurrijke stukje India te ontdekken. Laat u verrassen!

Untitled-2

Groepsgrootte

vanaf 2 reizigers
icoBike

Fietskilometers

540 km
Untitled-3

Fietsdagen

8 volle, 1 halve

Aard van de reis en moeilijkheidsgraad

Reizen door India kan erg intens zijn. De lokale bevolking is enorm geïnteresseerd in de blanke mens en zal dan ook heel vaak (dezelfde) vragen stellen. Als u dit alles kan relativeren, is India een fantastisch land om te ervaren per fiets.

Er zijn af en toe wat heuvels te overbruggen, maar steeds heeft u de assistentie van de volgwagen. Het programma is in die zin opgebouwd dat u voldoende tijd heeft te genieten van de vele bezienswaardigheden onderweg. Regelmatig wisselen we een wat zwaardere fietsdag af met een bezoek aan de culturele hoogtepunten in de vele mooie steden die we onderweg passeren. Af en toe ligt de weg er slechter bij maar u heeft geen technische mountainbike ervaring nodig om te kunnen genieten van deze reis.

Begeleiding

U wordt zowel begeleid door een volgwagen en een lokale Engelstalige fietsgids.
De volgwagen vervoert de bagage, overbrugt samen met u de langere afstanden en zorgt voor assistentie onderweg.
De Engelstalige fietsgids zorgt voor de begeleiding op de fiets. Zij kennen de kleine, verkeersarme wegen, spreken de lokale taal en dragen bij tot uw comfort. Zij zijn hét contactmiddel met de plaatselijke bevolking.
Zij zorgen ook voor het dagelijkse onderhoud en de technische ondersteuning van de fietsen.

Eten en drinken

De reis is gebaseerd op basis van vol pension.

De drank tijdens het middag- en avondmaal is niet inbegrepen.

De Indische keuken is een echte aanrader! Men kent er veelal groente- en vleesgerechten, en er wordt veel gebruik gemaakt van kruiden. De Indische keuken is ook voor vegetariërs een prima keuken. In India is curry een normaal gerecht, zoals de alu dum, een milde curry van aardappelen en erwten, of de masala dosa, dat is een soort pannenkoekje gevuld met groentencurry. Ook bekend en lekker zijn korma, vlees of rijst met kokos en knoflook, sheeshkebab, dat zijn vleesgehaktballetjes en tandoori, traditionele gerechten met kip. In India drinkt men veelal thee. Houdt u er rekening mee dat het drinken van alcohol in India op sommige plaatsen verboden is, en bovendien erg duur!

Een reden waarom toeristen slecht tegen het eten kunnen, is omdat ze naar verhouding teveel van de curries opscheppen en te weinig brood of rijst. Curries zijn vaak vet en scherp en kunnen beter in kleine hoeveelheden worden gegeten als smaakmaker bij de koolhydraten. Zo doet de Indiër het ook. Wie zo lang mogelijk gezond wil blijven moet vooral voorzichtig zijn met fruit dat door anderen is geschild, ongekookte groenten en consumptie-ijs.

IJsblokjes in frisdranken worden vrijwel altijd gemaakt van ongekookt water.

Nog belangrijker is om alleen daar te eten waar het druk is en niet in dure restaurants die weinig omzet hebben. Waar het druk is, is het goed.

Let op met het leidingwater. Wij adviseren ten alle tijden flessenwater te kopen, ook voor het poetsen van de tanden!

Geldzaken, fooien en budget

De lokale munt is de Roepie.
U kan makkelijk ter plaatse Euro’s inwisselen en in de grote steden geld afhalen met een bankkaart met Cirrus symbool. Let wel, sinds januari 2011 dient u van tevoren uw bankinstelling op de hoogte te brengen indien u geld wenst af te halen met een gewone bankkaart!

Als u liever reischeques gebruikt, vergeet dan zeker niet het aankoopbewijs mee te nemen. Kredietkaarten worden aanvaard in de grotere hotels en (duurdere) toeristenwinkels.

Richtprijzen drank:
frisdrank: 50-100 INR (1 euro)
bier 500 ml: 120 INR (1.4 euro)

Het gemiddelde budget van onze laatste reizigers was een 250-300 euro per persoon, zonder souvenirs.

Een fooi is een erg persoonlijke zaak en er bestaan even veel meningen over als er reizigers zijn.
Belangrijk om weten is echter wel, dat onze medewerkers ter plekke een correct loon verdienen en dat een fooi echt wel een extra is.
Als u tevreden was over de geboden service is een extra voor die mensen echter meer dan welkom.
Internationaal adviseert men een 3-5 dollar per persoon / per dag.
Bij een recente begeleiding kwam de groep tot volgende mooie consensus:
zij gaven per persoon per dag 3 USD aan de fietsbegeleider, 2.5 USD aan de mechanieker en 2.5 USD aan de chauffeur.
Dit alles is slecht een richtlijn!

Gezondheid

FLY and BiKE heeft geen medische bevoegdheid.
Voor medisch advies verwijzen we dan ook naar uw huisarts of naar het Tropisch Instituut (tel. 03 247 64 02 of www.itg.be).

Gelieve te noteren dat de hygiënische omstandigheden minder zijn dan de westerse standaard. Wees erg oplettend met voedsel en water. Flessenwater is overal zeer goedkoop te verkrijgen.

Zorg in elk geval voor een middel tegen darmstoornissen, een zoutoplossing tegen uitdroging en een pijnstillend middel.

De reisleiders hebben een goede EHBO-opleiding gevolgd, maar het spreekt voor zich dat zij geen medicatie mogen toedienen. Een goede persoonlijke reisapotheek wordt dan ook sterk aanbevolen.

Een goede reisverzekering is verplicht voor onze reizen.
Wij werken samen met Allianz Global Assistance. Meer info zie onderaan.

Huurfietsen

In Rajasthan beschikken we over goede huurfietsen.
Het zijn fietsen van het type mountainbike, full suspension met 21-27 versnellingen. De fietsen zijn onder voorbehoud van het Trek.

Onze begeleiders werken tevens als fietshersteller. Zij doen tijdens de reis het onderhoud van de fietsen en zullen steeds klaar staan de eventuele technische mankementen op te lossen.

Kinderen

Individueel reizen kan met kinderen, van zodra de kinderen de reis fysiek aankunnen.
U kan dit als ouder best inschatten.

Wij hebben in Rajasthan geen kinderfietsen. Vanaf dat uw kind 155-160 cm is, kan het echter fietsen op onze kleinste fietsen.

Jonger dan 12 jaar ervaren wij persoonlijk vanwege verschillende redenen als té jong.

Klimaat

In Noord-India zijn de weersomstandigheden sterk afhankelijk van het seizoen.

In het najaar (september t/m november) en het voorjaar (februari t/m april) zijn de temperaturen bijzonder aangenaam, zowel overdag als ‘s nachts. In de winter (december en januari) is het overdag warm, terwijl het 's avonds en 's nachts behoorlijk af kan afkoelen. In het woestijngebied van Rajasthan koelt het, het gehele jaren door ’s nachts flink af.

Overnachtingen

U verblijft 15 nachten in hotels, waaronder sommige overnachtingsplaatsen echte pareltjes zijn.

Tijdens de productie hebben we heel erg ons best gedaan selectief te zijn in de hotels. Regelmatig verblijven we in het beste hotel aanwezig, er zitten een aantal pareltjes bij.

Bij alle accommodaties vinden wij minimaal een persoonlijke badkamer, een goede locatie en een lekkere traditionele keuken belangrijk, evenals hygiëne, een aangename sfeer, veiligheid en bovenal een juiste prijs/kwaliteit verhouding.

In de reisbeschrijving die u vindt op de website, staan de gebruikte hotels vermeld.

Zijn bepaalde hotels volzet, dan wordt een gelijkwaardig of beter hotel voorzien.

Programma op maat

Op eenvoudig verzoek kunnen we de programma’s en/of de voorgestelde hotels aanpassen. Het spreekt echter voor zich dat de zorgvuldig uitgewerkte fietsroutes de keuze in hotels kunnen beperken.

U kan ons ook contacteren voor een eventuele verlenging van uw reis. Regelmatig verlengen mensen hun reis in Varanasi.

Reisdocumenten

Voor India heeft u een geldig internationaal reispas nodig, minimum 6 maanden geldig na terugkeer in België.
Er is ook een visum nodig, dat u van tevoren moet aanvragen.

Veiligheid

Veiligheid is bij FLY and BiKE de eerste vereiste om een reis door een bepaald land te laten doorgaan. Onze reizigers reizen voor hun plezier en dan mogen er omtrent de veiligheid geen zorgen zijn.

Wij hebben op al onze bestemmingen zéér goede lokale contacten en zullen bij de minste twijfels programma’s aanpassen of de reis in zijn geheel annuleren.

Het dragen van een fietshelm is verplicht en absoluut aangewezen.

Uw fietsbegeleider heeft een opleiding EHBO gehad, maar het spreekt voor zich dat voorzichtigheid op de fiets is aangewezen.

Ook een goede reisverzekering is verplicht. FLY and BiKE werkt samen met Allianz Global Assistance (zie verder).

Verlengingen

Deze reis kan perfect verlengd worden met een paar dagen Varanasi. Contacteer ons gerust voor de verschillende mogelijkheden.

Vervoer en vluchten

In Rajasthan reizen we met een veilige volgwagen waar u gemiddeld 1.5 zitplaats heeft per persoon, aangepast aan de grootte van het groepje.

Vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs. Hoe vroeger u reserveert, hoe voordeliger u vliegt!

FLY and BiKE heeft contracten met de grootste luchtvaartmaatschappijen en zal u graag, in combinatie met de fietsreis, een vrijblijvend vluchtvoorstel maken.

Verzekering

Voor avontuurlijke reizen is een goede reisverzekering verplicht.
U bent vanzelfsprekend niet verplicht deze via ons af te sluiten.

FLY and BiKE werkt samen met Allianz Global Assistance.

Een annulatieverzekering alleen komt op 6,3 % van de reissom.
Een volledige reis- en persoonsbijstand komt op € 7 per persoon per dag.
Contacteer ons vrijblijvend voor onze interessante jaarpolissen.

De voorwaarden van de verschillende polissen ontvangt u samen met het reiscontract maar kunnen indien gewenst vooraf aangevraagd worden.

Vlaamse Solidariteit Reisgelden

FLY and BiKE is lid van het VVR en de Vlaamse Solidariteit Reisgelden.

In geval van financieel onvermogen van de reisorganisator, zullen alle gestorte bedragen u integraal worden terugbetaald.

Indien u een reis boekt via FLY and BiKE gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen.