Marokko

8 dagen
-
Marrakesh naar Marrakesh

Een heel andere wereld vlakbij. De reis start in het sprookjesachtige Marrakesh om vervolgens de drukte voor een tijdje achter ons te laten. Laat u niet afschrikken door de naam ‘Atlas gebergte’. We fietsen door een prachtig desolaat landschap met vele schilderachtige bergdorpjes en ontmoeten onderweg de ontzettend gastvrije bevolking. We overnachten zowel in kleine dorpjes als bij de Berbers onderweg. Een stukje exotisch Afrika zo kortbij!

Deze schitterende mountainbike vakantie in Marokko verkent een land van prachtige landschappen met grimmige bergketens. We fietsen over pistes en verharde zandwegen, door eindeloze valleien. Eens over de Tizi-n’-Tichka Pas, met zijn 2260 meter, de hoogste pas in de Hoge Atlas, gaat het via de weinig bezochte Ounila Vallei door de Dadès kloof naar de Dadès Vallei. Vervolgens fietsen we naar N’kob, gelegen aan de voet van het Jebel Saghro gebergte. Via de Draa Vallei gaat het naar Agdz en nogmaals over de Tizi-n’-Tichka Pas eindigt dit avontuur in Marrakesh waar de reis ook startte.
Een machtig avontuur langs kasbahs, gebouwd uit leem, verspreid tussen de palm oases en omlijst door dramatische achtergronden van met sneeuw bedekte bergen.

Image