Thailand

4 dagen
-
Chiang Mai naar Chiang Rai

Een reis door het bergachtige Noorden over kleine binnenlandse wegen zonder echt veel te klimmen en dalen. De focus van deze reis zijn de bijzondere landschappen ver weg van het klassieke toerisme.

Untitled-2

Groepsgrootte

vanaf 2 reizigers
icoBike

Fietskilometers

145 km
Untitled-3

Fietsdagen

4 volle

Aard van de reis en moeilijkheidsgraad

Een reis door het bergachtige Noorden over kleine binnenlandse wegen zonder echt veel te klimmen en dalen. De focus van deze reis zijn de bijzondere landschappen ver weg van het klassieke toerisme.

Het fietstraject gaat over golvend terrein echter zonder grote beklimmingen in het programma. Hier en daar zijn er wat stukken weg onverhard, maar er is geen technische mountainbike ervaring vereist. Steeds is de volgwagen in de buurt om de vermoeide reizigers te assisteren en om u te voorzien van fris water en lekkere snacks.

Begeleiding

U wordt zowel begeleid door een volgwagen als door een lokale Engelstalige fietsgids.

De volgwagen vervoert de bagage, overbrugt samen met u de langere afstanden en zorgt voor assistentie onderweg.
De fietsgids (afhankelijk van de grootte van de groep wordt deze vaak geassisteerd door een jongere gids) zorgt voor de begeleiding op de fiets. Zij kennen de kleine, verkeersarme wegen, spreken de lokale taal en dragen bij tot uw comfort. Zij zijn hét contactmiddel met de plaatselijke bevolking.
Zij zorgen ook voor het dagelijkse onderhoud en de technische ondersteuning van de fietsen.

Eten en drinken

De fietsreis is gebaseerd op basis van kamer met ontbijt, 4 middag- en 3 avondmalen.

Het mag gezegd worden, de Thaise keuken is terecht wereldberoemd! Het aanbod aan verschillende smaken en schotels is enorm. De basis van elke maaltijd vormen rijst en/of noedels, aangevuld met gestoomde groenten, vlees, gevogelte, schaaldieren of vis.

's Ochtends bestaat het ontbijt uit toast, jam en eieren. In de namiddag en 's avonds een variatie van verschillende schotels.

De andere maaltijden voorzien we in lokale restaurants en trachten u zoveel mogelijk het plaatselijke eten te leren kennen op basis van rijst en allerlei kleine gerechten.

Heeft u echter speciale dieetvoorschriften (ook voor op de eventuele vluchten!), gelieve ons vooraf te laten weten. in de mate van het mogelijke kunnen we de maaltijden aanpassen.

Geldzaken, fooien en budget

De nationale munteenheid van Thailand is de Bath.

U kan makkelijk geld afhalen met een gewone bankkaart waar het Maestro of Cirrus logo op is vermeld. Ook met een gewone kredietkaart kan u geld afhalen (dan moet u de code hebben en de bankkosten zijn vaak hoger!)

Let wel, sinds januari 2011 dient u van tevoren uw bankinstelling op de hoogte te brengen indien u geld wenst af te halen met een gewone bankkaart!

U kan in de steden makkelijk Euro's wisselen.

Een fooi is een erg persoonlijke zaak en er bestaan even veel meningen over als er reizigers zijn.
Belangrijk om weten is echter wel, dat onze medewerkers ter plekke een correct loon verdienen en dat een fooi echt wel een extra is.
Als u tevreden was over de geboden service is een extra voor die mensen echter meer dan welkom.
Internationaal adviseert men een 3-5 dollar per persoon / per dag.
Bij een recente begeleiding kwam de groep tot volgende mooie consensus:
zij gaven per persoon per dag 3 USD aan de fietsbegeleider, 2.5 USD aan de mechanieker en 2.5 USD aan de chauffeur.
Dit alles is slecht een richtlijn!

Budget: alle maaltijden zijn inbegrepen tijdens de fietsreis.

Richtprijzen op restaurant:

Mineraal water: 1 euro

Frisdrank: 0.7 euro

Grote fles lokaal bier: 1.9 euro

Gezondheid

FLY and BiKE heeft geen medische bevoegdheid.
Voor medisch advies verwijzen we dan ook naar uw huisarts of naar het Tropisch Instituut (tel. 03 247 64 02 of www.itg.be).

De medische voorzieningen in de grote steden zijn van uitstekende kwaliteit. De artsen en het verplegend personeel hebben meestal een erg goede opleiding genoten, vaak in het buitenland. Gezien er in Thailand geen sociale zekerheid is zoals bij ons kunnen de kosten heel snel erg oplopen. Vandaar ook de verplichting van een goede reisverzekering af te sluiten.

Gelieve te noteren dat de hygiënische omstandigheden wel minder zijn dan de westerse standaard. Wees erg oplettend met voedsel en water. Flessenwater is overal zeer goedkoop te verkrijgen en de gids zal u hierin graag assisteren.

Onze reisleiders hebben een goede EHBO opleiding gehad maar mogen behalve het bieden van eerste hulp, geen klassiek medische handelingen doen. Zij mogen bv nooit medicatie toedienen of adviseren.

Zorg ook voor een goede persoonlijke EHBO kit.

Een goede reisverzekering is verplicht voor onze reizen.
Wij werken samen met Allianz Global Assistance. Meer info zie onderaan.

Huurfietsen

In Thailand beschikken we over goede huurfietsen.
Voor deze reis zijn het fietsen van het type hybride met 21-27 versnellingen. De fietsen zijn onder voorbehoud van het merk Giant en Trek.

Onze begeleiders werken tevens als fietshersteller. Zij doen tijdens de reis het onderhoud van de fietsen en zullen steeds klaar staan de eventuele technische mankementen op te lossen.

Kinderen

Individueel reizen kan met kinderen, van zodra de kinderen de reis fysiek aankunnen. U kan dit als ouder best inschatten.

Wij hebben in Thailand goede kinderfietsen. Contacteer ons gerust om samen even te bekijken of het haalbaar is voor uw kind (eren) om deze reis te maken.

Klimaat

De noordelijke en centrale regio van Thailand hebben een tropisch klimaat met een vrij hoge luchtvochtigheid.

Er zijn drie seizoenen: van maart tot juni is het heet en droog, met temperaturen tussen 27 °C en 40 ° C, met nachttemperaturen rond 20° C. Het regenseizoen is van juli tot oktober. De temperaturen zijn dan iets lager, in hoofdzaak vanwege de regen. Gedurende deze tijd zal het niet constant regenen, maar in felle buien waarna de zon weer snel zal schijnen. Het koelere seizoen is van oktober tot februari, met gemiddelde temperaturen tussen 20˚C en 30˚C .

Overnachtingen

U verblijft 3 nachten in hotels.

Bij alle accommodaties vinden wij minimaal een persoonlijke badkamer, een goede locatie en een lekkere traditionele keuken belangrijk, evenals hygiëne, een aangename sfeer, veiligheid en bovenal een juiste prijs/kwaliteit verhouding.

In de reisbeschrijving die u vindt op de website, staan de gebruikte hotels vermeld.

Zijn bepaalde hotels of volzet, dan wordt een gelijkwaardig of beter hotel voorzien.

De hotels in Thailand zijn over het algemeen van zéér goede kwaliteit en ze hebben vaak een erg mooie architectuur en knappe tuin. Onder voorbehoud van wijzigingen verblijft u drie nachten in een hotel met zwembad.

Programma op maat

Op eenvoudig verzoek kunnen we de programma’s en/of de voorgestelde hotels aanpassen. Het spreekt echter voor zich dat de zorgvuldig uitgewerkte fietsroutes de keuze in hotels kunnen beperken.

U kan ons ook contacteren voor een eventuele verlenging van uw reis. Regelmatig wordt deze reis gecombineerd met een andere fietsreis in Thailand.

Reisdocumenten

Voor Thailand heeft u een geldig internationaal reispas nodig, minimum 6 maanden geldig na terugkeer in België.
Er is géén visum nodig, voor een verblijf van maximaal 30 dagen.

Veiligheid

Veiligheid is bij FLY and BiKE de eerste vereiste om een reis door een bepaald land te laten doorgaan. Onze reizigers reizen voor hun plezier en dan mogen er omtrent de veiligheid geen zorgen zijn.

Wij hebben op al onze bestemmingen zéér goede lokale contacten en zullen bij de minste twijfels programma’s aanpassen of de reis in zijn geheel annuleren.

Het dragen van een fietshelm is verplicht en absoluut aangewezen.

Uw fietsbegeleider heeft een opleiding EHBO gehad, maar het spreekt voor zich dat voorzichtigheid op de fiets is aangewezen.

Ook een goede reisverzekering is verplicht.
FLY and BiKE werkt samen met Allianz Global Assistance (zie verder).

Verlenging

U kan ons ook contacteren voor een eventuele verlenging van uw reis. Regelmatig wordt deze reis gecombineerd met een andere rondreis in Thailand.

Vervoer en vluchten

In Thailand reizen we met een veilige volgwagen waar u gemiddeld 1.5 zitplaats heeft per persoon, aangepast aan de grootte van het groepje.

De fietsen worden meestal vervoerd in een extra pick-up wagen.

Vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs. Hoe vroeger u reserveert, hoe voordeliger u vliegt!

FLY and BiKE heeft contracten met de grootste luchtvaartmaatschappijen en zal u graag, in combinatie met de fietsreis, een vrijblijvend vluchtvoorstel maken.

Verzekering

Voor avontuurlijke reizen is een goede reisverzekering verplicht.
U bent vanzelfsprekend niet verplicht deze via ons af te sluiten.

FLY and BiKE werkt samen met Allianz Global Assistance.

Een annulatieverzekering alleen komt op 6,5 % van de reissom.
Een volledige reis- en persoonsbijstand komt op € 7 per persoon per dag.
Contacteer ons vrijblijvend voor onze interessante jaarpolissen.

De voorwaarden van de verschillende polissen ontvangt u samen met het reiscontract maar kunnen indien gewenst vooraf aangevraagd worden.

Vlaamse Solidariteit Reisgelden

FLY and BiKE is lid van het VVR en de Vlaamse Solidariteit Reisgelden.

In geval van financieel onvermogen van de reisorganisator, zullen alle gestorte bedragen u integraal worden terugbetaald.

Indien u een reis boekt via FLY and BiKE gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen.