Vietnam

14 dagen
-
Saigon naar Hanoi

Vietnam is een uniek en boeiend land met een enorme verscheidenheid aan landschappelijk schoon, een ongelooflijk rijke cultuur, een heerlijke keuken en een geschiedenis die meer dan vierduizend jaar teruggaat. Dit is het Vietnam dat wij graag aan u willen voorstellen!

 

Dag 1

Bij aankomst in Saigon wordt u afgehaald door het lokale team (wij voorzien een groepstransfer. Indien u op ander uur toekomt, dient u individueel een taxi te nemen) en rijdt samen met de internationale groep naar het hotel in het centrum. We logeren in een correct hotelletje op wandelafstand van de vele bezienswaardigheden. De rest van de dag bent u vrij de stad een eerste maal te verkennen. In de vroege avond plannen we een bijeenkomst met de groep en het lokale team en overlopen we de eerste praktische zaken van de fietsreis.
We eindigen de eerste dag met een gezellige maaltijd in een lokaal restaurant.

Victory Hotel

Dag 2

Na het ontbijt nemen we de volgwagen voor een korte transfer tot net buiten de drukte van de stad. Op een kleine landweg testen we de fietsen en doen aan passingen waar nodig. Vandaag fietsen we naar de naar de welgekende Cu Chi tunnels. Dit complex is onderdeel van een groter tunnelnetwerk dat vrijwel onder heel Vietnam doorloopt. In deze tunnels bewoog en leefde de Vietcong tijdens de oorlog recht onder de neus van het Amerikaanse leger. Het is meer dan gewoon een tunnel, het is een complete ondergrondse stad. De fietsroute hier naartoe is hoofdzakelijk vlak op een goede, rustige asfaltbaan langs rijstvelden en rubberplantages.
Bij aankomst bekijken we eerst een korte film over de geschiedenis van deze plaats voor we de site te voet verkennen. We wandelen door bamboebossen en krijgen de kans door één van de vele smalle tunnels te kruipen. Op de site leren we hoe de Vietcong leefden en overleefden onder de grond.
In de namiddag rijden we met de volgwagen terug naar het hotel in Ho Chi Minh. U heeft nog voldoende tijd om de verschillende bezienswaardigheden, waaronder het oorlogsmuseum te bezoeken.

Victory (B)

icoBike
40 km fietsen
 
 

Dag 3

’s Ochtends nemen we kort de volgwagen naar de Dong Nai rivier die we oversteken per ferry. Nadien stappen we over op de fiets en rijden door het uitgestrekte landbouwgebied van dorpje naar dorpje langs rijstvelden en rubberplantages. Na een welverdiende lunch in het dorp Cam My vervolgen we onze rit over rustige landelijke wegen voor ongeveer 25 km naar Song Ray en daarna naar Ba To Lake. Hier laden we de fietsen in de volgwagen en rijden naar het paradijselijke strand van Mui Ne. Nadat we ons hebben geïnstalleerd in het hotel, kan u genieten van de zonsondergang over het parelwitte strand.

Tien Dat Resort (B.L)

icoBike
Max. 80 km fietsen

Dag 4

In de ochtendkoelte fietsen we rechtstreeks van het hotel een tijdje langs de kustlijn om aansluitend het binnenland in te rijden naar de uitlopers van het Centrale Hoogland. Het parcours is erg rustig maar wel wat meer heuvelachtig ten opzichte van de dag voorheen. De volgwagen is echter steeds in de buurt om de vermoeide reizigers te assisteren. Na een lekkere noedelsoep in een plaatselijk restaurant fietsen we verder over de rustige wegen. De route van de namiddag is opvallend vlakker. In de late namiddag nemen we de volgwagen naar Dalat, gelegen in de bergen van het Centrale Hoogland. het traject per volgwagen is erg mooi. We rijden door een landschap van gracieuze dennenbomen en dichte bossen, koffie- en theeplantages, landbouwvelden, ... Hoe verder we rijden hoe koeler het wordt. Dalat is een voormalige Franse koloniale stad, opgericht meer dan 100 jaar geleden door een Franse wetenschapper, Dr Alexandre Yersin met als belangrijkste doel te ontsnappen aan de vochtige warmte van de laaglanden. De Fransen zijn reeds lang weg maar de statige villa's her en der verspreid geven nog een duidelijk beeld van de glorie van weleer.

River Prince (B.L)

icoBike
Max. 65 km fietsen
 
 

Dag 5

Vandaag verlaten we het frissere Dalat. We vertrekken per fiets aan het hotel en klimmen voorzichtig uit de stad. Onze eerste stop is aan een voormalig treinstation. Na een kort bezoek volgt een spectaculaire fietsrit ons langs een aantal korte maar pittige hellingen. Op de laatste bergpas houden we halt voor het middagmaal en nadien volgt een welverdiende afdaling van 30 km terug naar de laaglanden. Moe maar voldaan rijden we vervolgens met de volgwagen naar Nha Trang gelegen aan de kust. Met zijn mooie zonnige klimaat, kristalhelder blauw water en een prachtig 6 km lang strand een mooie plaats om 2 nachten te verblijven.

Starlet Hotel (B.L)

icoBike
Max. 100 km fietsen

Dag 6

Na de eerder zware fietsdag van gisteren laten we vandaag de fietsen aan de haak. De reisleider zal een voorstel doen om per boot te gaan snorkelen in de buurt van een omliggend eiland. We varen een klein uurtje en leggen dan de motor stil om in het water te gaan. Nadat we hebben genoten van het water en de zon varen we naar een klein drijvend eiland, waar we in een lokaal restaurantje bij een vissersgemeenschap een heerlijke vissoep eten. Zij die niet wensen in te gaan op de daguitstap, kunnen genieten van een stranddag en eventueel snorkelmateriaal huren.
Starlet Hotel (B)

 
 

Dag 7

Na een vroeg ontbijt brengt de volgwagen ons naar Co Ma, waar de klim begint over de gelijknamige pas. De niet al te zware klim volgt de kustlijn en gaat op en neer naar het mooie vissersdorpje Dai Lanh. Na een aangename zwem- en drankstop aan het mooie strand fietsen we verder naar Tuy Hoa, waar we het middagmaal nuttigen. Ook in de namiddag fietsen we verder naar de kust om te eindigen met een transfer per volgwagen naar Quy Nhon, waar we overnachten.
Hai Au Hotel (B.L.D)

icoBike
Max. 80 km fiesten

Dag 8

We starten met een erg korte transfer uit de drukte van de stad en nemen dan de fiets voor de route verder naar het noorden. Vandaag genieten we van een hoofdzakelijk vlakke rit langs de kust naar Phu My en Binh Duong. Onderweg houden we halt voor het middagmaal in een klein lokaal restaurantje. Ook vandaag doen we vanwege de drukte het laatste stukje naar het hotel in Quang Ngai met de volgwagen.

Thien An Riverside Song Tra (B.L)

icoBike
Max. 80 km fietsen
 
 

Dag 9 en 10

Na een vroeg ontbijt fietsen we naar het plaatsje My Lai (12 kilometer). In dit dorp hebben de Amerikaanse soldaten in 1968 één van de grootste bloedbaden uit de Vietnam oorlog aangericht. Er vielen hoofdzakelijk onschuldige burgerslachtoffers en met uitzondering van 11 bewoners, werd het ganse dorp uitgemoord. U vindt er als stille herdenking een kleurrijke mozaïek, een beeld en een museum. Na een begeleid bezoek nemen we verder de fiets langs de kustweg. Waar mogelijk fietsen we op de kleine verharde wegen. Ter hoogte van de Binh Thuan penninsula plaatse we de fietsen in de volgwagen en rijden we verder met de volgwagen naar Hoi An waar we 2 nachten overnachten in een mooi hotel met zwembad op de binnenplaats.
Hoi An was in de 17de en 18de eeuw één van de belangrijkste handelsplaatsen in het Oosten. U vindt er meer dan 844 monumenten met historische waarde. Zowel de Chinese als Japanse handelslieden bouwden er imposante koopmanshuizen, die ook nu nog dienst doen als woonplaats. Sommige van deze zijn omgebouwd tot restaurant /taverne en zijn echte pareltjes. Hoi An is ook gekend vanwege een kleurrijke kunstrichting. De verschillende galerijen her en der verspreid in het dorp, geven u de kans een unieke herinnering mee naar huis te nemen. U vindt er ook verschillende naaiateliers, waar u erg mooie kledij in zijde kan laten maken. De Vietnamese dames nemen uw maten en de dag nadien kan u de bijzondere outfit afhalen! De volgende dag laten we de fiets aan de haak en plannen een wandeling door het verkeersvrije historische centrum van deze voormalige handelsstad.

Hoi An Lantern (B)

icoBike
40 km fietsen

Dag 11

Vandaag staat de sportiefste maar misschien wel mooiste fietstocht van de reis op het programma. Na het ontbijt nemen we de volgwagen tot voorbij Danang om vandaar te starten aan de beklimming van de High Van Pas. Deze pas, ook wel gekend als de 'Wolkenpas', vormt een natuurlijke grens tussen het eerder sobere Noorden en het liberale Zuiden. Op 496 meter boven de zeespiegel hebben we een schitterend zicht over de Zuid Chinese Zee. De beklimming is 10 km lang, maar ook hier heeft u de assistentie van de volgwagen indien gewenst.
De afdaling is een mooie beloning voor de inspanning! Beneden toegekomen fietsen we nog een kort stukje naar een klein lokaal restaurant waar we genieten van een fel verdiende lunch. Na het middagmaal fietsen we via een prachtige secundaire weg naar Hue, onze overnachtingsplaats. Deze tocht gaat langs immense grafplaatsen versierd in de felste kleuren. Onderweg stoppen we regelmatig in dorpjes om het dagelijkse leven van kortbij te kunnen bekijken. Toegekomen te Hue installeren we ons in het comfortabele hotel met zwembad op het dakterras.
Due Tan 2 (B)

icoBike
Max. 70 km fietsen
 
 

Dag 12

Na het ontbijt plannen we een stadsbezoek per fiets. De eerste stop is aan de Citadel en de Verboden Purperen stad. Na een uitgebreid bezoek fietsen we verder naar de Parfumrivier en schepen in op een ‘drakenboot’. We varen naar de verschillende graftomben van de vroegere keizers. We stoppen onder meer ter hoogte van de Thien Mu Pagoda. Na een bezoek aan het complex varen we verder naar de graftombe van Tu Duc. Dit is een enorm uitgestrekt en ommuurd terrein met enkele tempels en een mooi teak houten paviljoen. Buiten wachten de fietsen en rijden we terug naar Hue waar u zich kan verfrissen in het hotel. In de vooravond nemen we de Reunification Express nachttrein naar Hanoi, een comfortabele manier om de 700 km naar het noorden te overbruggen.

Nachttrein (B)

icoBike
20 km fietsen

Dag 13

Vandaag hebben we een hele dag om Hanoi te verkennen. De grote koloniale gebouwen samen met de ruime boulevards en de met bomen omzoomde meren, maken dit tot één van de meest sierlijke en charmante steden in Zuidoost-Azië. We bezoeken eerst de One Pillar Pagode. Een groot deel van de originele tempel werd tijdens de Franse oorlog vernietigd, maar de Vietnamese regering heeft na de oorlog in 1955 de tempel laten laten herbouwen tot een prachtexemplaar. Vervolgens gaan we naar het mausoleum van Ho Chi Minh, een fascinerend bezoek. Nadien gaan we naar de Tempel van de literatuur. Deze tempel dateert uit 1070 en werd door koning Ly Thanh Tong opgericht ten gunste van het onderwijs en de topacademici van de stad. Enkele jaren later werd de tempel omgedoopt tot de eerste universiteit van Hanoi. We eindigen dit culturele luik met een bezoek aan de Hoa Lo-gevangenis, die beter bekend staat als de 'Hanoi Hilton'.
Moon View (B)

 
 

Dag 14

Het programma eindigt na het ontbijt. We voorzien een groepstransfer naar de luchthaven. Indien u langer blijft of op een andere uur vertrekt dan de groep, kunnen we een privétransfer regelen (exclusief).
(B)

B = ontbijt

L = middagmaal

D = avondmaal

Hotels steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid.