Een zéér toegankelijke tocht over hoofdzakelijk rustige, vlakke fietstrajecten. Het programma is een absolute aanrader voor mensen met wat ervaring in Zuidoost-Azië maar ook voor zij die een georganiseerd avontuur zoeken langs de erg weinig bereisde zuidkust van Cambodia.

Internationale groepsreis - 9 dagen

Dag 1:
We ontmoeten de andere groepsleden in Phnom Penh en rijden onmiddellijk met de volgwagen naar Takeo Provincie. Na een confronterend bezoek aan de Killing Fields rijden we door naar Banteay Meas, waar we het middagmaal nuttigen. In de namiddag begint het fietsavontuur over een rustige asfaltweg naar Kep, een stadje gesticht door de Fransen met de bedoeling hier een tweede Saint Tropez te maken.
 25 km fietsen

Dag 2:
Na het ontbijt fietsen we door kleine vissersdorpjes naar Phnom Chnok waar we een grottempel bezoeken. Vervolgens fietsen we langs kleine vissersdorpjes naar Kampot, waar we stoppen voor het middagmaal. Tijdens de grootste hitte rijden we een stuk met de volgwagen en fietsen dan verder naar het Ream Nationaal Park. Dit 21.000 ha grote park ligt aan de kust en bestaat hoofdzakelijk uit mangrovebossen, tropische jungle en kilometerslange verlaten ‘bounty’ stranden. We overnachten in een mooi resort aan één van de vele stranden van het park.
 Max. 80 km fietsen

Dag 3:
Vandaag staat een korte fietstocht door de dichte jungle op het programma. We fietsen een 12 km over een smal ossenspoor. Hier en daar is de weg wat zanderig dus we doen het rustig aan. Aangekomen aan de aanlegsteiger laden we de fietsen op een boot en verkennen verder de mangroves vanop het water. We varen langs kleine vissersgemeenschappen terug naar de plek waar we deze ochtend vertrokken zijn. Na te hebben genoten van een aangename stop aan het strand nemen we de volgwagen naar de Preak Piphot rivier. Hier nemen we een veerboot naar de leefgemeenschap van Chi Phat waar we twee nachten te gast zijn bij een lokale familie in hun eenvoudig huis.
 12 km fietsen

Dag 4:
Er volgt een ontzettend boeiende dag in en rond het dorp. De dorpelingen (vele zijn voormalige stropers en actief in de illegale houtkap) worden begeleid om op een duurzame manier om te gaan met de natuur en hun bijzondere geschiedenis te eren en te bewaren. We plannen een sportieve fietstocht over zandwegen, smalle paadjes, door rivieren…Uitzonderlijk is er vandaag geen assistentie van een volgwagen, maar het niveau van de tocht wordt aangepast aan de sportiviteit van de fietsers.
 42 km fietsen 

Dag 5 en 6:
’s Ochtends kan u vóór vertrek de gemeenschap financieel steunen door een boomplantactie te steunen in de buurt van het dorp. Na dit intermezzo nemen we nogmaals de veerboot en fietsen via Trapueng Rung op en neer over een mooie asfaltbaan door het dichte regenwoud. Na een lekkere picknick lunch koelen we af in het zuivere water van de Tatai waterval. In de namiddag varen we over de Kep rivier naar een eco lodge gelegen aan de oevers van het water, waar we dag 6 een rustdag houden.
 60 km fietsen

Dag 7:
Deze ochtend worden we gewekt door de unieke geluiden uit het woud. Na het ontbijt verlaten we definitief de jungle en fietsen via een rustige asfaltbaan naar Koh Khong, waar we afscheid nemen van het Cambodiaanse team. We vervullen de grensformaliteiten en gaan met de volgwagen naar een mooi hotel te Trat.
 42 km fietsen

Dag 8 en 9:
Ons fietsavontuur eindigt met een rustige tocht langs de Thaise oostkust. Kort na de middag nemen we de boot naar het eiland Koh Chang. De volgende dag plannen we in de late ochtend een transfer terug naar Bangkok. Contacteer ons eventueel om deze reis te verlengen aan het strand.
 50 km fietsen