Vietnam - Cambodia - Thailand

14 dagen
-
Saigon naar Bangkok

Dé geschikte reis voor zij die op twee weken tijd enkele bijzondere hoogtepunten in Zuidoost-Azië wensen te verkennen. Een mooie combinatie van natuur en cultuur. De ritten gaan hoofdzakelijk over vlak terrein, met regelmatig een rustdag per boot in het programma. Sommige fietstrajecten zijn wat langer, maar u heeft steeds de assistentie van de volgwagen.

 

Dag 1

Na aankomst ontmoeting met het lokale team in het hotel te Ho Chi Minh City (= Saigon) gevolgd door een welkomstmaal in een gerenommeerd restaurant.

Northern Hotel (D)

Dag 2

We rijden met volgwagen gedurende een paar uur uit de drukte van de stad naar Cai Be, de toegangspoort van de Mekong Delta. Na het testen en eventueel aanpassen van de fietsen, start het fietsavontuur met een bijzonder mooie tocht door de groene Mekong Delta. We fietsen via smalle wegen, langs bananenplantages, velden vol suikerriet en rijst en eindigen deze eerste tocht aan de kleine haven, waar de ferry over de Co Chien rivier aanmeert. Aan de overzijde van de rivier fietsen we de laatste kilometers naar de mooie Khmer stad Tra Vinh.

Tra Vinh Provincial Guesthouse (B.L.D)

icoBike
Max. 65 km fietsen (+ 249 m / - 254 m)
 
 

Dag 3

Het fietstraject van vandaag is enorm afwisselend. We passeren langs typische Khmer huizen en tempels en fietsen over smalle bruggetjes, genietend van het leven langs de rivier. Slaapplaats van de dag is Can Tho, de grootste stad in het Mekong gebied.

Ninh Kieu 2 Hotel (B.L.D)

icoBike
Max. 92 km fietsen (+ 341 m / - 339 m)

Dag 4

Na een bezoek aan de drijvende markt van Cai Rang fietsen we naar de grens met Cambodia. We rijden door een schilderachtig landschap vol wuivende palmen. Het landschap wordt meer en meer heuvelachtig naarmate we het grensgebied naderen. In Thi Lai nemen we even de volgwagen naar de lunchplaats. Ook na het middagmaal volgt nog een transfer naar Ba Chuc. Hier bezoeken we de erg confronterende site van de Killing Fields, waar onder het Pol Pot regime meer dan 3000 Vietnamezen werden gedood. Terug op de fiets rijden we via kleine landweggetjes naar Sam Mountain, ondanks zijn naam, eerder een hoge heuvel. Na te hebben genoten van een zonsondergang over de uitgestrekte rijstvelden, nemen we kort de volgwagen naar Chau Doc.
Chau Po Hotel (B.L.D)

icoBike
Max. 70 km fietsen (+ 365 m / - 367 m)
 
 

Dag 5

Vandaag ruilen we de fiets voor een boot en varen over de Mekong Rivier naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodia. In de namiddag bezoeken we de Tuol Sleng Prison (S21) en de Killing Fields om meer te weten te komen over het turbulente verleden van Cambodja onder het Rode Khmer-regime.
Frangipani Royal Palace Hotel (B.L.D)

Dag 6

We vertrekken niet al te vroeg, zodat u de kans heeft het fascinerende Phnom Penh verder te verkennen. Kort voor de middag nemen we de volgwagen naar een lokaal restaurant buiten de drukte van de stad. Daarna fietsen we richting Phnom Pra Reach, ofwel Oudong , de voormalige hoofdstad van Cambodia. We fietsen door een afgelegen gebied van rijstvelden, langs paalwoningen, buffelkarren en worden overal enthousiast verwelkomd door de vriendelijke Khmer bevolking. Van kilometers ver zien we de pagodes en stoepa’s oprijzen vanop de Oudong berg. Aangekomen aan de voet van deze berg staat ons nog een pittige beklimming te wachten. Vooraleer we de fantastische uitzichten bewonderen moeten we maar liefst 590 trappen overwinnen! In de late namiddag rijden we met de volgwagen Kampong Thom.

Sambor Village (B.L.D)

icoBike
25 km fietsen (+ 83 m / - 77 m)
 
 

Dag 7

We beginnen de dag met een bezoek aan de schitterende, deels overgroeide tempelsite van Sambor Prei Kuk. Veel van de tempels (zo’n 150 werden ondertussen ontdekt) werden gebouwd in de 7de eeuw, dus ettelijke eeuwen vroeger dan de site van Angkor. Hoewel indrukwekkend én al in 1992 door UNESCO beschermd, wordt de site door weinig mensen bezocht. Na een uitgebreid bezoek nemen we de volgwagen naar het dorp Damdek waar we op de fiets stappen voor een prachtige fietstocht door de rijstvelden en kleine dorpjes. Onderweg naar Siem Reap houden we halt voor een lekkere picknick lunch.
Steung Siem Reap Hotel (B.L.D)

icoBike
Max. 65 km fietsen (+ 197 m / - 194 m)

Dag 8

Vandaag en morgen staan volledig in het teken van het magistrale tempelcomplex van Angor Wat. We fietsen naar de historische site en rijden door de zuidpoort via een combinatie van smalle asfaltwegen en verharde zandweggetjes naar de door bomen overgroeide tempels van Tha Prohm. Na een uitgebreide fotostop fietsen we verder door de jungle naar de oostpoort en verkennen hier de ommuurde stad Angkor Thom waar de Bayon met de mysterieus glimlachende gezichten als belangrijkste tempel geldt. In de hitte van het middaguur pauzeren we en houden een lunchstop. ’ s Namiddags fietsen we verder naar Angkor Wat zelf, de hoofdtempel van het gigantische Angkor complex. Na dit eerste bezoek aan het complex fietsen we in de vooravond terug naar Siem Reap.
Steung Siem Reap Hotel (B.L.D)

icoBike
30 km fietsen (+ 190 m / - 190 m)
 
 

Dag 9

Na het ontbijt fietsen we langs het platteland naar Banteay Srei. Deze ‘tempel van de vrouwen’ is één van de best bewaarde van heel Cambodia en staat bekend om zijn vele haarscherpe details in roze zandsteen. De tempel is eerder klein maar is van grote betekenis voor het begrijpen van de geschiedenis van het Angkor-tijdperk.
Vanaf hier fietsen we verder over een landelijke wegen naar Kbal Spean, ook wel bekend als de vallei van 1.000 Lingas. We zetten de fietsen opzij voor een makkelijke wandeltocht van een 3 km bergopwaarts door de jungle naar een rivierbedding waar we de mooiste afbeeldingen bewonderen, gehouwen uit de stenen van de bedding. Na ons bezoek keren we per volgwagen terug naar Siem Reap.
Steung Siem Reap Hotel (B.L)

icoBike
56 km fietsen (+ 239 m / - 184 m)

Dag 10

Afhankelijk van de stand van het water plannen we een boottocht van ongeveer vijf uur op een traditionele houten boot. We vertrekken aan het Tonle Sap Meer om vervolgens via de Sanker rivier aan te komen in Battambang. Een rustige dag genieten van het leven op en rond het water. Als het waterniveau te laag staat zullen we dit traject met de volwagen doen.
Steung Sangke Hotel (B.L.D)

 
 

Dag 11

Het mooie fietstraject van vandaag gaat door een ongerept gebied, ten zuiden van Battambang. We fietsen langs mangoboomgaarden, kilometerslange rijstvelden, naast kleine riviertjes en over smalle bruggetjes. De slechte staat van de weg maakt dit traject sportiever (en in het droge seizoen erg stoffig) maar ook hier heeft u de assistentie van een volgwagen om eventueel een stuk te overbruggen. De weg golft meer en meer naarmate we dichter bij Pailin, onze overnachtingsplaats komen.
Memoria Palace (B.L.D)

icoBike
Max. 95 km fietsen (+ 625 m / - 433 m)

Dag 12

Via kleine, rustige zandwegen fietsen we naar de grens met Thailand. Na de grensformaliteiten te hebben vervuld, rijden we verder op Thais grondgebied langs uitgestrekte velden en mooie dorpen tot aan de hoofdbaan waar de volgwagen ons opwacht. Samen met het Thaïse team rijden we naar de kustplaats Chantaburi waar u na de lunch kan genieten van het strand en de zee.
Chanchalao Beach Resort (B.L.D)

icoBike
44 km fietsen (+ 376 m / - 365 m)
 
 

Dag 13

De laatste fietsdag is een mooie vlakke tocht parallel met de kust, langs mangroves en via garnaalkwekerijen. We eindigen dit fietsavontuur kort na het middagmaal aan een klein lokaal strandje te Rayong.

Aksorn Rayong (B.L.D)

icoBike
Max. 65 km fietsen (+ 251 m / - 245 m)

Dag 14

Na het ontbijt transfer per volgwagen naar Bangkok en einde van het programma.
(B)

B = ontbijt

L = middagmaal

D = avondmaal

Hotels steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid.