Thailand

4 dagen
-
Bangkok naar Bangkok

Op 4 dagen tijd verkennen we de vele culturele hoogtepunten rond Bangkok. Een perfecte reis ter aanvulling van uw verblijf in Bangkok of voor of na een strandvakantie in het zuiden.

 

Dag 1

’s Ochtends rijden we met de volgwagen naar de drijvende markt van Damnoen Saduak. Na een uitgebreid bezoek aan de levendige markt, stappen we over op een ‘long tail boot’ (is typisch lange smalle boot) en varen door een wirwar van kleine kanaaltjes. De omgeving is prachtig groen. We varen door verschillende kleine dorpjes langs het water verbonden door uitgestrekte kokosplantages. Ondertussen maken we kennis met het leven langs de oevers, waar we vrouwen de was zien doen, kindjes die spelen rond en in het water en passeren verschillende vissers in kleine bootjes. Na ongeveer een uurtje varen, wisselen we de boot voor de fietsen en rijden op een smalle weg verder door het prachtige decor van kokospalmen, Aloë Vera planten en fruitgaarden van bananen, lychees en pomelo’s. We stoppen aan een restaurant aan de rivier voor het middagmaal en fietsen nadien nog een 13 km door de weelderige vegetatie op een rustig smal baantje. In de vooravond nemen we de volgwagen gedurende een uur en half naar Kanchanaburi waar we overnachten in een mooi resort aan de rivier.
Royal River Kwai Resort (L.D)

icoBike
32 km fietsen

Dag 2

Na het ontbijt bezoek aan de beruchte ‘Bridge over River Kwai’, het kerkhof en het Oorlogsmuseum. We nemen de trein over de brug (= gekend als de Death Railway) en rijden naar de grotten van Kraset. Na de lunch fietsen we langs uitgestrekte teakplantages en kleine dorpjes naar de historische site van Prasat Muang Sing die we uitgebreid verkennen per fiets. Deze historische site van ongeveer 74 hectare wordt verondersteld te zijn gebruikt door het Khmer-rijk als een handelsplaats langs de rivier de Kwai Noi Na een bezoek aan zowel de site als het museum nemen we in de late namiddag de volgwagen naar het hotel aan de rivier.
Pung Waan Resort (B.L.D)

icoBike
30 km fietsen
 
 

Dag 3

We vertrekken per fiets aan het hotel en rijden via rustige wegen verder door dit mooie gebied. We fietsen door kleine dorpjes en eindigen onze tocht over een mooie houten hangbrug. In de middag rijden we via Suphanburi naar de voormalige hoofdstad van Siam, Ayutthaya, die ongeveer 80 kilometer ten noorden van Bangkok ligt. De oude stad Ayutthaya ligt aan de oevers van de Chao Phraya-rivier en staat ook wel bekend als het ‘Venetië van het Oosten’. De reisbegeleider zal met plezier advies geven over één van de vele restaurantjes op wandelafstand van het hotel.
Krungsri River Hotel (B.L)

icoBike
30 km fietsen

Dag 4

Bij zonsopgang bezoeken de liefhebbers de markt en kopen vers voedsel om te doneren aan de ‘bedelende’ monniken. Dit is een traditie voor Thaïse boeddhisten, de moeite om te beleven. Nadien gaan we naar het hotel om te ontbijten. Deze ochtend staat volledig in het teken van het bezoek aan de site van Ayutthaya. De historische stad Ayutthaya is de voormalige hoofdstad van Thailand en barst van de historische tempels, ruïnes en Boeddhabeelden. We beginnen onze bezoek met een korte transfer naar Wat Yai Chai Mongkol (Wat = tempel). Deze goed onderhouden tempel werd gesticht door koning U-Thong in 1357 als een centrum voor monniken die terugkeerden van hun studie in Sri Lanka. Vervolgens gaat het naar Wat Phra Mahathat. Deze tempel is vooral bekend vanwege het Boeddha hoofd dat ingebed ligt tussen de wortels van een grote boom. Na een uitgebreide fotostop stappen we op de fiets en rijden naar Wat Phra Sri Sanphet, het oude paleis en naar Wat Chai Watanaram. We verlaten finaal de tempels en fietsen door het platteland over kleine weggetjes langs de Chao Phraya rivier naar Bang-Pa In, het voormalige zomerpaleis van koning Chulalongkorn. Hier lunchen we en bezoeken we het paleis voordat we terugkeren met de volgwagen naar Bangkok, waar het programma eindigt.
(B.L)
B = ontbijt

L = middagmaal

D = avondmaal

Hotels steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid.

icoBike
28 km fietsen