India

13 dagen
-
Kochi naar Kochi

Een fascinerende rondreis door een bijzonder stukje India, met uitzonderlijke schoonheid. Kerala is een masala van kronkelende rivieren, meertjes en kreken verbonden door kanalen omzoomd door kokospalmen. U vindt er rubber- en theeplantages, bergen gehuld in mist, kleurrijke tempels én een erg rijke fauna en flora. Maak op de fiets kennis met de erg serene en gastvrije bevolking.

 

Dag 1

Bij aankomst wordt u afgehaald (één groepstransfer: indien u op aan ander tijdstip toekomt dan de meeste mensen van de groep kunnen we een privétransfer regelen, deze is echter exclusief) door het lokale team en naar uw mooi hotel in Fort Kochi gebracht. In het hotel volgt een kennismaking met de andere groepsleden en volgt een eerste praktische briefing. In de namiddag maakt u onder begeleiding van de gids een wandeling door de historische havenstad. Er heerst een aangename sfeer in een mix van allerlei culturen en invloeden. We vinden er zowel de oudste Europese kerk (waar de ontdekkingsreiziger Vasco da Gama ooit lag begraven, nu vindt u er enkel nog zijn grafsteen) als de oudste synagoge in India. Deze laatste heeft een merkwaardige betegeling van blauw - wit porselein. We wandelen door het oude havengedeelte en passeren verschillende opslagplaatsen van kruiderijen. De indringende, vaak onbekende geuren in combinatie met de drukke bezigheden vormen een mooi geheel. Hier ziet u ook de Chinese visnetten. Het zijn enorme houten stellages gemaakt van bamboe en teakhout en hebben horizontale netten van 20 meter of meer en 'n hoogte van 10 meter. Het is een unieke manier van vissen De bediening, volgens het hefboomprincipe, gebeurt handmatig door gemiddeld zes vissers. Grote brokken steen dienen als contragewichten als de mannen het net gecontroleerd in het water laten zakken en weer ophijsen. Een mooi schouwspel.
We eindigen deze eerste dag met een Kathakali dansvoorstelling in een klein theater gevolgd door een lekker avondmaal in een lokaal restaurant.

Hotel The Killians

Dag 2

Om de drukte te vermijden starten we met een transfer van een 1.5 uur naar Kalady waar de fietsen u staan op te wachten. Na het testen en correct afstellen van de fietsen plannen we eerst een bezoek aan de kleine hindoeïstische tempel van Pardathy waar we gezegend worden voor de komende reis.
Dan start het echte fietsavontuur richting Thattekad. Heel even fietsen we nog in de drukte maar hoe meer we Kalady achter ons laten hoe rustige het wordt. Het eerste deel van de fietstocht overbruggen we een aantal korte heuvels om vervolgens af te slaan op een smalle weg langs irrigatiekanaaltjes. Het landschap waar we door fietsen is idyllisch. We passeren rubberplantages, fruitgaarden met heerlijk ruikende mango’s, papaja’s en ananassen op weg naar onze overnachtingsplaats aan de Periyar rivier. We verblijven in vaste tenten met echte bedden en een privé badkamer. Na een eerder late lunch in het kamp heeft u de kans te kajakken (exclusief) op de rivier of een boswandeling te maken in de omgeving.
De begeleiders zullen u graag adviseren in deze activiteiten.
’s Avonds geniet u van een lekker avondmaal in het kamp omgeven door de geluiden van de natuur.
The Hornbill Camp (B.L.D)

icoBike
45 km fietsen
 
 

Dag 3

Bij het ochtendgloren in de schitterende natuur stappen we vroeg op de fiets voor een dag van hoofdzakelijk klimmen. We volgen de Periyar rivier op een rustige asfaltbaan door de weelderige vallei. De eerste 10 km gaan licht op en neer door kleine nederzettingen omgeven door rubberplantages. Na even een kort stukje op een drukkere weg, slaan we in een zijweg en fietsen verder naar de laagst gelegen dam over de rivier. Hoe meer we vorderen hoe meer we moeten klimmen, maar de volgwagen is steeds in de buurt om de vermoeide fietsers te assisteren. Onderweg houden we even halt in het dorpje Kallarkutty. We eindigen de dag met een laatste beklimming naar een subliem gelegen familieverblijf in het gehucht Muthuvankudi. Deze door een lokale familie gerunde plaats is trots op zijn milieuvriendelijke benadering van zowel de accommodatie als de keuken en is het perfecte plek om te ontspannen na wat misschien voor sommigen een uitdagen dag op de fiets is geweest.

Eco Tones (B.L.D)

icoBike
51 km fietsen

Dag 4

Vandaag klimmen we verder naar een 1600 meter boven zeeniveau. De eerder korte rit is sportief maar de indrukwekkende natuur met zijn uitgestrekte theeplantages doet ons de eventuele vermoeidheid snel vergeten. Eindbestemming is een alweer schitterend gelegen accommodatie in de buurt van Pothamedu.
In de namiddag nemen we de volgwagen naar Munnar en verkennen het bergstadje met koloniale villa's en brengen ook een bezoek aan het theemuseum voor we terug rijden naar het hotel waar we het avondmaal plannen.

Sienna Village (B.L.D)

icoBike
16 km fietsen
 
 

Dag 5

Vandaag is een lange maar vooral erg mooie fietsdag. We vertrekken per fiets aan het hotel en fietsen de eerste 20 km verder op en neer (meer op dan neer!) langs de felgroene theeplateaus naar het hoger gelegen Munnar. Maar, what goes up must go down… Er volgt een heerlijke afdaling van 15 km door uitgestrekte specerijplantages op weg naar Vandanmedu waar we verblijven in een fantastisch resort met mooi zwembad, gelegen in een thee- en kardemonplantage. Het hotel biedt een uitgebreid wellness aanbod aan en is gespecialiseerd in verschillende soorten ayurvedische massages. £
Carmelia Haven (B.L.D)

icoBike
Max. 80 km fietsen

Dag 6

Vandaag doen we het wat kalmer aan en vertrekken wat later aan het hotel per fiets naar het Periyar Nationaal Park. In dit waterrijke natuurpark vindt u behalve veel vogels ook Indische olifanten, bizons, apen, beren en kleinere dieren zoals otters en schildpadden.
In het park zijn uitstekende wandelroutes aangelegd. We overnachten twee nachten in het hart van het park.
Forest Canopy (B.L)

icoBike
25 km fietsen
 
 

Dag 7

Vandaag is een vrije dag in het park. De natuur in het park is enorm verscheiden. We zien open grasvelden zowel als dichtbegroeide tropische wouden. Vooral deze laatste hebben een erg kenmerkende plantengroei. De tot 40 meter hoge bomen laten bijna geen licht door, waardoor er dicht bij de grond enkel planten groeien die bijna geen zonlicht nodig hebben, waaronder vooral mossen, maar ook sommige soorten orchideeën. Met een plaatselijk gids kan u bv een erg mooie wandeling maken in het park. Ook met een bootje het Periyar Meer verkennen behoort tot de mogelijkheden. De begeleiding zal u graag adviseren in het maken van een mooie dag planning.
Forest Canopy (B)

Dag 8

Vandaag is een erg mooie fietsdag, voor vele reizigers is deze dag één van de hoogtepunten van de reis. Onze fietsroute loopt door een spectaculair landschap van theeplantages afgewisseld met ongerepte bossen. We fietsen een laatste maal door het frisgroene lappendeken over één van de mooiste routes van Kerala naar onze overnachtingsplaats in Vagamon, waar we bij aankomst een late lunch plannen.
Greenberg Resort (B.L.D)

icoBike
55 km fietsen
 
 

Dag 9

Na het vele klimmen van de vorige dagen, gaat het vandaag hoofdzakelijk bergaf richting de kust. Het landschap is wederom schitterend en de vergezichten zijn fantastisch. Hoe meer we de heuvels verlaten en hoogte verliezen hoe warmer het wordt. Opvallend zijn de verschillende wit gepleisterde kerken die we passeren bij het naderen van Punnamada, onze slaapplaats vannacht.
We zijn te gast in een mooi luxueus hotel aan de overs van het Vembanada Meer. Ook hier proberen we in de vroege namiddag toe te komen, zodat u de kans heeft te genieten van het mooie hotel en eventueel een massage te reserveren vóór het avondmaal.

Lakesong (B.L.D)

icoBike
60 km fietsen

Dag 10

De liefhebbers kunnen bij het ochtendgloren deelnemen aan een yoga sessie in de tuin met zicht op het meer.
In de namiddag haalt de tot 'woonboot' omgebouwde privé rijstpakketboot u af aan de steiger van het hotel. We varen op onze boot door het idyllische landschap van de backwaters, een gebied van rivieren en kanalen. Terwijl het mooie landschap aan ons voorbij glijdt maakt de kok heerlijke maaltijden en ondertussen genieten we van het fascinerende leven aan de oevers van de vele eilanden. Bij kaarslicht laten we de duisternis over ons heen vallen voor een rustige nacht op het water.
Privé boot (B.L.D)

 
 

Dag 11

Halverwege de ochtend komen we toe in Allepey, ook wel het ‘Venetië van het Oosten’ genoemd. We verlaten de boot en fietsen langs een oud kanaal langs verschillende koloniale gebouwen en ontdekken de restanten van wat ooit een grote kokosnijverheid was. We vervolgen onze weg over een prachtige strandweg naar de kustplaats Marari waar het fietsavontuur eindigt. We verblijven twee nachten in een mooi resort met zicht op het witte zandstrand. Het hotel heeft een privé strand, een groot zwembad en een Ayurveda massage centrum, de perfecte plek om deze mooie fietsreis met een extra dag af te sluiten.

Turtle Beach (B.L.D)

icoBike
16 km fietsen

Dag 12

Palmbomen, witte stranden, turquoise wateren van de Indische Oceaan, zalig eten…
In de namiddag plannen we een bezoekje aan Allepey. Deze levendige stad leent zich perfect voor een zoektocht naar de laatste souvenirs…
’s Avonds transfer terug naar het strand.

Turtle Beach (B.D)

 
 

Dag 13

Afhankelijk van uw terugvlucht wordt u naar de luchthaven van Kochi gebracht (zelfde opmerking  als bij de transfer bij aankomst. Indien u langer blijft of op een andere uur vertrekt dan de groep, is de privétransfer exclusief) waar het avontuur eindigt.


(B)

B = ontbijt
L = middagmaal
D = avondmaal

Hotels steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid.