Myanmar het land van de gouden pagodes.

De lokale bevolking heeft onze steun meer dan ooit nodig! Door de onderdrukking is er weinig contact met de Westerse wereld. Reizen door Myanmar is dan ook als reizen door de tijd.
FLY and BiKE laat de plaatselijke bevolking zoveel mogelijk meegenieten van ons bezoek en probeert - waar mogelijk - wat financiële hulp te bieden. Doen! Steun de fantastische bevolking!

Internationale groepsreis - 14 dagen

Dag 1:
Bij aankomst in Yangon kunnen we indien gewenst een transfer regelen naar het eerste hotel, een half uurtje rijden. Rond 17 uur staat er een kennismaking met de andere groepsleden en het lokale Engelstalige team op het programma, gevolgd door een lekker welkomstmaal in een lokaal restaurant.

Dag 2:
’s Ochtends vroeg nemen we een binnenlandse vlucht naar Heho, gevolgd door een transfer naar het hoger gelegen Kalaw. We testen de fietsen en doen aanpassingen waar nodig. In de namiddag maken we een mooie tocht over onverharde wegen in de groene omgeving van dit bergdorp. Er zijn wat beklimmingen te overbruggen maar net als gedurende de hele reis, heeft u de assistentie van de volgwagen.
 36 km fietsen

Dag 3 en 4:
Het eerste deel van de fietstocht terug naar Aungban gaat hoofdzakelijk bergaf. Vervolgens fietsen we verder naar Nyaungshwe, gelegen aan de oevers van het  wereldberoemde Inle Meer. De volgende ochtend maken we een mooie fietstocht rond het meer. In de namiddag laten we de fiets aan de haak en schepen in op een ‘langstaartboot’ voor een uitgebreide ontdekkingstocht op het meer. Dit meer, slechts twee tot drie meter diep, wordt omgeven door hoogvlaktes en de in nevel gehulde Shan bergen. Bij zonsondergang varen we terug naar het hotel.
 Max. 79 en 20 km fietsen

Dag 5 en 6:
In de ochtendkoelte fietsen we naar de grotten van Pindaya. De fietstocht door de heuvelachtige omgeving is best sportief, maar ook hier heeft u de hele dag de assistentie van de volgwagen. Bij aankomst bezoeken we het grottencomplex, waar zich volgens de laatste tellingen meer dan 8000 Boeddha beelden bevinden. Dag 6 stappen we na een korte transfer op de fiets en rijden door een weinig toeristisch gebied naar Mandalay waar we drie nachten verblijven in een hotel bij de rivier.
 63 en 53 km fietsen

Dag 7:
We fietsen via de Irrawaddy rivier naar U Bein Bridge, de langste teakhoutenbrug ter wereld. Vervolgens steken we de rivier over naar Sagaing en verder naar Mingun, waar we onder meer de ruïnes van de Pahtodawgyi stupa bewonderen. Ook een vier meter hoge en 9000 kilo wegende klok kan hier bewonderd worden. In de late namiddag nemen we de boot terug naar Mandalay.
 45 km fietsen

Dag 8:
Deze ochtend verkennen we Mandalay per fiets. We fietsen naar de Zegyo markt waar het krioelt van de handelaar en bezoekers. Men vindt er naast de vele kleurrijke etenswaren ook juwelen en massa's winkeltjes met kledij. Vervolgens rijden we naar de verschillende ambachtswijken, beginnende bij de bamboe-wevers. Ook brengen we een bezoek aan het schitterende Shwenandaw klooster, ook wel het gouden paleis genoemd. Op weg terug naar Mandalay stoppen we nog aan een klein theehuisje. In de namididag bent u vrij de stad verder op eigen houtje te verkennen.
 28 km fietsen

Dag 9:
’s Ochtends fietsen we langs de oevers aan de andere zijde van de rivier naar het eilandje Ava. Na een korte oversteek per kleine ferry fietsen we op een verharde zandweg, langs de vele paardenkarren, van tempel naar tempel op zoek naar de verschillende overblijfselen van het oude koninkrijk. In Pyinsi nemen we de volgwagen naar onze overnachtingsplaats te Mount Popa. We verblijven twee nachten in een mooi resort met vanop het terras een prachtig zicht op de 1518 m hoge vulkaantop.
 Max. 85 km fietsen

Dag 10:
Vandaag laten we de fiets aan de haak. Een beklimming van 900 trappen brengt ons naar de top van de dode vulkaan waar we samen met de lokale pelgrims ook het klooster bezoeken. In de namiddag kan u genieten van het mooie zwembad op het terras van het hotel.

Dag 11 en 12:
Na een lekker ontbijt met zicht op de heilige berg, fietsen we naar de uitgestrekte tempelsite van Bagan. De route door een mooi landbouwgebied langs kleine dorpjes gaat hoofdzakelijk bergaf. Onderweg bezoeken we nog een lokale alcoholstokerij waar we het hele proces van het maken van de sterke drank kunnen bekijken. Bij aankomst te Bagan plannen we een eerste bezoek aan de uitgestrekte site. Dag 12 bezoekt u per fiets de prachtige sitvan Bagan en geniet u vanop één van de vele tempels, zowel van de zonsopgang als van de zonsondergang .
 61 en 30 km fietsen

Dag 13 en 14:
’s Ochtends nemen we een binnenlandse vlucht  naar Yangon. We brengen een bezoek de wereldberoemde Shwedagon Pagode een immense gouden stoepa, bezet met diamanten en edelstenen, het hart van het boeddhistische Yangon.
’s Avonds eindigen we met een lekker afscheidsmaaltijd in een gerenommeerd restaurant. Dag 14 eindigt het programma na het ontbijt.