Laos

8 dagen
-
Ubon Ratchatani naar Ubon Ratchatani

Laat u verleiden door de uiterst vriendelijke bevolking, het dichtbegroeide Bolaven Plateau met zijn magische watervallen, het rivierleven én de overweldigende natuur. De afwisseling van landschappen is op deze 8 daagse ongekend. Laos straalt een warme rust uit, waar u op de fiets zeker van zal genieten!

 

Dag 1

Bij aankomst op de luchthaven van Ubon Ratchatani, transfer naar een mooi resort, gelegen aan de oevers van de Mekong rivier. ’s Avonds ontmoeting met het lokale team gevolgd door een lekker welkomstmaal.
Tohsang Khong Jiam (D)

Dag 2

Na het ontbijt rijden we met de volgwagen naar de grenspost in Chong Mek waar we de grensformaliteiten vervullen. Na nog een uurtje te hebben gereden met de volgwagen begint het fietsavontuur. We testen de fietsen en doen aanpassingen waar nodig. We fietsen over een goed, vlak asfaltbaantje naar de oud koloniale stad Champasak, gelegen aan de Mekong rivier. Eénmaal door de stad is het nog een 8 km fietsen naar de pre-Ankoriaanse site van Wat Phou (wat = tempel). We stoppen hier voor een picknick lunch en verkennen uitgebreid de tempelsite. Voldaan fietsen we in de namiddag terug naar Champasak waar we ons installeren in het bijzonder mooi resort, gelegen aan de overs van de rivier.
The River Resort (B.L.D)

icoBike
48 km fietsen
 
 

Dag 3

Na het ontbijt nemen we kort de fiets en dan de veerboot naar het eiland Don Daeng. We fietsen rond het eiland en nemen de volgende boot de andere zijde van de rivier naar en fietsen naar het dorp Ban Niet Ngong, waar we de site van Phou Asa, waar we de overblijfselen van deze tempel uit de 18e eeuw bezoeken. Na het middagmaal fietsen we nog even verder voor we de volgwagen nemen naar Don Khong, één van de grootste eilanden van de Si Pan Don Archipel. Bij aankomst in de late namiddag rest ons nog voldoende tijd om een mooie wandeling te maken langs de oevers van de rivier.

Arena Hotel (B.L.D)

icoBike
44 km fietsen

Dag 4

Vandaag doen we aan ‘eiland hopping’. Na een vroeg ontbijt fietsen we rond het eiland en langs de oevers van de rivier naar de veerboot die ons naar Don Som zal brengen. We fietsen dit 12 km lange eiland af en een volgende veerboot brengt ons naar Don Det, waar we langs een oude Franse spoorwegbedding naar een klein strand fietsen en nemen nogmaals een bootje naar Don Khone waar we ons installeren in een charmant hotel. Na het middagmaal nemen we een bootje op zoek naar de unieke Irrawady dolfijnen. Zelfs als u deze dieren niet ziet, is het een fijne ervaring! We bezoeken ook nog de Leepi watervallen op weg terug naar het hotel. Dit is de enige dag dat u geen assistentie heeft van een volgwagen, maar de route is erg makkelijk en vlak.

Seng Ahloune Resort (B.L.D)

icoBike
45 km fietsen
 
 

Dag 5

In de ochtendkoelte nemen we de fiets naar een volgende bootoverzet en rijden vervolgens naar de indrukwekkende Khon Phapeng watervallen, ook wel gekend als de ‘Niagara van de Mekong’. Op het heetst van de dag nemen we de volgwagen voor een transfer van een twee uur tot net buiten Pakse. Terug op de fiets gaat het gestaag bergop naar het Bolaven Plateau, befaamd vanwege de koffiecultuur. Het traject is niet uitzonderlijk zwaar maar de hitte zorgt toch voor een eerder sportieve uitdaging. Na de lunch te hebben genoten aan de imposante Tad Fane waterval fietsen we verder naar Paksong. Op het einde van de dag vlakt de route af en is het zalig afdalen naar een eenvoudig resort ten midden van een koffieplantage.
Sinouk Coffee Resort (B.L.D)

icoBike
40 km fietsen

Dag 6

Via kleine lokale weggetjes fietsen we naar Tha Teng. We passeren vele kleine dorpjes waar de kinderen ons enthousiast verwelkomen. Er is voldoende tijd om te stoppen onderweg en de bijzondere levenswijze van de lokale bevolking te ontdekken. In de namiddag fietsen we via een zéér rustige weg, oplettend voor de vele varkentjes die de weg oversteken, naar het dorpje Katou. Hier bekijken we even hoe ze de koffie roosteren voor we verder, hoofdzakelijk bergaf, door de kleine dorpjes naar Tad Lo fietsen. We overnachten in mooie bungalows midden in de natuur. Vóór het avondmaal, op het terras buiten, met schitterende zicht op de watervallen, kan u genieten van de verschillende natuurlijke poeltjes of een wandeling maken in de omgeving.
Tad Lo Lodge (B.L.D)

icoBike
30 km fietsen
 
 

Dag 7

De laatste fietsdag rijden we via de Tad Pha Suam watervallen op en neer terug richting Pakse. Op het traject zijn een aantal lange beklimmingen, die echter niet steil zijn. Net als steeds heeft u de assistentie van de volgwagen. Het laatste stuk tot Pakse doen we in de volgwagen waar we een lekker afscheidsmaal plannen op het dakrestaurant van het hotel.
Athena Hotel (B.L.D)

icoBike
55 km fietsen

Dag 8

Na het ontbijt nemen we de volgwagen terug de grens en rijden naar Ubon Ratchatani, waar we onder voorbehoud toekomen om in de voormiddag, op tijd om een namiddagvlucht te halen.
(B)

B = ontbijt

L = middagmaal

D = avondmaal

Hotels steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid.