Thailand, de klassieker onder de Azië reizen.

Om te ontsnappen aan de massa, stellen we u graag een aantal fietspakketten voor via rustige en afgelegen wegen. Fietsen door Thailand is een perfecte starter voor reizen door Azië!
Beleef meer Thailand!

Internationale groepsreis - 14 dagen

Dag 1:
Bij aankomst in Chiang Mai kunnen we indien gewenst een transfer regelen naar het eerste hotel in het centrum van Chiang Mai. Rond 17 uur staat er een kennismaking met de andere groepsleden en het lokale Engelstalige team op het programma. Na het overlopen van de belangrijkste praktische zaken genieten we van een lekkere welkomstmaaltijd in één van de betere restaurants met zicht op de Ping rivier.

Dag 2:
Na het ontbijt staat een stadstour door Chiang Mai op het programma. We verkennen zowel het oude als nieuwe stadsdeel en bezoeken onder meer de stadswallen met ingangspoorten en grachten, kleine marktjes, de residentiële wijken, enkele staatsgebouwen en Tapei, de hoofdstraat van de stad. Na dit stadsbezoek nemen we de volgwagen naar Doi Suthep. De 1.600m hoge berg ligt op zowat 16km ten noordwesten van Chiang Mai. Op de top van de berg staat de Wat Phra That Doi Suthep, één van de meest gekende tempels van Thailand. Na het beklimmen van ongeveer 300 Nagas (trappen) komt u toe aan de eigenlijke tempel. Van op dit gekende pelgrimsoord heeft u een prachtig zicht over Chiang Mai en omgeving.
Na een uitgebreid bezoek gaan we verder naar de tempel Wat Yed Yod. Deze tempel dankt zijn naam aan de zeven (= Yed) chedis. Ter info: een chedi is een Boeddhistisch bouwwerk waarin relikwieën worden bewaard, soms relikwieën van Boedha, soms de as van overleden personen. In Thailand wordt meestal de naam chedi gebruikt, maar in andere landen worden ze ook stupa of pagode genoemd.
We eindigen het culturele luik met een bezoek aan de tempel Wat Suan Dok, waar de as van de Chiang Mai Koningklijke familie worden bewaard.
We komen in de late namiddag terug toe te Chiang Mai.
Vrije avond. Breng zeker een bezoek aan de levendige nachtmarkt rond de Ping Rivier!

Dag 3:
Vroeg na het ontbijt testen we de fietsen en doen aanpassingen waar nodig. We vertrekken via een rustige weg zuidwaarts langs de Ping Rivier. Na een 35 km komen we toe in het oude stadje Lamphun waar we het middagmaal nemen in een klein, lokaal restaurantje. Na de maaltijd bezoeken we het stadje en ontdekken onder meer de tempel Wat Hariphunchai. Deze prachtige tempel dateert reeds uit de 11de eeuw en heeft een 46 m hoge chedi met op de top een soort parasol gemaakt van 6,5 kg puur goud! Vervolgens  nemen we de volgwagen verder naar het zuiden met als eindbestemming Lampang. Na te hebben ingecheckt in het hotel verkennen we te voet deze bruisende oude stad vooral populair bij de Thaise toeristen. Het avondmaal nemen we in een gezellig restaurant aan de rivier.
 50 km fietsen

Dag 4:
Na een korte transfer met de volgwagen uit de stad stappen we op de fiets in heuvels van Maerang. Op en neer fietsen we via kleine lokale dorpjes, over smalle bruggen en door uitgestrekte velden. U heeft voldoende tijd de verschillende kleurrijke marktjes onderweg te verkennen. We passeren ook Ban Nasan, gekend vanwege de vele bamboe producten. Na nog wat heuvels volgt een welverdiende afdaling naar de historische stad Phrae, waar de volgwagen ons opwacht en naar Uttaradit brengt, waar we ook overnachten.
 47 km fietsen

Dag 5:
Via één van de mooiste binnenlandse routes fietsen we verder naar het zuiden. Grote stukken van de weg zijn omzoomd met wuivende palmbomen die ons de nodige schaduw bezorgen. We fietsen langs uitgestrekte rijstvelden en rijden van dorpje naar dorpje. De lokale bevolking is enorm gastvrij en regelmatig stoppen we dan ook voor een klein praatje. Vroeg in de middag komen we toe in Sukhotai, de eerste hoofdstad van Thailand. Per fiets gaat het verder naar Sri Satchanalai, de satellietstad die in het verleden het rijk van Sukhothai bestuurde. Hier bezoekt het Sri Satchanalai Historical Park dat eveneens op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Na een uitgebreid bezoek, transfer per volgwagen naar het hotel.
Het avondmaal nemen we in een mooi restaurant vol Thaïse antiquiteiten.
 82 km fietsen

Dag 6:
Vrije dag om de stad te voet of per fiets te verkennen. De gidsen zullen u graag begeleiden tijdens dit bezoek.
 25 km fietsen

Dag 7:
Vroeg in de ochtend beginnen we een vlakke fietstocht naar het minder gekende Khamphang Phet. In deze oude marktplaats verkennen we de met mos en bloemen overgroeide ruïnes, voor we kunnen genieten van een hopelijk schitterende zonsondergang.
 Max. 89 km fietsen

Dag 8:
Na een vroeg ontbijt nemen we de volgwagen naar een rustige weg buiten de stad. Hier beginnen we te fietsen langs een landschappelijk prachtige route. Langs deze weg passeren geen toeristen wat ons de kans geeft het echte Thailand te ervaren. Voor het middagmaal komen we toe te Uthai Thani. Hier schepen we in op een oude ‘rijstpakketboot’ en varen de hele middag op de Sakaekrang rivier, onderweg genietend van het bijzonder leven langs en op het water. We zien paalwoningen in het water, werkende mensen op de velden, passeren zwemmende kindjes, een erf fijne middag.
In de late namiddag komen we terug toe in het centrum en bezoeken vóór we naar het resort gaan nog een lokale markt.
 49 km fietsen

Dag 9:
Na het ontbijt fietsen we naar het bosrijke Thepo eiland. De rest van de dag fietsen we langs de oever van de Chao Praya rivier door een afwisselend landschap van boomgaarden en rijstvelden. Het middagmaal nemen we in Chai Nat. Na deze maaltijd rijden we met de volgwagen naar de tempel Wat Pa Mok waar we een grote liggende Boeddha zien en vervolgens rijden we door naar Ayutthaya. Er is nog voldoende tijd om deze door de Unesco beschermde site te verkennen per fiets.
 59 km fietsen 

Dag 10:
In de ochtendkoelte fietsen we langs de rivier naar Bang Pa In, waar het Koninklijk zomerpaleis gelegen is. King Rama V spendeerde regelmatig zijn zomers in de paleis. Het is een mix van stijlen, gaande van oud Chinees tot Europese ornamenten en versieringen. Het paleis is gelegen in een tuin met vijvers, kleine bruggetjes en straalt een heerlijke rust uit. Na een uitgebreid bezoek en lokale lunch rijden we per volgwagen naar Kanchanaburi. Onderweg stoppen we aan de Bridge over River Kwai
 27 km fietsen 

Dag 11:
Vandaag plannen we een rustige fietstocht door zowel jungle als door landwouwgebied. We rijden langs jeepsporen, smalle asfaltbaantjes door de felgroene omgeving. Na het middagmaal te hebben genoten in een klein lokaal restaurant rijden we met de volgwagen terug naar Kanchanaburi.
 50 km fietsen 

Dag 12:
’s Ochtends rijden we met de volgwagen naar de drijvende markt van Damnoen Saduak. Na een uitgebreid bezoek aan de levendige markt, stappen we over op een ‘long tail boot’ (is typisch lange smalle boot) en varen door een wirwar van kleine kanaaltjes. De omgeving is prachtig groen. We varen door verschillende kleine dorpjes langs het water verbonden door uitgestrekte kokosplantages. Ondertussen maken we kennis met het leven langs de oevers, waar we vrouwen de was zien doen, kindjes die spelen rond en in het water en passeren verschillende vissers in kleine bootjes. Na ongeveer een uurtje varen, wisselen we de boot voor de fietsen en rijden op een smalle weg verder door het prachtige decor van kokospalmen, Aloë Vera planten en fruitgaarden van bananen, lychees en pomelo’s. Overnachten doen we op het kanaal in een erg sfeerrijk kleinschalig hotel.
 32 km fietsen

Dag 13 en 14:
Transfer naar Bangkok waar we nog een hele dag fietsen door Ban Kra Jao, het groene hart van Bangkok gelegen aan de overzijde van de Chao Praya rivier. ’s Avonds genieten we van een lekker afscheidsmaal op een rijstpakketboot op de rivier. De dag nadien eindigt de reis na het ontbijt.
 20 km fietsen