Thailand

4 dagen
-
Chiang Mai naar Chiang Rai

Een reis door het bergachtige Noorden over kleine binnenlandse wegen zonder echt veel te klimmen en dalen. De focus van deze reis zijn de bijzondere landschappen ver weg van het klassieke toerisme.

 

Dag 1

De dag begint met een transfer van ca. 50 km naar de watervallen van Bua Thong. We wandelen even naar de watervallen voor we op de parking de fietsen testen en afstellen waar nodig. Het fietsavontuur start op een smalle weg door een teakboom kwekerij. Vervolgens fietsen we over kleine landwegen, langs een kanaaltje en langs rijstvelden. We stoppen even voor een pauze aan het stuwmeer van Mae Ngad en genieten van het uitzicht op het meer vanaf de dam. Nadien is het nog een kort stukje fietsen naar het mooie hotel. Er rest ons nog voldoende tijd om te genieten van de tuin en het prachtige zwembad.
Ban Phraya Lanna Rimnaml (L. D)

icoBike
30 km fietsen

Dag 2

Deze ochtend nemen we een uurtje de volgwagen naar de gekende grotten van Chiang Dao. In dit kilometers lange gangenstelsel bevindt zich naast de verschillende religieuze relikwieën onder meer de Chiang Dao-tempel met een imponerend Birmees marmeren Boeddhabeeld. Na een uitgebreid bezoek aan de grotten fietsen we door een prachtig landschap van hoge kalksteenrotsen over een verharde zandweg, gecreëerd door de plaatselijke bergstammen. Met wat geluk ontmoeten we op de rijstvelden deze kleurrijke, traditioneel geklede Akha, Lisu en Palaung bergvolkeren.

Saimoonburi Resort (B.L.D)

icoBike
35 km fietsen
 
 

Dag 3

Na het ontbijt nemen we de volgwagen naar Fang, de startplaats vandaag.. We volgen een schilderachtige fietsroute door kleine nederzettingen, langs de Mae Kok rivier naar het dorpje Mae Salak. Deze rit is één van de mooiste ritten van de reis. De weelderige groene heuvels in de verte vormen de natuurlijke grens van Thailand met het naburige Myanmar. We eindigen de dag langs de oevers van de Mae Kok rivier, waar uw resort met zwembad wacht.

Maekok River Village Resort (B.L.D)

icoBike
40 km fietsen

Dag 4

Ook vandaag begint met een transfer met de volgwagen. We rijden naar een afgelegen Lahu dorp waar we de fietsen plaatsen op een long-tail goot (= een lange smalle boot) en varen over de Mae Kok rivier. Na deze ontspannen boottocht fietsen we via natuurlijke warmwaterbronnen richting Chiang Rai. We bezoeken één van de belangrijkste tempels van Chiang Rai, de Wat Phrakaew, die ooit de Emerald Boeddha huisvestte voor zijn huidige locatie in het Grand Palace in Bangkok. Na een uitgebreid bezoek rijden we verder naar Wat Rong Khun, ook bekend als de Witte Tempel. Hier eindigen we onze tour en brengen we u naar een hotel, in Chiang Rai of naar de luchthaven.

(B.L)
B = ontbijt

L = middagmaal

D = avondmaal

Hotels steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid.

icoBike
40 km fietsen