De geschikte reis, indien u meer zoekt dan het klassieke bezoek aan het tempelcomplex van Angkor Wat. De reis is toegankelijk voor iedereen met een gewone fysieke conditie. Vaak fietsen we slechts vier tot vijf uur om u de kans te bieden de vele hoogtepunten onderweg uitgebreid te bezoeken.

 

Internationale groepsreis - 7 dagen

Dag 1:
Na ontmoeting met de groep en de begeleiders in Bangkok nemen we de volgwagen naar de stad Soi Dao gelegen in Chantaburi. Deze rustige grensstreek, leent zich perfect tot een eerste kennismaking per fiets.
 25 km fietsen

Dag 2:
’s Ochtends fietsen we 40 km op een erg rustige weg. In dit landbouwgebied vindt u nog geen invloeden van het toerisme en de sfeer is dan ook relax én zeer authentiek. Na de grensformaliteiten te hebben vervuld fietsen we verder naar Pailin, gelegen aan de uitlopers van het Cardamon gebergte. Tijdens de rit overbruggen we een paar makkelijke beklimmingen maar het indrukwekkende zicht op de bergen doet de inspanning snel vergeten.
 57 km fietsen

Dag 3:
Vandaag fietsen we op een rode verharde zandweg langs mangoboomgaarden, maïsvelden, notenbomen en kilometerslange rijstvelden. We rijden over bruggen en langs rivieren in een uiterst rustig en vredig stukje Cambodia. Na het middagmaal te hebben genoten aan Wat Phnom Sampeau tempel, fietsen we verder tot Battambang, een voormalige hoofdstad. Het fietstraject is eerder sportief door de slechte staat van de weg maar u heeft steeds de assistentie van de volgwagen.
 Max. 85 km fietsen

Dag 4:
Afhankelijk van de waterstand (ideaal van juli tot februari) plannen we een boottocht op een traditionele, houten boot. Deze prachtige tocht, langs drijvende dorpen en verzonken bossen duurt ongeveer vijf uur en verkent eerst de Sanker rivier om vervolgens via het Tonle Sap Meer aan te komen in Siem Reap.

Dag 5:
Vandaag en morgen staan volledig in het teken van het magistrale tempelcomplex van Angor Wat. We fietsen naar de historische site en rijden door de zuidpoort via een combinatie van smalle asfaltwegen en verharde zandweggetjes naar de door bomen overgroeide tempels van Tha Prohm. Na een uitgebreide fotostop fietsen we verder door de jungle naar de oostpoort en verkennen hier de ommuurde stad Angkor Thom waar de Bayon met de mysterieus glimlachende gezichten met de mysterieus glimlachende gezichtenmet de glimlachende gezichten als belangrijkste tempel geldt. In de hitte van het middaguur pauzeren we en houden een lunchstop. ’ s Namiddags fietsen we Daarna rijdt u verder naar Angkor Wat zelf, de hoofdtempel van het gigantische Angkor complexVervolgenVeVrer     fietsen naar Angkor Wat, de hoofdtempel van het gigantische complex. Na dit eerste bezoek aan het complex komen we in de vooravond terug naar de site om te genieten van een mooie zonsondergang vanop één van de tempels. 
 30 km fietsen

Dag 6:
‘s Ochtends fietsen we langs kleine paadjes door de vrije natuur naar het dorpje Damdek. Via een smalle asfaltlaan rijden we door naar Banteay Samre, een minder bezochte, hindoetempel. Nog verder op het  Cambodiaanse platteland fietsen we door de vele dorpjes, passeren schooltjes en rijden langs rijstvelden naar het nationale park van Phnom Kulen. We stoppen voor het middagmaal aan de voet van de heilige berg en wandelen nadien een 3 km naar Kbal Spean, ook wel gekend als de vallei van de 1000 lingas (afbeeldingen met verwijzingen naar het hindoeïsme). We wandelen naar het bovenste deel van de rivier waar we de mooiste afbeeldingen bewonderen, gehouwen uit de stenen van de rivierbedding. De volgende tempel, Banteay Srei, bereiken we met de volgwagen. Deze ‘tempel van de vrouwen’ is één van de best bewaarde van heel Cambodia en staat bekend om zijn vele haarscherpe details in roze zandsteen.  
 57 km fietsen

Dag 7:
Vroeg in de ochtend fietsen we naar Kro Bey Real. Het is bijzonder om te ervaren hoe de kleine dorpjes onderweg ontwaken. We rijden verder naar het Tonle Sap Meer waar we inschepen op een kleine boot voor een tocht langs de verschillende drijvende dorpen. Via de overzijde van de rivier fietsen we terug naar Siem Reap waar de reis na het middagmaal eindigt
 45 km fietsen