Hou rekening met langere dagafstanden en behoorlijk wat hellingen. Er zijn weinig vlakke trajecten. Voor de eerder sportieve fietser die ook eens graag off-road fietst.

Typerend voor het noorden van Zuidoost-Azië is de aanwezigheid van de verschillende kleurrijke bergstammen die leven in een erg afgelegen gebied.

 

Internationale groepsreis - 11 dagen

Dag 1:
Ontmoeting met de groep en uw begeleiders in Chiang Mai. In de namiddag korte fietstocht langs de Ping rivier naar Ban Tawai, een centrum van artisanale, met de hand gemaakte souvenirs.
 40 km fietsen

Dag 2:
Een korte transfer per volgwagen brengt ons naar de Chiang Dao grotten. We beginnen te fietsen via smalle wegen tussen de rijstvelden, langs opmerkelijke kalksteen rotsen, via verbindingswegen door de bossen en maken onderweg kennis met de Akha, Lisu, Lau en de kleurrijk geklede Palaung volksstammen.
 Max.75 km fietsen

Dag 3:
In tegenstelling tot gisteren, fietst u vandaag hoofdzakelijk op een vlakke route met als eindebestemming het dorpje Mae Salak waar we verblijven in een mooi resort.
 Max. 90 km fietsen

Dag 4:
De ochtend is een mix van off-road fietsen op smalle paden en cruisen in een kleine boot, over een rustig stuk op de rivier. Na het middagmaal fietsen we via een mooie asfaltbaan tot Chiang Rai.
 60 km fietsen 

Dag 5:
Na het ontbijt rijden we verder oostwaarts langs de Mae Lao rivier naar de indrukwekkende Mekong rivier. In de namiddag wordt de omgeving heuvelachtiger en krijgen we de eerste mooie zichten over het buurland Laos. In Chiang Kong bezoeken we een klein fietsmuseum en nemen nadien de volgwagen naar een uniek gelegen lodge, te midden van een Hmong dorp. Na kennis te hebben gemaakt met de plaatselijke shaman, heeft u de kans de lokale bevolking financieel te steunen met een boomplantactie.
 Max. 105 km fietsen

Dag 6:
In de voormiddag varen we met een kleine boot de natuurlijke grens naar Laos over. Na de grensformaliteiten te hebben vervuld, nemen we de fietsen mee op een privé-boot en varen de hele dag stroomafwaarts op de Mekong rivier. Regelmatig stoppen we aan kleine dorpjes en genieten van het lokale leven aan de waterkant. Eindbestemming van de dag is Pakbeng

Dag 7:
Het fietstraject vandaag is een ware uitdaging. We fietsen op een smal spoor langs de Beng rivier door een schitterend decor van bergen en oerwoud, onderbroken door kleine dorpen. In de namiddag fietsen we naar Udom Xai. We delen de weg met de erg kleurrijke bevolking die bestaat uit niet minder dan 23 etnische groepen.
 Max. 144 km fietsen

Dag 8 en 9:
Na een stevig ontbijt volgt wederom een zware maar memorabele fietsdag. In de ochtend klimmen we 1000 meter in de bergen naar de Hmong dorpen, waar men absoluut niet vertrouwd is met buitenlands bezoek. Na het middagmaal volgt een verdiende afdaling naar Nong Kiau. De volgwagen is zoals steeds in de buurt om vermoeide fietsers te assisteren. Na de vorige, eerder zware dagen, volgt dag 9 een rustdag in een klein hotelletje aan de rivier.  
 Max.103 km fietsen

Dag 10 en 11:
’s Ochtends nemen we de boot door de frisgroene jungle naar Pak Ou. Na een bezoek aan de met Boeddhabeelden gevulde grotten stappen we terug op de fiets en rijden naar het pittoreske Luang Prabang. Deze oude koningsstad met verschillende tempels en een mooi Koninklijke Paleis behoort terecht tot het Werelderfgoed. De volgende dag eindigt het programma na het ontbijt. Voor de liefhebbers is er nog een fietstocht mogelijk naar de Krungsri watervallen.
 Max. 140 en 30km fietsen