Patrick in Mongolië

Het is enkel dankzij de vele trouwe reizigers dat we onze organisatie jaar na jaar kunnen uitbreiden.
Bij deze willen we jullie allen oprecht danken voor de jaren trouw aan FLY and BiKE.

DIKKE MERCI!

Graag stellen we de komende maanden een aantal van onze reizigers voor.
Deze maand stellen we graag Patrick voor, een zalig man. Sinds bijna 15 jaar doet hij jaarlijks een FLY en BiKE reis.
Begonnen als klant, vriend geworden en nu noem ik hem mijn grote broer. Danku mateke!
Patrick is 55 jarige verpleegkundige, afkomstig uit Brugge

Waar ben je al geweest met FLY and BiKE?
Mijn partner en ik zijn beiden reizigers, wij ‘tjolen’ graag op zijn West Vlaams gezegd, voortdurend onderweg, van plaats naar plaats.
De eerste keer dat we met FLY and BiKE mee geweest zijn was in 2009 en dit richting Cuba. De volgende bestemmingen waren: Vietnam/Cambodja/Thailand, Costa Rica, Myanmar, Ethiopië, Sri Lanka, Peru, Madagaskar, Noord Thailand en Laos, Mongolie, Sri Lanka, Jordanië, Kerala (Zuid India), Indie, Zuid Afrika/ Swaziland en de volgende zit klaar… Rajasthan (Noord Indië)

Welke bestemming springt eruit?
Mijn top 3 is:
Mongolië: de wijdheid, de stilte, ongerepte natuur, de ruiter die je voorbij raast in galop maar dan zonder zadel, de honderden wilde paarden, van yurt naar yurt fietsen, geen gsm verbinding, … Nooit gedacht dat ik naar Mongolië op reis kon.
Myanmar en Laos: op sommige plaatsten een flash back meegemaakt van 100 jaar terug. We fietsten met onze gids van dorpje naar dorpje, langs wegeltjes die niet toegankelijk waren voor auto's.
Ethiopie: prachtige landschap, vriendelijke mensen. Soms kwamen we op plaatsen waar mensen geen toekomst kunnen uitbouwen en dan word je wel even op je plaats gezet..

Leuke anekdote, bijzondere herinnering?
Mijn bijzondere herinnering is op onze eerste fietsreis te Cuba, het eerste uur op de fiets. Een bijzondere beleving, een ver land ontdekken op de fiets! Ik kon het niet geloven.. Het is eens iets anders dan met de autocar te reizen, uitstappen, foto’s nemen en terug weg in de aircobus.
Het is minder toeristisch toekomen wanneer je op je fiets toekomt in een dorpje, bezweet, vuil en dorstig. Je stopt aan een lokaal kraampje op straat en je drinkt er iets fris. Soms stopten we met 10 fietsers en was de voorraad erdoor. Hun week was goed.
We wisten niet zeker of we zo’n fietsreis wel aankonden want in België zijn we gewoon stadfietsers. Geen echte mountainbikers en zondagmorgenfietsers. En zie, ondertussen gaan we al 15 jaar mee!

Een leuke ervaring was in Myanmar toen we een theetje aan het drinken waren langs de weg.
Een meneer van het dorp kwam zomaar naast me zitten en keek de ganse tijd naar mijn armen. Uiteindelijk vroeg hij aan de gids of hij over mijn behaarde armen mocht wrijven want hij had dit nog nooit gezien.

Toch ook een mooie was een bijzondere massage door blinde masseurs in Laos. We moesten allemaal naast elkaar gaan liggen op matrassen in een grote zaal. De masseurs begonnen met ons stuk per stuk af te tasten om te voelen hoe groot we waren, hoe gespierd, man vrouw… en op die manier werd een masseur toegewezen. Het was een prachtige en unieke ervaring.

Door de verschillende fietsreizen hebben we leuke en interessante mensen leren kennen waar we sinds enkele jaren afspreken om gezamenlijk een fietsreis te maken. Helaas is er ook iemand overleden uit onze groep en de volgende keer dat we samen op fietsreis zijn zullen we een drinken op hem..

FLY and BiKE brengt ons op magische plaatsen!

Waar wil je nog gaan fietsen?
Japan, Nieuw Zeeland, Canada.