Dé geschikte reis voor zij die op twee weken tijd enkele bijzondere hoogtepunten in Zuidoost-Azië wensen te verkennen. Een mooie combinatie van natuur en cultuur. De ritten gaan hoofdzakelijk over vlak terrein, met regelmatig een rustdag per boot in het programma. Sommige fietstrajecten zijn wat langer, maar u heeft steeds de assistentie van de volgwagen.

Internationale groepsreis - 14 dagen

Dag 1 en 2:
Na aankomst ontmoeting met de andere groepsleden in het hotel te Ho Chi Minh City (= Saigon) gevolgd door een welkomstmaal in een gerenommeerd restaurant. De volgende dag rijden we per volgwagen naar Cai Be. We starten het fietsavontuur met een bijzonder mooie tocht door de Mekong Delta. We fietsen via smalle wegen, langs bananenplantages, velden vol suikerriet en rijst en eindigen deze eerste tocht aan de kleine haven, waar de ferry over de Co Chien rivier aanmeert. Aan de overzijde van de rivier fietsen we de laatste kilometers naar de mooie Khmer stad Tra Vinh.
 45 km fietsen

Dag 3:
Het fietstraject van vandaag is enorm afwisselend. We passeren langs typische Khmer huizen en tempels en fietsen over smalle bruggetjes, genietend van het leven langs de rivier. Slaapplaats van de dag is Can Tho, de grootste stad in het Mekong gebied.
 Max. 92 km fietsen

Dag 4 en 5:
Na een bezoek aan de drijvende markt van Cai Rang fietsen we naar de grens met Cambodia. Het landschap wordt meer en meer heuvelachtig naarmate we het grensgebied naderen. Onderweg bezoeken we nog de erg confronterende site van de Killing Fields, waar onder het Pol Pot regime meer dan 3000 Vietnamezen werden gedood. We eindigen de dag in Chau Doc. De volgende dag ruilen we de fiets voor een boot en varen stroomopwaarts naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodia.
 Max. 90 km fietsen

Dag 6:
Na een vroeg ontbijt plannen we een mooie fietstocht naar de oude hoofdstad Oudong. We fietsen door een afgelegen gebied van rijstvelden, langs paalwoningen, buffelkarren en worden overal enthousiast verwelkomd door de vriendelijke Khmer bevolking. In de namiddag rijden we met de volgwagen Kampong Thom.
 25 km fietsen

Dag 7:
We beginnen de dag met een bezoek aan de schitterende, deels overgroeide tempelsite van Sambor Prei Kuk. Veel van de tempels (zo’n 150 werden ondertussen ontdekt) werden gebouwd in de 7de eeuw, dus ettelijke eeuwen vroeger dan de site van Angkor. Hoewel indrukwekkend én al in 1992 door UNESCO beschermd, wordt de site door weinig mensen bezocht. Na een uitgebreid bezoek nemen we de volgwagen naar het dorp Damdek waar we op de fiets stappen voor een prachtige fietstocht door de rijstvelden en kleine dorpjes. Onderweg naar Siem Reap houden we halt voor een lekkere picknick lunch.
 65 km fietsen

Dag 8 en 9:
De volgende dagen bezoekt u deels per fiets, deels per volgwagen het tempelcomplex Angkor. U verkent de belangrijkste tempels waaronder Angkor Wat, Bayon, Tha Prohm, Banteay Srei, Neak Pean, Banteay Kdei, Banteay Samre, Bakong en Wat Trak. U heeft voldoende tijd om deze site op een rustige manier te verkennen en stopt met de fiets aan tempels waar geen toerist komt.
 30 en 56 km fietsen

Dag 10:
Afhankelijk van de stand van het water plannen we een boottocht van ongeveer vijf uur op een traditionele houten boot. We vertrekken aan het Tonle Sap Meer en varen vervolgens via de Sanker rivier naar Battambang. Een rustige dag genieten van het leven op en rond het water.

Dag 11:
Het mooie fietstraject van vandaag gaat door een ongerept gebied, ten zuiden van Battambang. We fietsen langs mangoboomgaarden, kilometerslange rijstvelden, naast kleine riviertjes en over smalle bruggetjes. De slechte staat van de weg maakt dit traject sportiever maar ook hier heeft u de assistentie van een volgwagen. We overnachten in Pailin.
 Max. 95 km fietsen 

Dag 12:
Via kleine, rustige zandwegen rijden we naar de grens met Thailand. Na de grensformaliteiten te hebben vervuld, fietsen we verder op Thais grondgebied langs uitgestrekte velden en mooie dorpen tot aan de hoogdbaan waar de volgwagen ons opwacht.. Op het einde van de dag nemen we de volgwagen naar Chantaburi.
 44 km fietsen

Dag 13:
De laatste fietsdag is een mooie vlakke tocht parallel met de kust, langs mangroves en via garnaalkwekerijen. We eindigen dit fietsavontuur kort na het middagmaal aan een klein lokaal strandje te Rayong.
 65 km fietsen

Dag 14:
Na het ontbijt transfer per volgwagen naar Bangkok en einde van het programma.