Vietnam

4 dagen
-
Saigon naar Saigon

Vietnam: begeef u onder de miljoenen fietsers. Vietnam is een uniek en boeiend land met een enorme verscheidenheid aan landschappelijk schoon, een ongelooflijk rijke cultuur, een heerlijke keuken én een geschiedenis die meer dan vierduizend jaar teruggaat. Dit is het Vietnam dat wij graag aan u willen voorstellen!

 

Dag 1

Nadat u uw medereizigers en begeleiders heeft ontmoet in een hotel te Saigon, rijdt u per volgwagen naar Cai Lay. Hier stapt u op de fiets en rijdt in ongeveer één uur en half via binnenwegen naar Cai Be. Na het middagmaal op een eilandje fietsen we verder naar het gastverblijf. We verblijven bij het charmante koppel Mr en Mrs Ba in een typisch Mekong Delat Vietnamees huis.
Samen met de gids fietst u nog tot het avondmaal in de buurt van het gastverblijf. 's Avonds verwent het gepensioneerde koppel ons met een heerlijke, typische Vietnamese maaltijd.

Homestay bij Mr en Mrs Ba (L.D)

icoBike
30 km fietsen

Dag 2

Na het afscheid van de gastfamilie fietsen we naar Vinh Long. Hier nemen we met onze fietsen de boot en varen naar één van de vele Mekong eilanden.
Dit is fietsen op zijn best! We rijden via smalle wegen, zowel geasfalteerd als verharde zandwegen, stoppen regelmatig om wat te drinken en te genieten van het leven op het eiland. We ontmoeten kleurrijke, wassende vrouwen, spelende kinderen, en praten wat met de bevolking. Onderweg passeren we ontelbare kleine en grotere houten bruggen. Eindbestemming van deze memorabele rit is de kleine haven, waar de ferry over de Co Chien rivier aanmeert. Toegekomen aan de overzijde van de rivier, fietsen we de laatste kilometers naar de mooie Khmer stad Tra Vinh.
Hier heeft u nog ruim de kans de omgeving verder te verkennen en zo een goed idee te vormen van het 'hart van de Mekong'.

Lokaal Hotel in Tra Vinh (B.L.D)

icoBike
40 km fietsen
 
 

Dag 3

Vandaag staat een een wat aparte tocht op het programma. We rijden voor het grootste deel van de dag door een Khmer gebied. U merkt dit vooral aan de typische architectuur en aan de verschillende Khmer tempels verspreid in het gebied. In groep fietsen naar de Ba Om vijver vol prachtige lotusbloemen. Dichtbij deze vijver laten lokale vrouwen hun toekomst voorspellen in een kleine tempel. Een merkwaardig tafereel. Onderweg bezoeken we eventueel ook nog een Boeddhistische tempelschool.
Eindbestemming van de dag is Can Tho de grootste stad in het Mekong gebied, gelegen aan de samenvloeiing van de Can Tho en de Hau Giang rivier.
U fiets zoveel u wenst, de weg naar Can Tho, is smal, rustig en erg vredig.

Lokaal Hotel in Can Tho (B.L.D)

icoBike
40 km fietsen

Dag 4

Tijdens de ochtend fietsen we naar de drijvende markt van Phong Dien. Op weg hiernaartoe passeren we eindeloze katoenplantages, houtzagerijen, kokosnoot verwerkers en veel meer bedrijvigheid. Toegekomen aan de markt laveren we tussen de ochtendlijke marktdrukte aan de boorden van de rivier.
Na een uitgebreid bezoek aan dit kleurrijke geheel fietsen we terug via het smalle pad naar de hoofdweg. Na het middagmaal te hebben genoten in een lokaal restaurant rijden we terug naar het hotel waar u nog de kans heeft u te verfrissen voor we met de volgwagen terug naar Saigon rijden, een transfer van een 4 uur.

(B.L)

B = ontbijt
L = middagmaal
D = avondmaal

icoBike
40 km fietsen