Cambodia per fiets? Cambodia is een mysterieus land met een boeiende geschiedenis. U vindt er prachtige ruïnes uit het Angkor Rijk, een overweldigend groene natuur, kleine, onaangetaste dorpjes, en vooral ook een lieve bevolking. Voor wie houdt van de fiets, is dit dé ideale manier om dit bijzondere land te ontdekken op een veilige en afwisselende manier!

Internationale groepsreis - 14 dagen

Dag 1 
​Na ontmoeting met de groep transfer van Bangkok naar de rustige grensstad Soi Dao, waar we de fietsen testen en correct afstellen naar de zithoogte. Na de grens te zijn gepasseerd fietsen we zacht op en neer naar Pailin ​gelegen aan de voet van de Cardamon bergen. 
 17 km fietsen 

Dag 2 
Vandaag begint het echte fietsavontuur met een mooie tocht door het platteland. U fietst langs mango boomgaarden, maïsvelden, notenbomen en kilometerslange  rijstvelden. Na het middagmaal te hebben genoten aan Wat (= tempel) Phnom Sampeau, fietst u verder tot Battambang. Het fietstraject is door de slechte staat van de weg eerder sportief maar u heeft steeds de assistentie van de volgwagen.
 Max. 85 km fietsen
                         

Dag 3 
Afhankelijk van de stand van het water plannen we een boottocht van ongeveer vijf uur op een traditionele houten boot. We vertrekken aan de Sanker rivier om vervolgens via het Tonle Sap Meer aan te komen in Siem Reap. Een rustige dag genieten van het leven op en rond het water.

Dag 4 en 5 
De volgende dagen bezoekt u deels per fiets en deels per wagen het tempelcomplex Angkor. U verkent de belangrijke tempels waaronder Angkor Thom, Angkor Wat, Bayon, Tha Prohm, Banteay Srei, Ta Keo, Banteay Kdei en Banteay Samre. U heeft voldoende tijd om dit complex op een rustige manier te verkennen en komt met de fiets aan tempels waar geen toerist stopt.
 45 en 45 km fietsen
 

Dag 6 
We beginnen de dag met een transfer naar Kampong Thom. Daar aangekomen verkennen we per fiets de schitterende, deels overgroeide tempelsite van Sambor Prei Kuk. Na een heerlijk middagmaal, bereid door een plaatselijke familie in een kleine hut aan de oever van de Stung Sen rivier, maken we nog een prachtige fietstocht door de rijstvelden en kleine dorpjes in de omgeving. We eindigen de dag met een transfer per volgwagen naar Phnom Penh.
 36 km fietsen
 

Dag 7 
Na een vroeg ontbijt fietsen we naar een kleine haven aan de Mekong rivier. We plaatsen de fietsen op een kleine ferry en varen naar het pittoreske eilandje Koh Dach. Het eiland staat bekend vanwege de vele traditionele ambachten, die men hier kan bewonderen. We fietsen de hele voormiddag van dorpje naar dorpje langs uitgestrekte fruitplantages. In de namiddag bent u vrij de hoofdstad Phnom Penh verder op eigen houtje verder te verkennen.
 25 km
fietsen

Dag 8  
Vandaag fietsen we langs de oevers van de Mekong rivier naar het Zuiden. De vele contacten met de vriendelijke Khmer mensen, de rustige, vlakke wegen én een bezoek aan de tempel Tonle Nati, maken deze tocht bijzonder mooi. In de loop van de namiddag komen we toe in de slaperige stad Takeo.
 Max.75 km fietsen
 

Dag 9 
We zetten onze tocht naar het Zuiden verder en fietsen naar Kep, een stadje gesticht door de Fransen met de bedoeling hier een tweede Saint Tropez te maken. Het fietstraject gaat door een erg rustig landbouwgebied en we nemen voldoende tijd kennis te maken met de bijzonder gastvrije bevolking.
 Max.105 km fietsen

Dag 10 
Na het ontbijt maken we een korte boottrip naar Rabbit eiland, een klein tropisch paradijs. U kan hier wat wandelen of gewoon lekker lui genieten van het mooie strand. Na een picknick lunch op het strand gaan we per boot en vervolgens per fiets naar Kampot. Het fietstraject gaat over rustige, kleine verharde wegen met onderweg een korte stop aan de Phnom Chnok tempel.
 35 km fietsen
 

Dag 11 en 12 
Vandaag staat een sportieve, maar bijzonder mooie fietstocht op het programma. U fietst langs de ruwe kust, in de schaduw van het Bokor gebergte en passeert verscheidene kleine vissersdorpen. Na 60 km is er aansluiting met de hoofdbaan. De sportievelingen kunnen verder fietsen, maar ook per volgwagen kan het naar het stranddorp Sihanoukville​. De volgende dag plannen we een aangename rustdag aan het strand. We verblijven in een prachtig hotel met rustig privé strand. 
 Max.105 km fietsen
 

Dag 13 en 14 
De dag start met een transfer naar Kirirom Nationaal Park. Daar aangekomen fietsen we langs smalle paden klimmend door naaldbossen naar een klaterende waterval. Na een lekkere picknick lunch gevold door een frisse duik, rijden we naar een mooi gelegen resort. De volgende dag nemen we de volgwagen terug naar Phnom Penh waar het programma eindigt.
 40 km fietsen