Mexico

6 dagen
-
Nochixtlan naar Oaxaca

Kleurrijke markten, archeologische vindplaatsen, gastvrije Zapoteekse volkeren, een pittoreske en bruisende hoofdstad die nationale en internationale kunstenaars inspireert, beboste bergen, exotische stranden, woestijnen met cactussen en een eersteklas keuken: Oaxaca heeft alles om dit gebied te verkennen en zeker ook per fiets!

Hoe verrassend afwisselend kan een land zijn? Dankzij ons bijzonder fijn contact met Murielle, een dame met Vlaamse roots die sinds meer dan 16 jaar in Mexico woont, kunnen we een reis samenstellen ver weg van het klassieke toerisme.
Afspraak van deze reis is in Nochixtlan waar het lokale team je opwacht. Na een korte transfer per volgwagen start de fietstocht naar de kloof van Apoala die we ook te voet verkennen. We zetten de fietsreis verder door de dicht begroeide biosfeer van Tehuacan-Cuicatlan die na een tijdje overgaat in een uitgestrekte vlakte vol metershoge cactussen, Mexico als in onze dromen. Vanuit Oaxaca gaat het naar de vallei rond de historische site van Monte Alban en vervolgens door de prachtige Sierra Norte, een uitgestrekt, bosrijk gebied om via een heerlijke culinaire stop aan een forellenkwekerij de reis te eindigen terug in Oaxaca.