Mexico

9 dagen
-
San Cristobal naar Palenque

Oude in de jungle ondergedompelde Maya-steden, inheemse gemeenschappen verborgen in nevelwouden, rivieren en meren met kristalhelder water en kleurrijk handwerk maken van Chiapas een unieke en mystieke bestemming. Chiapas, gelegen in het zuidoosten van Mexico, is ongetwijfeld de meest raadselachtige en fascinerende staat van de Republiek. Het dankt zijn charme voor een groot deel aan de levende inheemse cultuur, die op bijzondere wijze door de tijd heen heeft overleefd, en ook aan de majestueuze Maya-tempels die verborgen zijn in de dichte tropische oerwouden.

Hoe verrassend afwisselend kan een land zijn? Dankzij ons bijzonder fijn contact met Murielle, een dame met Vlaamse roots die sinds meer dan 16 jaar in Mexico woont, kunnen we een reis samenstellen ver weg van het klassieke toerisme.
We beginnen dit fietsavontuur in de kleurrijke stad San Cristobal. Na verkenning van de Indiaanse dorpjes in de omgeving fietsen we verder naar de watervallen van El Chiflon. We zetten de reis verder naar de azuurblauwe Meren van Montebello om ons vervolgens even te settelen aan de waterval van Las Nubes. Na een bijzondere fietstocht door de jungle nemen we de volgwagen naar de weinig bezochte vallei van Ococingo waar we een laatste fietstocht maken. De reis eindigt in een hotel vlakbij de historische site van Palenque.

Image