Jordanië sportief

 • 6 tot 14 reizigers

 • 9 dagen

 • 6 fietsdagen

 • 456 km

Jordanië

Geïnteresseerd in deze reis? Laat even je gegevens en voorkeuren achter en wij sturen je extra informatie via mail.

Address*
Kamertype*
Vlucht via FLY AND BiKE?*
Ik heb het privacybeleid van FLY AND BiKE gelezen en ga hiermee akkoord.**

  • Fietsen van de Dode naar de Rode Zee
  • 450 km fietsen in 6 dagen
  • Zwemmen of eerder drijven in de Dode Zee
  • 1 volle dag om de historische site van Petra te ontdekken
  • Kamperen onder de sterrenhemel van Wadi Rum
  • Zon zee strand in Aqaba
 • Prijs per persoon op basis van een gedeelde / dubbele kamer

  Vertrekdatum Terugdatum Prijs per persoon
  28.09.2024 06.10.2024 €2485
  19.10.2024 27.10.2024 €2485
  26.10.2024 03.11.2024 €2485
  02.11.2024 10.11.2024 €2485
  09.11.2024 17.11.2024 €2485
  23.11.2024 01.12.2024 €2485
  19.12.2024 27.12.2024 €2485
  26.12.2024 03.01.2025 €2630

  Prijs éénpersoonskamer: 290 euro

 • groepstransfers van en naar de luchthaven (op dag 1 en 9), 8 overnachtingen in kamer (één nacht in een volledig uitgerust tentenkamp) met ontbijt, 6 middag- en 6 avondmalen, Engelstalige fietsgids, goede huurfiets met technische assistentie, volgwagen met airco, 4X4 begeleiding bij off-road, alle uitstappen en inkomgelden volgens programma, snacks en water tijdens het fietsen, hoteltaksen en garantiefonds.

Programma

 • Dag 1

  De eerste dag plannen we afhankelijk van het uur van aankomst een groepsmeeting met de andere deelnemers. Gezien veel van de vluchten pas erg laat toekomen kan het zijn dat je de andere deelnemers pas zal ontmoeten aan het ontbijt de volgende dag. Afhankelijk van je aankomstuur, kan je nog een bezoek brengen aan de Grieks-orthodoxe Sint-Georgiuskerk, gekend vanwege het Palestina-mozaïek, een landkaart die uit 2 miljoen steentjes bestaat. Indien je vlucht later toekomt adviseren we één nacht extra te reserveren in Madaba.
  Rumman Hotel, Salomeh Hotel of Mariam Hotel
  (gelijkwaardige hotels in dezelfde straat. Het is afhankelijk van vertrekdatum waar men verblijft.)

 • Dag 2

  Kort na het ontbijt testen we de fietsen en doen aanpassingen waar nodig. We vertrekken per fiets aan het hotel en rijden via rustige binnenwegen naar de historische site van de berg Nebo, die zijn betekenis dankt aan de profeet Mozes. Bij aankomst wandelen we naar het prachtige uitkijkpunt waar de reisleider de geschiedenis van deze berg zal vertellen. We brengen ook kort een bezoek aan het bijhorend museum. Na dit eerste culturele luik fietsen we verder over een kleine weg naar het dorp Main waar we rechtsaf op de Kings’ Highway slaan, een rustige regionale hoofdweg.  Na slechts een paar kilometer slaan we af op een verharde weg en volgen deze naar het dorp Libb. Op en neer gaat het naar de ruïnes van het kasteel van King Herod’s. Een prachtige stop met terug wondermooie zichten over de weidse omgeving en Dode Zee in de verte.  Onze fietstocht vandaag brengt ons naar naar het kleine dorp Mukawir. We zijn te gast bij een lokale familie. Het verblijf is erg eenvoudig (met gedeeld maar erg proper sanitair) en het eten is er geweldig lekker. In deze streek zijn geen hotels en het verblijf bij een gastfamilie geeft ons een erg goede inkijk op het dagelijkse leven bij een Jordaans gezin.
  Eenvoudig gastverblijf (B.L.D)

 • Dag 3

  Mukawir ligt ongeveer op 800 meter hoogte en het begin van de rit brengt ons snel naar het laagste punt op aarde, de oevers van de Dode Zee, op een verbazingwekkende hoogte van 400 meter onder zeeniveau. De afdaling van 1200 hoogtemeters gaat over een rustige, erg overzichtelijke, slingerende weg. We fietsen langs de kustweg naar het Mujib Nature Reserve, waar je de gelegenheid hebt je onder te dompelen en vooral je drijfvermogen te testen in het erg zoute water (10 keer zouter dan gewoon zeewater). Na het zwemmen kunnen we douchen voor we terug op de fiets stappen en zuidwaarts rijden langs de zee. Na ongeveer 20 km slaan we af en beginnen een pittige klim van 25 km terug naar het oostelijke plateau op een hoogte van meer dan 900 meter. De volgwagen is net al gedurende heel de reis beschikbaar voor zij die even een stukje willen meerijden. Aangekomen in Karak zouden we nog net op tijd moeten komen om het prachtige fort te bezoeken voor we inchecken in het hotel.
  Mujib Hotel (B.L.D)

 • Dag 4

  De rit van vandaag brengt ons zuidwaarts langs het oostelijke plateau. We nemen een korte transfer met de volgwagen uit de drukte van de stad en volgen terug de rustige Kings’ Highway, langs landbouwvelden, ruïnes en verschillende dorpjes, totdat we de rand van Al Hassa kloof bereiken. We stoppen even om van de prachtige uitzichten te genieten voor we afdalen in de rotsachtige kloof. Na een best wel pittige klim terug uit de kloof genieten we van een lekkere picknicklunch in de schaduw van wat bomen. In de namiddag fietsen we ten oosten van de stad Tafila verder naar het zuiden. Over kleine landwegen klimmen we gestaag naar een hoogte van 1600 meter dichtbij de rotsachtige top van Jabal Ata’ta. Een laatste welverdiende afdaling brengt ons naar het dorpje Dana waar we verblijven in een eenvoudig familiehotel.
  Hotel Dana (B.L.D)

 • Dag 5

  In de ochtendkoelte wandelen we even door het dorpje voor we terug op onze fiets stappen richting Shobak Castle. Na een uitgebreid bezoek aan het oude kruisvaarders kasteel volgt een prachtige fietstocht op en neer over een verharde zandweg. Net vóór de lunch moeten we een pittige beklimming van een 6 km overbruggen maar steeds is de volgwagen in de buurt om de vermoeide fietsers te helpen. Onderweg houden we halt voor een picknick lunch. Het landschap is adembenemend met prachtige panorama’s over de Great Rift Valley. . Toegekomen aan de King’s Highway dalen we af naar Wadi Musa (Petra), waar we twee nachten verblijven.
  Petra Palace (B.L.D)

 • Dag 6

  Vandaag laten we de fiets aan de haak en bezoeken de hele dag de roze stad Petra. Deze oude hoofdstad van de Nabataërs is maar met één woord te omschrijven: uniek. In de diepe kloven, uitgesleten in roze zandsteen, staan imposante bouwwerken, façades van een oude en rijke cultuur. Onder leiding van een lokale, Engelstalige gids, wandelen we door de ‘Siq’ (kloof van 1200 m lang), en banen ons een weg langs de rotswanden, versiert met opschriften in oude talen en in de zandsteen uitgehouwen ruimtes. Het belangrijkste monument van Petra, het Schattenhuis, verschijnt op dramatische wijze aan het einde van de Siq. Deze imposante façade is ondertussen in heel de wereld bekend omdat ze werd gebruikt als decor in de slotscene van de film ‘Indiana Jones and the Raiders of the Lost Arc’. Verschillende gangen en trappen leiden naar honderden gebouwen, gevels, graven, badhuizen en tempels. De lokale gids begeleidt ons tot kort vóór het middagmaal door deze fascinerende site. In de namiddag ben je vrij de oude stad van Petra verder op eigen initiatief te verkennen.
  Petra Palace (B)

 • Dag 7

  De dag begint met een korte transfer naar het zuiden naar de stad Rajif  waar de rit start met een snelle afdaling naar het dorp Delagha.  We verlaten definitief de bewoonde wereld en trekken over een verharde zandweg door het woestijnachtige gebied. De omgeving kleurt van wit, naar geel, oker, sommige stukken dieprood, onbeschrijflijk mooi. Regelmatig passeren we nederzettingen van bedoeïnen families die nog altijd als half nomaden leven. Hier en daar gaan we in op de uitnodiging om een tas thee of koffie te drinken en leren zo heel wat over het dagdagelijkse leven van deze bijzonder gastvrije bewoners. In een klein dorp genieten we van een lekkere picknick lunch. In de namiddag fietsen we verder over de zandweg op en neer tot Al Quweira, gelegen aan de Desert Highway. Deze steken we over en trekken de woestijn in richting Wadi Rum. Tijdens dit deel van onze rit merken we het veranderende woestijnlandschap, waarbij de zandstenenbergen groter en zelfs kleurrijker beginnen te worden. We zullen de 5 kilometer lange droge moddervlakten van Disieh oversteken, omringd door verbazingwekkende zandsteenformaties, om uiteindelijk te arriveren in Rum Village (950 m), tussen de torenhoge toppen van Jebel Rum en Jebel Um Ishrin. Hier ontmoeten we onze bedoeïenen-gastheer en gaan we per 4WD naar het hart van het beschermde gebied Wadi Rum. Onze overnachtingsplaats is in een traditioneel bedoeïenenkamp met grote tweepersoonstenten (je kan erin recht staan) en gedeeld (proper) sanitair. Nadat we hebben genoten van de zonsondergang, worden verwelkomd met een heerlijk lokaal avondmaal, bestaande uit bedoeïenen ‘zarb’. Dit is een traditioneel gerecht, bestaande uit vlees en groenten, klaargemaakt een halve meter onder het woestijnzand, in een afgesloten pot. ’s Avonds genieten we bij het kampvuur van de prachtige sterrenhemel.
  Salem Campsite (B.L.D)

 • Dag 8

  Na het ontbijt (we voorzien voldoende tijd om te genieten van de ochtend in de woestijn), beginnen we onze laatste fietsrit van de reis aan de voet van de top van Al Qattar. We steken de westelijke rand van het Wadi Rum-reservaat over en fietsen over harde woestijnpaden met hier en daar wat mul zand. Na een paar uur fietsen komen we uit op een asfaltweg die ons al snel naar de hoofdweg brengt die we tot Aqaba volgen. We fietsen letterlijk tot aan de rand van de zee om op die manier deze reis mooi te eindigen.  We lunchen snel in een populaire lokale ontmoetingsplaats in de stad en gaan dan naar Aqaba’s South Beach om een ​​paar uur door te brengen in een strandresort aan de Rode Zee. Je kan zwemmen, snorkelen of gewoon relaxen op het strand met een koud drankje in de hand. Na een douche en omkleden, keren we in de laten namiddag terug naar het hotel in Madaba.
  Rumman Hotel, Salomeh Hotel of Mariam Hotel (B.L.D)
  (gelijkwaardige hotels in dezelfde straat. Het is afhankelijk van vertrekdatum waar men verblijft.)

 • Dag 9

  Na het ontbijt eindigt het programma met een groepstransfer terug naar de luchthaven.
  (B)

 • Dag 1

  De eerste dag plannen we afhankelijk van het uur van aankomst een groepsmeeting met de andere deelnemers. Gezien veel van de vluchten pas erg laat toekomen kan het zijn dat je de andere deelnemers pas zal ontmoeten aan het ontbijt de volgende dag. Afhankelijk van je aankomstuur, kan je nog een bezoek brengen aan de Grieks-orthodoxe Sint-Georgiuskerk, gekend vanwege het Palestina-mozaïek, een landkaart die uit 2 miljoen steentjes bestaat. Indien je vlucht later toekomt adviseren we één nacht extra te reserveren in Madaba.
  Rumman Hotel, Salomeh Hotel of Mariam Hotel
  (gelijkwaardige hotels in dezelfde straat. Het is afhankelijk van vertrekdatum waar men verblijft.)

 • Dag 2

  Kort na het ontbijt testen we de fietsen en doen aanpassingen waar nodig. We vertrekken per fiets aan het hotel en rijden via rustige binnenwegen naar de historische site van de berg Nebo, die zijn betekenis dankt aan de profeet Mozes. Bij aankomst wandelen we naar het prachtige uitkijkpunt waar de reisleider de geschiedenis van deze berg zal vertellen. We brengen ook kort een bezoek aan het bijhorend museum. Na dit eerste culturele luik fietsen we verder over een kleine weg naar het dorp Main waar we rechtsaf op de Kings’ Highway slaan, een rustige regionale hoofdweg.  Na slechts een paar kilometer slaan we af op een verharde weg en volgen deze naar het dorp Libb. Op en neer gaat het naar de ruïnes van het kasteel van King Herod’s. Een prachtige stop met terug wondermooie zichten over de weidse omgeving en Dode Zee in de verte.  Onze fietstocht vandaag brengt ons naar naar het kleine dorp Mukawir. We zijn te gast bij een lokale familie. Het verblijf is erg eenvoudig (met gedeeld maar erg proper sanitair) en het eten is er geweldig lekker. In deze streek zijn geen hotels en het verblijf bij een gastfamilie geeft ons een erg goede inkijk op het dagelijkse leven bij een Jordaans gezin.
  Eenvoudig gastverblijf (B.L.D)

 • Dag 3

  Mukawir ligt ongeveer op 800 meter hoogte en het begin van de rit brengt ons snel naar het laagste punt op aarde, de oevers van de Dode Zee, op een verbazingwekkende hoogte van 400 meter onder zeeniveau. De afdaling van 1200 hoogtemeters gaat over een rustige, erg overzichtelijke, slingerende weg. We fietsen langs de kustweg naar het Mujib Nature Reserve, waar je de gelegenheid hebt je onder te dompelen en vooral je drijfvermogen te testen in het erg zoute water (10 keer zouter dan gewoon zeewater). Na het zwemmen kunnen we douchen voor we terug op de fiets stappen en zuidwaarts rijden langs de zee. Na ongeveer 20 km slaan we af en beginnen een pittige klim van 25 km terug naar het oostelijke plateau op een hoogte van meer dan 900 meter. De volgwagen is net al gedurende heel de reis beschikbaar voor zij die even een stukje willen meerijden. Aangekomen in Karak zouden we nog net op tijd moeten komen om het prachtige fort te bezoeken voor we inchecken in het hotel.
  Mujib Hotel (B.L.D)

 • Dag 4

  De rit van vandaag brengt ons zuidwaarts langs het oostelijke plateau. We nemen een korte transfer met de volgwagen uit de drukte van de stad en volgen terug de rustige Kings’ Highway, langs landbouwvelden, ruïnes en verschillende dorpjes, totdat we de rand van Al Hassa kloof bereiken. We stoppen even om van de prachtige uitzichten te genieten voor we afdalen in de rotsachtige kloof. Na een best wel pittige klim terug uit de kloof genieten we van een lekkere picknicklunch in de schaduw van wat bomen. In de namiddag fietsen we ten oosten van de stad Tafila verder naar het zuiden. Over kleine landwegen klimmen we gestaag naar een hoogte van 1600 meter dichtbij de rotsachtige top van Jabal Ata’ta. Een laatste welverdiende afdaling brengt ons naar het dorpje Dana waar we verblijven in een eenvoudig familiehotel.
  Hotel Dana (B.L.D)

 • Dag 5

  In de ochtendkoelte wandelen we even door het dorpje voor we terug op onze fiets stappen richting Shobak Castle. Na een uitgebreid bezoek aan het oude kruisvaarders kasteel volgt een prachtige fietstocht op en neer over een verharde zandweg. Net vóór de lunch moeten we een pittige beklimming van een 6 km overbruggen maar steeds is de volgwagen in de buurt om de vermoeide fietsers te helpen. Onderweg houden we halt voor een picknick lunch. Het landschap is adembenemend met prachtige panorama’s over de Great Rift Valley. . Toegekomen aan de King’s Highway dalen we af naar Wadi Musa (Petra), waar we twee nachten verblijven.
  Petra Palace (B.L.D)

 • Dag 6

  Vandaag laten we de fiets aan de haak en bezoeken de hele dag de roze stad Petra. Deze oude hoofdstad van de Nabataërs is maar met één woord te omschrijven: uniek. In de diepe kloven, uitgesleten in roze zandsteen, staan imposante bouwwerken, façades van een oude en rijke cultuur. Onder leiding van een lokale, Engelstalige gids, wandelen we door de ‘Siq’ (kloof van 1200 m lang), en banen ons een weg langs de rotswanden, versiert met opschriften in oude talen en in de zandsteen uitgehouwen ruimtes. Het belangrijkste monument van Petra, het Schattenhuis, verschijnt op dramatische wijze aan het einde van de Siq. Deze imposante façade is ondertussen in heel de wereld bekend omdat ze werd gebruikt als decor in de slotscene van de film ‘Indiana Jones and the Raiders of the Lost Arc’. Verschillende gangen en trappen leiden naar honderden gebouwen, gevels, graven, badhuizen en tempels. De lokale gids begeleidt ons tot kort vóór het middagmaal door deze fascinerende site. In de namiddag ben je vrij de oude stad van Petra verder op eigen initiatief te verkennen.
  Petra Palace (B)

 • Dag 7

  De dag begint met een korte transfer naar het zuiden naar de stad Rajif  waar de rit start met een snelle afdaling naar het dorp Delagha.  We verlaten definitief de bewoonde wereld en trekken over een verharde zandweg door het woestijnachtige gebied. De omgeving kleurt van wit, naar geel, oker, sommige stukken dieprood, onbeschrijflijk mooi. Regelmatig passeren we nederzettingen van bedoeïnen families die nog altijd als half nomaden leven. Hier en daar gaan we in op de uitnodiging om een tas thee of koffie te drinken en leren zo heel wat over het dagdagelijkse leven van deze bijzonder gastvrije bewoners. In een klein dorp genieten we van een lekkere picknick lunch. In de namiddag fietsen we verder over de zandweg op en neer tot Al Quweira, gelegen aan de Desert Highway. Deze steken we over en trekken de woestijn in richting Wadi Rum. Tijdens dit deel van onze rit merken we het veranderende woestijnlandschap, waarbij de zandstenenbergen groter en zelfs kleurrijker beginnen te worden. We zullen de 5 kilometer lange droge moddervlakten van Disieh oversteken, omringd door verbazingwekkende zandsteenformaties, om uiteindelijk te arriveren in Rum Village (950 m), tussen de torenhoge toppen van Jebel Rum en Jebel Um Ishrin. Hier ontmoeten we onze bedoeïenen-gastheer en gaan we per 4WD naar het hart van het beschermde gebied Wadi Rum. Onze overnachtingsplaats is in een traditioneel bedoeïenenkamp met grote tweepersoonstenten (je kan erin recht staan) en gedeeld (proper) sanitair. Nadat we hebben genoten van de zonsondergang, worden verwelkomd met een heerlijk lokaal avondmaal, bestaande uit bedoeïenen ‘zarb’. Dit is een traditioneel gerecht, bestaande uit vlees en groenten, klaargemaakt een halve meter onder het woestijnzand, in een afgesloten pot. ’s Avonds genieten we bij het kampvuur van de prachtige sterrenhemel.
  Salem Campsite (B.L.D)

 • Dag 8

  Na het ontbijt (we voorzien voldoende tijd om te genieten van de ochtend in de woestijn), beginnen we onze laatste fietsrit van de reis aan de voet van de top van Al Qattar. We steken de westelijke rand van het Wadi Rum-reservaat over en fietsen over harde woestijnpaden met hier en daar wat mul zand. Na een paar uur fietsen komen we uit op een asfaltweg die ons al snel naar de hoofdweg brengt die we tot Aqaba volgen. We fietsen letterlijk tot aan de rand van de zee om op die manier deze reis mooi te eindigen.  We lunchen snel in een populaire lokale ontmoetingsplaats in de stad en gaan dan naar Aqaba’s South Beach om een ​​paar uur door te brengen in een strandresort aan de Rode Zee. Je kan zwemmen, snorkelen of gewoon relaxen op het strand met een koud drankje in de hand. Na een douche en omkleden, keren we in de laten namiddag terug naar het hotel in Madaba.
  Rumman Hotel, Salomeh Hotel of Mariam Hotel (B.L.D)
  (gelijkwaardige hotels in dezelfde straat. Het is afhankelijk van vertrekdatum waar men verblijft.)

 • Dag 9

  Na het ontbijt eindigt het programma met een groepstransfer terug naar de luchthaven.
  (B)

Praktisch

AARD VAN DE REIS EN MOEILIJKHEIDSGRAAD

Jordanië kent vooral het klassieke culturele toerisme in groep met een bus en gids. Wij ervaren dat men dan behalve van de culturele hoogtepunten weinig van het land ziet. Door met de fiets van hoogtepunt naar hoogtepunt te reizen, ontdek je een wereld naast de grote verbindingswegen. Ontdek je unieke landschappen waar je geen andere toeristen zal ontmoeten.
Het is een uitdagende rondreis geschikt voor iedere sportieveling die graag en veel fietst. Regelmatig zijn er dagen dat we langer dan 8 uur in het zadel zitten.
30 % van het fietstraject gaat over niet geasfalteerde, verharde, soms oneffen zandwegen. Er is echter geen technische mountainbike ervaring vereist maar ervaring met het rijden over zandwegen is een plus.
Het grote verschil met ons 8 daags programma zijn de langere fietsdagen én de vele hoogtemeters die hiermee gepaard gaan.

Het kleine cultuurverschil maakt dit een erg toegankelijke reis. Laat je verleiden tot een fietsreis door dit fascinerende land.

 

ACCOMMODATIES

Je verblijft 6 nachten in hotels, 1 nacht in een eenvoudig gastverblijf en 1 nacht in een volledig uitgeruste kampeerplaats.

Bij alle accommodaties vinden wij minimaal een persoonlijke badkamer, een goede locatie en een lekkere traditionele keuken belangrijk, evenals hygiëne, een aangename sfeer, veiligheid en bovenal een juiste prijs/kwaliteit verhouding.
Uitzonderlijk slapen we in Mukawir één nacht bij mensen thuis met gedeeld sanitair. Er zijn 4 slaapkamers die we verdelen over de groep. In deze regio zijn geen hotels maar de gastvrijheid van de mensen compenseert het wat mindere comfort ruimschoots.

In de reisbeschrijving, die je vindt op de website, staan de gebruikte hotels vermeld.
Zijn bepaalde hotels volzet, dan wordt een gelijkwaardig of beter hotel voorzien.

In Wadi Rum overnachten we één nacht in tenten. Deze tenten zijn groot en uitgerust met vaste bedden en voorzien van elektriciteit. Er is een nieuw (sinds 2023) sanitair gebouw met mooie douches en toiletten, mannen en vrouwen gescheiden.

BEGELEIDING

Je wordt zowel begeleid door een volgwagen en een lokale Engelstalige fietsgids.
Onder voorbehoud van wijzigingen gaat er ook een politieman mee.
Reden: is ons na al die jaren nog steeds niet duidelijk.

De Engelstalige fietsgids zorgt voor de begeleiding op de fiets. Zij kennen de kleine, verkeersarme wegen, spreken de lokale taal en dragen bij tot uw comfort. Zij zijn hét contactmiddel met de plaatselijke bevolking.
Zij zorgen ook voor het dagelijkse onderhoud  en de technische ondersteuning van de fietsen.

De volgwagen vervoert de bagage, overbrugt samen met jou de langere afstanden en zorgt voor assistentie onderweg.

ETEN EN DRINKEN

De groepsreis is gebaseerd op basis van kamer met ontbijt, 6 middag- en 6 avondmalen.

De drank tijdens het avondmaal is niet inbegrepen.

Het ontbijt bestaat uit platte broden en toast, geserveerd met confituur, een witte kaas, hard gekookte eieren en de obligate humus (kikkererwtenpasta, gemixt met een sesampasta, knoflook en citroen).
Het middagmaal is regelmatig een picknick lunch, bestaande uit sla, tomaten, vlees, tonijn uit blik, olijven en humus.
De eerste dag zijn we ‘s middags te gast bij mensen thuis, en worden we heerlijk verwend met een uitgebreide lunch.

’s Avonds wordt als hoofdgerecht meestal gevogelte of lamsvlees met rijst en groenten geserveerd. Lamsvlees met rijst, pijnboompitten en een yoghurtsaus – ‘mansaf’ genaamd – is het nationale gerecht.

Jordaniërs houden erg van zoete desserts met honing, deeg, noten, rozenwater en kaneel. Tot slot drinkt men sterke koffie (met onderin de koffiedrab, die je natuurlijk niet opdrinkt!), zoete thee of muntthee.

Ondanks het verbod door de islam is alcoholische drank zo goed als overal verkrijgbaar (behalve gedurende de ramadan) en wordt veelvuldig gedronken.

In Jordanië wordt Amstel gebrouwen en hier verkoopt men ook veel importbier.

De Arabieren drinken ook arak, voor, tijdens en na het eten. Arak is een anijsdistillaat, dat op de Griekse ouzo lijkt en hetzelfde is als de Turkse raki. Arak wordt aangelengd met water.

Er zijn veel, typisch Jordaanse gerechten die het proberen waard zijn.

Neem bijvoorbeeld de mansaf, afkomstig is van de bedouinen, bestaat uit rijst met schapenvlees en yoghurtsaus. Kanafa, lijkt op gebak gevuld met noten of geitenkaas. Verder is musakhan ook het proberen waard; kip in olijfolie en uiensaus geroosterd met Arabisch brood. Probeer ook eens de bekende baklava, gebak gevuld met noten of honing, of qataif, kleine gefrituurde pannenkoekjes gevuld met noten of kaas. Dit laatste gerecht wordt vaak als dessert gegeten tijdens de ramadan, buiten deze periode is het moeilijker verkrijgbaar.

Heb je echter speciale dieetvoorschriften (ook voor op de eventuele vluchten!), gelieve ons dit vooraf te laten weten. In de mate van het mogelijke kunnen we de maaltijden aanpassen.

GELDZAKEN FOOIEN EN BUDGET

De munteenheid in Jordanië is de Jordanian Dinar = JOD.
In Jordanië kan je zowel cash geld wisselen als geld afhalen met je bankkaart.
Dit kan al bij aankomst op de luchthaven van Amman.

Betalen per creditcard kan, maar hoofdzakelijk beperkt tot grote restaurants en/of hotels.
Wij adviseren steeds wat contant geld mee te nemen op vakantie, voor het geval de bankautomaten niet werken.

Wissel geen geld in België maar in Jordanië.
Dit advies geldt ook voor het terug wisselen aan het einde van de reis, eenmaal terug in België krijg je slechts een zeer lage wisselkoers voor uw overgebleven dinars.

Een fooi is een erg persoonlijke zaak en er bestaan even veel meningen over als er reizigers zijn.
Belangrijk om weten is echter wel, dat onze medewerkers ter plekke een correct loon verdienen en dat een fooi echt wel een extra is.
Als je tevreden was over de geboden service is een extra voor die mensen echter meer dan welkom.
Internationaal adviseert men een 4-5 dollar per persoon / per dag voor de fietsbegeleider en 2-3 dollar per persoon / per dag voor de chauffeurs.

Voorzie een budget voor dranken en enkele resterende maaltijden.
Voor de extra maaltijden geven, we een adviesbudget van een 150-200 €, exclusief dranken. Ook eventuele fooien en de facultatieve activiteiten zijn niet inbegrepen in de prijs.

GEZONDHEID

FLY and BiKE heeft geen medische bevoegdheid.
Voor medisch advies verwijzen we dan ook naar je huisarts of naar het Tropisch Instituut (tel. 03 247 64 02 of www.itg.be).
Meer specifiek verwijzen we graag naar de website Wanda.be, een website van het ITG volledig gericht op reisgeneeskunde.

De medische voorzieningen zijn heel goed in de hoofdstad, maar beperkt in de rest van het land. Zorg in elk geval voor een middel tegen darmstoornissen, een zoutoplossing tegen uitdroging en een pijnstillend middel.

Onze reisleiders hebben een goede EHBO opleiding gehad maar mogen behalve het bieden van eerste hulp, geen klassiek medische handelingen doen. Zij mogen bv nooit medicatie toedienen of adviseren.

Wij werken samen met Allianz Global Assistance. Meer info zie onderaan.

GROEPSGROOTTE EN SAMENSTELLING

Onze Engelstalig begeleide groepen zijn samengesteld uit mensen van over heel de wereld. Een aangename manier om vrienden te maken wereldwijd.
De voertaal tijdens deze reizen is Engels.
Voor deze reis gaan we van 6 tot 14 reizigers. We beperken bewust het aantal deelnemers om de impact op de omgeving zo klein mogelijk te houden.

HUURFIETSEN

In Jordanië beschikken we over goede huurfietsen. Het zijn fietsen van het type mountainbike, Scott Ascott met voorvering en 21-27 versnellingen

Onze begeleiders werken tevens als fietshersteller. Zij doen tijdens de reis het onderhoud van de fietsen en zullen steeds klaar staan de eventuele technische mankementen op te lossen.

KINDEREN

Op onze groepsreizen naar Jordanië is de minimumleeftijd 18 jaar.

KLIMAAT

Jordanië bestaat vooral uit woestijnlandschap met aanvullend een strook vruchtbare grond langs de oevers van de Jordaan. In het zuiden heeft Jordanië met de Golf van Aqaba een verbinding met de Rode Zee en in het westen ligt de Dode Zee, een meer met een hoog gehalte aan zout waardoor je zeer gemakkelijk blijft drijven.

Een groot gedeelte van Jordanië bestaat uit een plateau met een hoogte van 700 tot 1200 Jordanië heeft in het westen een mediterraan klimaat en meer landinwaarts een steppe- en woestijnklimaat.

In het westen kunnen de winters (november-maart) koud en nat zijn en de zomers (april-november) droog en heet. De droogste maanden zijn mei tot en met augustus, en de natste maand is februari. In de winter kan er zelfs sneeuw vallen.

Het steppe- en woestijnklimaat kenmerkt zich door hete droge zomers en relatief koude winters met nauwelijks regenval. De Dode Zee en de Jordaanvallei zijn heet en droog. Temperaturen van rond de 40° C zijn geen uitzondering.

REISDOCUMENTEN

Voor Jordanië heb je een geldig internationaal reispas nodig, minimum 6 maanden geldig na terugkeer in België/Nederland.
Voor een toeristisch verblijf wordt het visum aan de grens/luchthaven afgegeven.
Kostprijs onder voorbehoud 40 JOD (ongeveer 50 €).
Bij groepsreizen trachten we dit visum gratis te regelen.

SINGLES

Bij deze internationale groepsreis is er géén toeslag voor reizigers alleen.

Wie alleen reist, deelt een kamer met één of twee alleenreizende reisgenoten van hetzelfde geslacht.

Wil je verzekerd zijn van een éénpersoonskamer, kan dit aangevraagd worden mits betaling van de éénpersoonstoeslag.

VEILIGHEID

Veiligheid is bij FLY and BiKE de eerste vereiste om een reis door een bepaald land te laten doorgaan. Onze reizigers reizen voor hun plezier en dan mogen er omtrent de veiligheid geen zorgen zijn.

Over het algemeen geldt dat Jordanië een veilig land is.

Wij hebben op al onze bestemmingen zéér goede lokale contacten en zullen bij de minste twijfels programma’s aanpassen of de reis in zijn geheel annuleren.

Het dragen van een fietshelm is verplicht en absoluut aangewezen.

De fietsbegeleider heeft een opleiding EHBO gehad, maar het spreekt voor zich dat voorzichtigheid op de fiets is aangewezen.

Ook een goede reisverzekering is verplicht. FLY and BiKE werkt samen met Allianz Global Assistance (zie verder).

VERLENGINGEN

Deze reis kan perfect verlengd worden bv. aan het strand van Aqaba.
Contacteer ons gerust voor de verschillende mogelijkheden.

VERVOER EN VLUCHTEN

In Jordanië reizen we met een veilige volgwagen waar je gemiddeld 1.5 zitplaats hebt per persoon, aangepast aan de grootte van het groepje.

Vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs. Hoe vroeger je reserveert, hoe voordeliger je vliegt!

De reis start en eindigt in Amman.

FLY and BiKE heeft contracten met de grootste luchtvaartmaatschappijen en zal je graag, in combinatie met de fietsreis, een vrijblijvend vluchtvoorstel maken.

VERZEKERING

Voor avontuurlijke reizen is een goede reisverzekering verplicht
Je bent vanzelfsprekend niet verplicht deze via ons af te sluiten.

FLY and BiKE werkt samen met Allianz Global Assistance.

Een annulatieverzekering alleen komt op 6,5 % van de reissom.
Een volledige reis- en persoonsbijstand komt op € 7,7 per persoon per dag.
Contacteer ons vrijblijvend voor onze interessante jaarpolissen.

De voorwaarden van de verschillende polissen ontvang je samen met het reiscontract maar kunnen indien gewenst vooraf aangevraagd worden.

GARANTIEFONDS REIZEN

FLY and BiKE is via Nordic lid van het VVR en het Garantiefonds Reizen.

Bij financieel onvermogen van de reisorganisator met wie je een reiscontract afsloot, kan je een beroep doen op het Garantiefonds Reizen.
Dit kan je doen door je te wenden tot uw reisorganisator of reisbemiddelaar of door rechtstreeks contact op te nemen op het adres: Metrologielaan 8, 1130 Brussel.

Indien je een reis boekt via FLY and BiKE gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen.

Meer reizen in Midden-Oosten

 • Engelstalige groepsreis

  Turkije Cappadocia

  Turkije

  vanaf 1.920 euro

  9 dagen

  Bekijken
 • Individuele reis

  Turkije Cappadocia

  Turkije

  vanaf 1.720 euro

  9 dagen

  Bekijken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nieuws van onze bestemmingen in je mailbox en ontdek als eerste onze promoties