Marokko

9 dagen
-
Marrakech naar Marrakech

Een heel andere wereld vlakbij. De reis start in het sprookjesachtige Marrakech om vervolgens de drukte voor een tijdje achter ons te laten. Laat u niet afschrikken door de naam ‘Atlas gebergte’. We fietsen door een prachtig desolaat landschap met vele schilderachtige bergdorpjes en ontmoeten onderweg de ontzettend gastvrije bevolking. We overnachten zowel in kleine dorpjes als bij de Berbers onderweg. Dit avontuur eindigt met een overnachting onder de sterrenhemel van de Sahara. Een stukje exotisch Afrika zo kortbij!

Deze schitterende mountainbike vakantie in Marokko verkent een land van prachtige landschappen met grimmige bergketens. We fietsen over pistes en verharde zandwegen, door eindeloze valleien. Eens over de Tizi-n’-Tichka Pas, met zijn 2260 meter, de hoogste pas in de Hoge Atlas, gaat het via de Draa-vallei naar de randen van de Sahara. We verblijven 2 nachten in het erg desolate Sirwa gebergte om door te steken naar Ouarzazate en vervolgens terug naar Marrakech.

Een machtig avontuur langs kasbahs, gebouwd uit leem, verspreid tussen de palmoases en omlijst door dramatische achtergronden van met sneeuw bedekte bergen.

Image