Vietnam: begeef u onder de miljoenen fietsers.

Vietnam is een uniek en boeiend land met een enorme verscheidenheid aan landschappelijk schoon, een 
ongelooflijk rijke cultuur, een heerlijke keuken en een geschiedenis die meer dan vierduizend jaar teruggaat. Dit is het Vietnam dat wij graag aan u willen voorstellen!

Internationale groepsreis - 10 dagen

Dag 1:
Bij aankomst in Hue kunnen we indien gewenst een transfer regelen naar het eerste hotel in het centrum van de stad. Indien u tijdig in Hue bent bestaat de mogelijkheid van om 15 uur een kleine fietstocht te maken in de omgeving van de Parfumrivier. Rond 18 uur staat er een kennismaking met de andere groepsleden en het lokale Engelstalige team op het programma, gevolgd door een lekkere welkomstmaaltijd.

Dag 2:
We verlaten Hue per fiets en rijden via een mooie strandweg naar Phuc Tuong Hill. We fietsen langs de duinen, in de schaduw van kokospalmen, passeren hier en daar een grafsteen, een kleurrijke pagode en eindigen met een korte transfer aan het tropische strand van Lang Co. Het fietstraject is vlak maar hier en daar zorgen de korte stukken mul zand voor wat oponthoud. Net voor de lunch komen we toe in het mooie resort aan de kust.
 65 km fietsen

Dag 3:
Na een lekker ontbijt verlaten we het hotel met de fiets en beginnen de dag met een prachtige, maar fysiek uitdagende tocht, over de 496 meter hoge High Van Pas (= Wolkenpas). Van Noord naar Zuid is de beklimming een 11 km. Het traject is niet erg steil maar behoorlijk lang. De volgwagen is steeds in de buurt om de vermoeide reizigers te assisteren indien nodig. What goes up must go down en aan de andere zijde van de top volgt een aangename 9 km afdaling richting Danang waar we stoppen voor het middagmaal. In de namiddag wacht ons een rustig, mooi traject naar de Marmeren Bergen. Nadien bezoeken we China Beach, en fietsen we verder op het platteland naar Hoi An waar we twee nachten verblijven in een mooi resort gelegen aan de rivier.
Hoi An was in de 17de en 18de eeuw één van de belangrijkste handelsplaatsen in het Oosten. U vindt er meer dan 844 monumenten met historische waarde. Zowel de Chinese als Japanse handelslieden bouwden er imposante koopmanshuizen, die ook nu nog dienst doen als woonplaats. Sommige van deze zijn omgebouwd tot restaurant /taverne en zijn echte pareltjes. Hoi An is ook gekend vanwege een kleurrijke kunstrichting. De verschillende galerijen her en der verspreid in het dorp, geven u de kans een unieke herinnering mee naar huis te nemen. U vindt er ook verschillende naaiateliers, waar u erg mooie kledij in zijde kan laten maken. De Vietnamese dames nemen uw maten en de dag nadien kan u de bijzondere outfit afhalen!
 55 km fietsen

Dag 4:
’s Ochtends nemen we de volgwagen tot net buiten Hoi An. Hier stappen we op de fiets en rijden naar My Son, een oud tempelcomplex van de Cham bevolking. De rit hiernaartoe gaat weer langs het platteland, via rijstvelden, kleine dorpjes en door een eucalyptus bos. We klimmen een beetje richting binnenland en hebben een prachtig zicht over de kust. De weg is regelmatig onderbroken, wat het fietsen een beetje sportiever maakt. We rijden langs de Song Tranh rivier die zich als een kloof slingert door de dichtbegroeide jungle. Hoewel My Son voor een groot deel vernield werd door de Amerikaanse bombardementen is de site nog erg impressionant. Na de lunch in een lokaal restaurant staat een begeleid bezoek aan deze site op het programma. In de late namiddag rijden we per volgwagen terug naar Hoi An, de liefhebbers kunnen terugfietsen naar het hotel
 60-80 km fietsen

Dag 5:
‘ s Ochtends rijden we met de volgwagen naar Quang Ngai. Na de check-in fietsen we naar My Lai. In dit dorp hebben de Amerikaanse soldaten in 1968 één van de grootste bloedbaden uit de Vietnam oorlog aangericht. Er vielen hoofdzakelijk onschuldige burgerslachtoffers en met uitzondering van 11 bewoners, werd het ganse dorp uitgemoord. U vindt er als stille herdenking een kleurrijke mozaïek, een beeld en een museum. Na een begeleid bezoek fietsen we verder door het rustige platteland. De weg is vlak, deel geasfalteerd, deels een goede verharde zandweg. Wanneer we toekomen aan de Highway nemen we vanwege de drukte de volgwagen voor een korte transfer naar het hotel.
 46 km fietsen

Dag 6:
Na een vroeg ontbijt nemen we de volgwagen over de Highway en slaan na ongeveer 20 km af naar het binnenland. 10 km verder, te Ba To stappen we op de fiets. We fietsen door een zéér rustig gebied, waar men absoluut niet gewend is aan Westerse toeristen. Regelmatig lopen kinderen achter de fiets en wordt er naar ons gewuifd door de arbeiders op de velden. In Duc Pho, aangekomen aan de Highway, nemen we de volgwagen naar het volgende hotel te Qui Nhon.
 73 km fietsen

Dag 7:
Na het ontbijt nemen we de volgwagen uit het drukker stuk stad en beginnen daar te fietsen op een afgelegen (geasfalteerde) weg langs de spoorlijn. De route is licht heuvelachtig met mooie zichten op het Hoogland. Onderweg passeren we door kleine dorpjes met spelende kinderen in de straten. Het gebied waar we fietsen is een landbouwgebied en we zien dan ook veel boeren die met ossenkarren de rijstvelden bewerken. We ontmoeten ook vrouwen die per fiets varkens vervoeren, op weg naar de markt. Het laatste stukje gaat nog even bergop voor we toekomen aan de Highway waar de volgwagen ons opwacht voor een transfer van 1 uur naar de overnachtingsplaats te Tuy Hoa.
 80 km fietsen

Dag 8:
Vandaag is de laatste, maar misschien wel meest bijzondere fietsdag van de rondreis. De eerste 20 km gaan langs diepe valleien, tussen de bergen met grasgroene rijstvelden her en der verspreid. Na een bergpas van 4 km te zijn gepasseerd rijden we naar de prachtige kust van Dai Lanh. We houden een drankstop aan het strand en de liefhebbers kunnen zich verfrissen in de zee. Na deze aangename stop is het nog een 3 km tot de landtong van Hon Gom. De zichten aan de beide zijden van de smalle landtong zijn prachtig. Her en der mooie strandjes waar kleurrijke vissersboten liggen te blinken in de zon. Na ongeveer 20 km, op het einde van de landtong nemen we een korte boottransfer maken naar Whale Island waar we 2 nachten overnachten in het enige hotel op het eilandje.
 58 km fietsen

Dag 9:
Vrije dag op het Whale Island. Met haar witte stranden en 170 verschillende tropische vissoorten mag Whale Island zich met recht een paradijs op aarde noemen. Toeristen noemen dit gebied ook wel eens de Malediven van Vietnam. Het water is helderblauw en erg diep, ook dicht bij de kust. U vindt er vele verschillende koraalsoorten, zeepaardjes en clownsvissen. Behalve duiken en snorkelen kan u genieten de witte stranden met wuivende palmbomen. 's Avonds wacht u een geweldig mooie zonsondergang met op de achtergrond nog een late surfer of vissersboot.

Dag 10:
Na het ontbijt gaan we per boot terug naar het vasteland en rijden met de volgwagen naar Nha Trang. Einde van het programma. Wie wil, kan langer op Whale Island blijven, gelieve ons te contacteren voor de beste prijzen.